1998 – anul din care se trage maimuța prezentului

În 1998, Bill Clinton a dat băncilor comerciale dreptul de a face investiții speculative. Asta a făcut din muntele de bani fictivi un Everest și a dat criza financiară din 2008. În același an, Clinton a legiferat comercializarea computerelor personale. Asta a redus mult media de inteligență a celor care pot lua cuvântul în spațiul public. Azi, omenirea pare a fi un ocean de proști.

Mai puțin vizibil, în 1998, Rusia a căutat un urmaș al lui Boris Elțîn, unul capabil să anuleze haosul din economia țării și pierderile ei de substanță socială. Vorba nu știu cui: sub comunism, economia a funcționat mai ales ca un sanatoriu de asistență socială. Nu au fost mulți analiști care să înțeleagă că Rusia nu era interesată să concureze economic pe piața mondială, ci să răzbune ceea ce Putin a considerat a fi „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX”, și anume autodizolvarea URSS ca urmare a schimbărilor politice din anul 1989.

Acum, aceste trei consecințe ale anului 1998 lucrează împreună, simultaneizând în plan global un cutremur al ordinii mondiale.
Dacă ar fi adevărat că 1998 a fost și anul în care s-au privatizat masiv cercetările de inginerie genetică, am avea un tablou pe care cei mai slabi (ori mai tari) de înger l-ar putea considera pictat de Antihrist. Azi, cea mai caracteristică manifestare antihristică, din punctul de vedere al celor care apără valorile tradiției, este pusă pe seama faptului că ideea de sex a fost înlocuită cu ideea de gen, iar numărul de genuri din omenire proliferează precum ciupercile după ploaie.

Dar cea mai caracteristică dintre toate cele ce ar putea fi puse pe seama Antihristului este solzimea de pe ochii celor care cred că văd în capitalism cauza dezvoltării globale a PIB-urilor, când, în fapt, ordinea socială a capitalismului nu a fost creată de niște genii economice care și-ar fi propus să eficientizeze proprietatea privată, ci este efectul unei cauzalități tehno-științifice care, la rândul ei, își are germenii cauzali în schimbarea de paradigmă ce a venit pe lume prin matematizarea mișcării (Copernic, Galilei, Newton). Această nouă paradigmă, triumfalnică prin științele moderne ale naturii, a redus conștiența spiritualității din lume la matematizare și, în cele din urmă, la materialism. În jurul anului 1600, conducătorul spiritual al lumii occidentale (vedeți cum sună acum, sub materialism – ca dracuʼ) a înțeles pericolul ce urma să fie concretizat prin succesul fabulos al matematizării, prin dezvoltarea tehno-științelor și prin impunerea tehnicii mecanice drept esență a ființei omenești. Era necesar să fie prezervate resurse pentru contracararea materialismului ce avea să pustiască înțelesul ființei umane.

Azi trăim un apogeu al acestei despiritualizări, e adevărat, dar ieșirea din criza ființială în care ne aflăm nu se află în perfecționarea capitalismului, cum cred progresiștii zilei, care își închipuie că drepturile colective au a înlocui dreptul centrat pe individ.

Nu în drepturi stă esența spirituală a ființei omenești, cum greșit au crezut și iluminiștii, ci în întemeierea drepturilor pe spiritul libertății. Spiritul libertății, nu materia în care avem a sculpta cu dalta liberului nostru arbitru.

Rusia nu mai vrea să fie sanatoriu social. Dar nici nu reușește să devină sanatoriu spiritual. Când își va reconsidera rolul (acum concretizează o erezie numită filetism: a reduce ceva universal la ceva național), ea are a regăsi ideile unui teolog numit Vladimir Soloviov, prieten al lui Dostoievski. Nu a reușit să-l convingă pe scriitor că universalul se poate reduce la național doar cu pierderi dintre cele mai sângeroase.

Universalul libertății este o realitate spirituală. Altfel spus: este o entitate ființială. Nu este ceva ideologizabil. Este o ființă, și anume aceea din care se trag eurile noastre. Dar asta este deja o discuție ce nu trebuie purtată în oceanul prostirii omenești.

Rusia creștină este binecuvântată cu promisiuni mari, care pot sminti și cele mai smerite suflete. „Închinați Rusia sufletului meu!” – spunea Fecioara Maria în apariția sa de la Fatima. Rusia va urma Occidentului în seria de mari autostrăzi ale evoluțiilor sufletești – spun rozicrucienii.

