„20 de zile în Mariupol”. Filmul va fi transmis și în România

Filmul  „20 de zile în Mariupol”, desemnat cel mai bun documentar la Premiile Academiei Britanice de Film (BAFTA) 2024 poate fi urmărit sâmbătă, de la ora 00.15, în premieră pe Pro TV şi Voyo. După aproape un deceniu în care a acoperit multe dintre conflictele internaţionale, Mstyslav Chernov a realizat primul său lungmetraj.

În februarie 2022, în timp ce armata rusă invadează Ucraina, câțiva jurnaliști ucraineni blocați în Mariupol reușesc să filmeze imagini terifiante din primele săptămâni ale asediului.
20 de zile în Mariupol este un documentar brutal, cu un impact emoțional devastator, conform prezentării. Prizonieri într-un oraș din care nu se mai poate ieși, Mstyslav Chernov și colegii lui, corespondenți la Associated Press, trăiesc alături de locuitorii orașului Mariupol coșmarul războiului. În timp ce bombele cad, oamenii mor, iar accesul la electricitate, hrană, apă și medicamente este întrerupt, camerele de filmat surprind scene feroce pe care jurnaliștii se străduiesc să le transmită în întreaga lume.

 

 

„20 de zile în Mariupol” se numără printre producţiile nominalizate la categoria „Cel mai bun film documentar” în cadrul celei de-a 96-a ediţie a Premiilor Oscar, care vor fi decernate la 10 martie, în timpul ceremoniei organizate de Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice la Dolby Theatre din Los Angeles.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. Să-i spună cineva și lui Markievici, să vadă și el ce înseamnă să fii jurnalist.

 2. E groaznic sa privești înregistrările live de pe YouTube zi de zi , totuși, poate reușesc să îl vizionez. Mulțumesc pentru informație.

 3. Documentarul poate fi corect daca mentioneaza ca vinovatii pentru razboiul din Ucraina sunt in primul rand SUA/ NATO
  /UE, tarile din Europa de Est care s – au lasate inregimentate de Expansiunea NATO….Si ca la Mariupol NU mai fusese Razboi de la Invazia Europei naziste condusa de Adolf Hitler in 1941…80 de ani de pace…
  Fara aceste mentiuni documentarul este o voma propagandistica neonazista.

 4. „poate fi urmărit sâmbătă, de la ora 00.15, în premieră pe Pro TV şi Voyo”

  Asa, sa vada si romanii in ce anturaj s-au bagat. Filmul este in avantajul rusilor, aduce frica, mai intai si apoi ura. Ambele te fac vulnerabil !

 5. Nu putea lipsi și mizeria de pârț TV. Postul cel mai infect din România. Cel care a legalizat manelele, drogurile, fasolea de 1 decembrie, curvele și generația pro.
  Niciodată nu mi-a plăcut postul ăsta, iar din 2010 l-am scos din grilă. Am auzit că elenu popu și alții ca ea se uită la niște imagini numite pretențios nu știu ce Las alamos. Sau Las cabanos.

 6. La nivelul de inteligenta pe care il au dobitoacele bipede, adica la genunchiul broastei, precis o sa se ude puternic vizionand propaganda de razboi

 7. ” … și generația pro …”

  nu uita generatia Tefal, aia de care nimic se prinde !

 8. a filmat acolo si in 2014 ?
  daca nu…e doar propaganda dintr-o parte..
  ca sa intelegem ce se intimpla trebuie sa fim obiectivi…
  in capul oamenilor de acolo…ei se considera cetateni sovietici…sa-i zicem asa…
  si nu inteleg de ce, deodata…ukrainienii au venit cu azovul peste ei…
  isi aduceau aminte cum jurau impreuna credinta la statuia lui Lenin si acum sint divizati si lupta impotriva altora…
  incercati sa aflati care sint mecanismele din mintea lor…nu mai trageti concluzii postfactum
  in plus…evreii din oras se tem atavic de ukrainieni…in ww2 au fost intregi masacre si evreii din Mariopol nu uita
  e complicat

 9. Ne arată și tatuajele t.e.m.b.e.l.i.l.o.r Azovieni, EROII DE LA TERMOPANE ?
  Ăia extrași din canaliZarea de la AzovStal, măRAG…😜

 10. Englezul a fost criticat acasă iar filmul anunțat că propagandă..
  Ita și standardele democrației:Navalnâi erou iar acest englez trădător.. Scârbe..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.