2.844 de cazuri noi, din teste puţine

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.844 de noi cazuri de Covid și 79 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit GCS, până luni în România au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 151.811 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 357 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până luni, 6.470 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.
Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 21 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de peste 80 de ani.
76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.726. Dintre acestea, 823 sunt internate la ATI.

Până luni, la nivel național, au fost prelucrate 3.064.698 de teste. Dintre acestea, 8.709 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.229 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.480 la cerere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. 2844 pozitivi din 8709 teste efectuate? Asta inseamna pozitivitate de 32% !!!! Ei nu mai testeaza decat pe cei grav care suna la salvare. Contactii sunt netestati raspanditi prin populatie transmitand boala. Au scapat pandemia de sub control pt ca nu-i mai intereseaza decat alegerile. La cifrele astea Romania trebuie sa intre in lockdown pt a reduce transmisia. Altfel virusul umbla in autobuze, metrou, servicii, magazine unde sunt toti gramada si respira acelasi aer. Ce vor face cand se umplu toate spitalele? Ii baga in corturi?

  2. Romania are suficiente paturi pt a trata Covid real si confundat cu gripa sezoniera care a venit sau va veni in mod firesc…
    Eu sunt am impresia ca am trecut de al doilea val si ca vom avea fie un platou, fie o curba descendenta…
    Daca ti-e frica stai in casa, nimeni nu te oblida sa iesi…mai bine te-ai gandi ca nea Covid este de cand lumea ca toate virusurile si ca doar acum ii dam importanta, ne ingrijoram mai mult…ce crezi ca le-a fost usor in anii trecuti celor care faceau gripa si aveau 40 de grade?
    Tot analizand informatiile despre gripa eu si apropiatii mei nu am avut niciodata ceva asemanator, doar raceli, asa cum nu toti fac bolile copilariei si vurusurile nu ”ajung” la toti.
    Poate ai sansa sa nu te intalnesti asa ca fii calm…
    In alta ordine de idei aceste raportari sunt specifice sfarsitului de saptamana si ar fi trebuit sa te obisnuiesti, au trecut deja 32 de saptamani de cand tot procentul in raport cu numarul de teste este dublu/triplu fata de restul zilelor dintr-o saptamana…deci maine vor fi 25.000 de teste si aprox. 3500 sau 4000 pozitive…hai sa vedem daca am ghitcit raportarea…

  3. de unde sa ai curba descendenta daca nu faci nimic? e crestere exponentiala adica transmisie accentuata in toata populatia care umple spitalele in ritm accelerat. guvernul nu face nimic, trebuie sa trimita oamenii sa lucreze de acasa, sa inchida serviciile nevitale coafoare, manichiuri etc. Covidul e de 6 ori mai contagios ca gripa, nu mai apuca oamenii sa faca gripa fac direct covid. Peste tot in lume sezonul de gripa e aproape inexistent.

  4. priveste graficele! https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/ citeste cu atentie raportarile, sunt internati peste 10.000 de pacienti, diferenta dintre cazuri si vindecari/decese, internari/izolari nu da zero ramane un rest Calculeaza singur: https://www.mai.gov.ro/23846-2/
    212.492 cazuri-151.811vindecati- 6.470 decese-10.726 internate- 25.781 izolate-9.963 izolare/intitutionalizare=7741

    Cele 7741 nu intra in nici o grupa, dar oricum sunt mai putine decat in trecut cand era peste 25.000, deci incet bilantul incepe sa se ”inchida”. Romania are peste 119.000 de paturi in CONTRACT la Casa de Sanatate, mai sunt inca aprox. 20.000 fizic. Asa cum undeva intr-o statistica din anii trecuti existau aprox. 4600 paturi la ATI, din anumite motive cifra a disparut din statistici…

    Prea va jucati cu vorbele cand spuneti progresie geometrica, voi stiti cu adevarat ce insemna si cum evoluiaza o progresie geometrica sau doar va suna bine. Nu confundati o gripa cu o reactie de fisiune nucleara, dar si aceea are un timp de injumatarire…
    unde ati vazut voi ca azi sunt 2000 de cazuri maine 4000 si apoi 16.000, 256.000.000, deci intr-o saptamana tot Globul se imbolnaveste.
    Masurati-va cuvintele pt ca puteti provoca un dezastru mondial la nivel MENTAL. Nu COBITI, chiar religia va spune: sa nu gresiti nici cu gandul.
    CRED CA ”APELE se vor linisti”, numai ca unii nu ”se vor linisti” pt ca au de adunat si invartit ochiul ”d..”…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.