Față de aceste făgăduințe, ciorba ideologico-spirituală a unui Dughin arată ca și cum l-am urca noi pe Dan Puric pe un cal din cei patru ai Apocalipsei și l-am ruga, seară de seară, la oră de vârf, să refacă numărul său de pantomimă western.
Soloviov nu stă la inima rușilor de azi dat fiind că a îndrăznit să ceară Țarului să închine ortodoxia rusă Primei Rome și Papalității sale. Dughin vrea să o închine unei mitraliere care i-ar secera doar pe eretici, neînțelegând că naționalizarea unei religii cu vocație universală este erezia supremă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

19 Comentarii

  1. iar nu ai inteles Buduca:
    -le-a dat un motiv,un pretext PE CARE SA DEA VINA,
    „speculatie” ieri
    „Putin” azi.

  2. daca „covid” e prea slab,
    daca „Putin” e prea slab
    e in mod cu totul de asteptat ca
    NE VOR INVADA EXTRATERESTRII!

  3. Bre,in Coran sta scris ca inceputul Apocalipsei incepe cand tot Pamantul v-a fii acoperit de ceva asemanator unei panze de paianjan si v-a intra in fiecare casa..Asta pare sa aduca fix a internet dupa cum cred.Bre,pur si simplu se poate simti ca in spatele ,,crizelor,,si decaderii spirituale sta ceva diabolic si viclean,adica marele Seitan.Bre,pana si in Biblie zice ca Antichristul are jiltul de dominie in partea de miazanoapte a Pamantului si asta nu poate fii decat America.Marele Seitan.Nu cred ca mai dureaza mult si o sa iasa in vezul lumii ca ,,salvator,, asta dupa ce tot el a provocat pretutindeni crize si conflicte.Pas cu Pas.Azi ai vedem doar adeptii pervesi si mincinosi care vor sa faca anormalul normal si normalul anormal prin toate mijloacele.Hei Siktir.

  4. Zelenski, Președinte, UCRAINIAN get-beget;
    Șmigăl, Prim Ministru, UCRAINIAN get-beget;
    Rotschild, consilier la Finanțe, UCRAINIAN get-beget.
    Căutați in altă parte, d-le Buduca !
    UCRAINIENII get-beget nu se înțeleg nicaieti cu cei pe care Istoria sau Dumnezeu ii așează pe aceleași teritorii…
    Ei sunt SPECIALI !

  5. 1998 ANUL DE CARE NE SPUNE MR .BUDUCA A FOST BOGAT CUM IN MULTE INCLUSIV ARUNCAREA IN AER A DOUA AMBASADE SUA IN KENYA SI TANZANIA DE CATRE AL QUAIDA …ACEEASI AL QUAIDA CARE ARUNCA IN AER IN 2000 USS COLE IN YEMEN SI BINEINTELES 11 SEPT 2001 CIND OFICIAL TOT AL QUAIDA ATACA WTC SI DOBORA TURNURILE GEMENE SI NR 7…PE 24 IULIE 2019 POMPIERII DIN NYC DECLARAU CA AU DOVEZI CA ISRAEL SI CIA AU PLASAT EXPLOZIV IN TURNURILE GEMENE SI NR 7 INAINTEA ASA ZISULUI ATAC TERORIST DIN 11 SEPT 2001 …EI CEREAU US CONGRESS O MOUA ANCHETA 911 …IN LOC JIUDANII SI CIA DECLANSAU PANDEMIA IN CHINA IRAN SI ITALIA…MAREA DIVERSIUNE SA ASCUNDA CA TRADATORII AMERICANI VINDUTI ISRAELULUI ASASINEAZA AMERICANI CU JIDANII SA CREEZE VICTIMIZAREA AMERICII SA ATACE ALTE TARI …EGIPTUL IN 1967 DUPA ATACUL USS LIBERTY DE CATRE ISRAEL SI 911 CIND 3000 DE AMERICANI AU FOST UCISI…US CONGRES DA ISRAELULUI 3,8 MILIARDE AJUTOR ISRAELULUI ANUAL…UCRAINA SI SPRIJINUL SUA SI VESTULUI IMPOTRIVA RUSIEI ESTE PARTE DIN MAREA DIVERSIUNE …STATE OF TERROR …O CARTE DESPRE TERORISMUL DE STAT ISARAELIAN SI ISTORIA CRIMINALA A ISRAELULUI…DE THOMAS SUAREZ DUPA ARHIVELE DIN KEW …ANGLIA

  6. Deșpiritizmu’ se datorează aducerii banului în centrul societății, rînd-pe-rînd în toate țările! Totul se reduce azi la BANI!
    Cine-i vinovat? Tikiații, CLAR, că ei se află în spatele sau în prim-planu’ sistemului financiar mondial! Reformații, probabil. Da’ e cu siguranță o simbioză la nivel înalt între reformați și tikiați (în primu’ rînd, la New York).
    Să vedem dacă tabăra lor pierde războiul ăsta…
    Și să ne întrebăm cînd a început asta. Eu zic că cu Cromwell, care (așa dictator și criminal cum a fost) totuși n-a reușit să impună total noul sistem, promovat de masoneria engleză. Așa că au avut nevoie de ribuluțîia franțuză, ce a ridicat ghilotinele și a distrus orice împotrivire (la fel cum e acum în societatea din Ukraina!).
    Concluzia: dacă dorim să-i facem dispăruți cu tot cu banii lor, ȘI NOI trebuie să ridicăm ghilotinele!

  7. Prima Romă și catolicismul e sămânța dezastrului. De ce nu sunteți capabil să înțelegeți asta d-le Buducă?
    Bolovanul care a declanșat avalanșa de azi nu a căzut acum 600 de ani, cum greșit ziceți, ci în anul 1054.

  8. https://www.wsj.com/articles/jeff-bezos-hits-back-at-joe-biden-in-twitter-spat-over-inflation-11652646219

    NASOL … sfarsitul lui iunie in USA !

    Umila mea parere e ca e data asta democratii vor chiar avea probleme …venite din UMBRA ! (si asta nu e deloc o predictie la misto= „Le Pen” 🙁 )

    Se-ntampla ce-am prezis …cei care finanteaza Partidul democrat …nu vor sa fie taxati pentru criza ciclic-capitalista …considerand c-au fost DEJA taxati pe BURSA ( Tpate multinationalele babane au pierdut colossal sub democrati …MIDTERMS =catastrofal = vor sili RUSIA La un contra-atac atomic … mda = exact, daaaaar exact ce-am citit in retea !)

    🙁

  9. 25.53
    Toate religiile sunt eretice. Dumnezeu e Unul! De ce sa ne închinăm sfinților, icoanelor, moaștelor, idolilor/chipurilor cioplite? A ajuns tradiția sa-L înlocuiască pe D-zeu. Majoritatea respecta tradiția, ce spune popa, ce spun babele (ba acestea dau lecții și preoților când vine vorba de înmormântare, nuntă, botez etc.). Te spovedești? Îți iartă popa păcatele. Plătești pomelnice? Sufletele sunt iertate cu bani, sau indulgente cum aveau sau încă au catolicii. Biblia ar trebui sa fie cartea de căpătâi. Restul e can-can!

  10. Prima Roma e pe lista care se indepărtează de Iisus cu pasi repezi, iar urmașul lui Petru a devenit membru de frunte al resetarii. Din spiritualitate, papalitatea se duce spre SPIRITISM globalist, începand sa vorbească cu morții noii ordini mondiale, renunțând la adevăratele valori ale catolicismului. Promovarea agendei lgbtiqista fiind noua sa religie. PS. Am intrebat-o pe o fetita, clasa a VIII-a, vecina de scara, unde e sora ei din clasa a VII-a, fiindcă n-o mai vazusem de 3-4 zile. Mi-a spus ca e plecata la Olimpiada Nationala de ” Cultura și spiritism”. Frumos, când te gândești domnisoara făcuse materia cu un an în urma.

  11. A.Tot rau in aceasta lume moderna a inceput in 1789 odata cu Revolutia Franceza care a dus la abolirea Regalitatii in Franta, Regalitate fiind lasata de la Dumnezeu ca forma de pastorire a popoarelor lumii. Regalitatea fiind inlocuita cu domnia haosului si nesupunerii fata de Legii Divine ale lui Dumnezeu de cei care au dat Lovitura de stat in Franta la acea data. Iar din acest moment toate revolutiile si razboaiele din Europa si din aceasta lume sunt opera acelorasi forte care au desfiintat Monarhia in Franta. La 1789 in fapt Domnul Nostru Iisus Hristos la nivel de masa a fost rastignit a doua oara. Si de atunci a mai fost rastignit de fiecare data de aceeasi forta satanica ori de cate ori o revolutie sau razboi au fost pornite pentru a-I inlatura pe Dumnezeu si pe Fiul Lui, Iisus Hristos din constiinta oamenilor si din viata sociala si religioasa. Si deci imlicit Iisus Hristos a fost Rastignit mereu si iar mereu ori de cate ori un asemenea eveniment a avut loc intr-o tara catolica sau ortodoxa precum si-n tarile de alta religie. Deoarece Porunca Divina sa nu ucizi oameni nevinovati a fost incalcata.

  12. Cica computerele personale au redus gradul de inteligenta, respectiv al celor ce pot lua cuvantul in spatiul public!!!! Pana si un aurolac vede ca spatiul de exprimare public a fost si este tot mai interzis celor care vorbesc contra mesajului globalist. Oameni inteligenti avem la fel de multi dar sunt inlocuiti cu trompetele obediente, unele dintre acestea chiar foarte inteligente.

  13. Sunt unul din acele elemente care umple oceanul de proști al omenirii. Nu cred în spiritualitate, numai dacă este sinonimă cu umorul sau abilitatea de a face glume despre orice și oricine. Cei care pun spiritualitatea religioasă deasupra materialismului nu au abilitatea de glumi despre orice sau oricine, sunt limitați spiritual și intelectual. Credincioșii în spiritualitatea religioasă au o nevoie irațională de fi ghidați de ceva măreț care trebuie neapărat să fie deasupra omenirii sau naturii umane. Ei vor să impună reguli sau legi spirituale și libertăți spirituale pt că sunt îndreptățiți de măreția spirituală în care cred, ceea ce este foarte egoist din partea lor. Grandoarea ego-lui lor este nemărginită pt că ego-ul lor nu este limitat de materialism sau de timp. Ei sunt veșnici în spiritualitate și în convingeri, cu toate astea vor să stabilească reguli într-o lume efemeră și materială a lui Clinton, Elțin și a celorlalți din ocean.

  14. @Titirez Tirez
    „tot Pamantul v-a fii acoperit de ceva asemanator unei panze de paianjan si v-a intra in fiecare casa”
    -undele radio,undele hertziene,
    undele lui Hertz,
    ai inteles si tu ceva….

  15. Iar Oculta Mondiala ucide prin aceste evenimente satanice puse la cale oameni nevinovati pentru a se imbogatii si a se impune ca proprietara a lumii materiale s-a oamenilor rupti de Dumnezeu pe acesta Planeta. Asta-i esenta lucrurilor diavolicesti care se tot intampla in lume din 1789 si pana astazi in anul 2022. Prima porunca Divina este sa nu ucizi oameni nevinovati iar aceasta forta Oculta a ucis si ucide oameni nevinovati cu zecile, sutele, milioanele, zecile de milioane, sutele de milioane ori de cate ori Oculta Mondiala pune in scena un asemena eveniment pentru a subjuga tari pentru a le fura bogatiile si a transforma popoarele lor in popoare de sclavi. Tinta Ocultei Modiale fiind aceea de a reduce populatia Globului Pamantesc de la 7, 5 miliarde la 500 de milioane. Prin infometare, razboaie si virusuri fabricate in laboratoare mortii. Asta-i in esenta Marea Resetare. Ps. Sa-i cada closca vrejul celui din Redactie care nu-mi afiseaza postarea asta. E a 4 incercare. https://www.youtube.com/watch?v=SMR5XsiSsfs&t=134s

  16. In atentia lui ” Titirez Tirez ”
    Inainte de a-ti exprima o parere invata sa conjugi corect verbul „a fi”. Timpul viitor al modului indicativ se construiește cu auxiliarul a voi și infinitivul verbului. Corect „va fi” si nu v-a fii :):):) cum ai scris tu.
    In aceeasi nota de „netrecut” pe la scoaa intra si greseala impardonabila ” v-a intra”, asa cum ai sctis tu.
    CORECT: Va = se scrie legat atunci când vorbim despre viitor.
    SUGESTIE : CUMPARA-TI O CARTE DE GRAMATICA, nu mai pierde vremea pe aici.

  17. Dumnezeu a creat Omul nu a inventat regalitatea, ea este rezultatul crimelor de acaparare a puterii, de la bo-ier crescator de vite/boreos, s-a ajuns la Cain care si-a ucis fratele pt a stapani avutia lui si tot asa…Regalitatea este sub semnul mortii a incalcarii poruncilor de a nu ucide, de a nu ravni la bunul altuia, la femeia altuia, iar apoi au numit noblete crima savarsita, pt ca invingatorii scriu Istoria. Dupa primul pacat al lui Adam si Eva, regalitatea este al II lea si a inceput cu Abel si Cain in Biblie sau in Europa cu Remus si Remulus, este si la nordici unde fratele este abandonat pe mare nu ucis si peste timp se intoarce si-si judeca fratele…Poate in acele rataciri s-a dezvoltat latura intelegerii sufletesti a lumii, devenita credinta, unde s-a mers pe mangaierea celui oprimat de criminalul devenit stapan pe pamantul orfanilor celui ucis. Daca am fost creati de Dumnezeu toti suntem frati indiferent de culoare, deci nici unul nu-i mai presus decat prin truda proprie sau intamplare/noroc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.