200 copii din proiecte sociale, la Palatul Elisabeta și Domeniul Săvârșin

ASR Principesa Sofia si copiii la parcurgerea expozitiei foto Copilarie Regala_foto Franco Godini

Copiii sprijiniți prin proiectele sociale ale Fundației Regale Margareta a României au fost primiți astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, la Palatul Elisabeta de Alteța Sa Regală Principesa Sofia, precum și la Domeniul Regal Săvârșin. Experiența culturală oferită copiilor a inclus și ateliere creative la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti” și Muzeul Național al Literaturii Române.

Micilor invitați le-au fost pregătite:

  • Întâlnire cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia și tur ghidat la Palatul Elisabeta
  • Ateliere creative și culturale la Muzeul Național al Satului și Muzeul Național al Literaturii Române din București
  • Tur și atracții la Domeniului Regal Săvârșin

Seria de experiențe inedite a fost pregătită pentru mai bine de 200 de copii beneficiari ai serviciilor sociale la Centrul Comunitar Generații din București, Centrele Generații Asociatia pentru Dezvoltare Comunitară „Florian Cristescu” din Turnu Măgurele, Asociația Diaconia Ajutor Internațional din Brașov, Centrul Oaza Copiilor din Arad,  Centrul Caritas Mitropolitan Greco-Catolic din Blaj, precum și ai programului Fondul Special pentru Copii și Ajutor pentru Refugiați, desfășurate la București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. S-au strins in Romania toate scursurile de altete regale !

  2. Foarte frumos ! Nu sunt de acord cu domnul Paulian. Bravo Margareta si Sofia ! Probably (vorba danezului berar) daca am fi avut monarhie ar fi fost mai putin scandal in tara asta. Si mai multa onoare !

  3. @nicule olahus ce au facut scursurile astea pentru Romania? In primul razboi mondial dezertorii se impuscau, dar marele dezeror Carol al II-lea si-a umplut buzunarele cu aur si a trait bine-mersi cu prostituata lui…Ce putea sa iasa din „mareata” Regina Maria? campioana la editat si de o lacomie desantata ca si nepotul Mihai!… De acord cu @Paulian Ionescu! Imparateasa Romaniei este Doamna Elena Cuza erudita, educata in cele mai bune scoli europeene, de o integritate morala fara pata! O imparateasa care la sfarsitul vietii si-a daruit toata averea saracilor si educatiei fetelor si s-a retras la manastire. Vedem diferenta dintre germani si romani!! Sa fim mandrii ca avem de ce!!!

  4. Bine ca nu s-au dus la Cotroceni sa-l deranjeze pe Maria Sa Imparatul Iohannis!

  5. Castelul Savarsin a fost cumparat de Mihai in februarie 1943, de la maresalul palatului Ioan Mocsony Starcea, pentru „o sumă modică” spune wikipedia https://ro.wikipedia.org/wiki/Ioan_Mocsony-St%C3%A2rcea, mai concret sub 10 milioane lei. Mihai tinea in cash, la Palatul Regal, circa 30 milioane lei. Pe langa cele 9 milioane si ceva pentru Palatul Savarsin, Mihai a mai cheltuit 9 milioane cu: centrala telefonica, termica, si electrica, aeroport argintarie, decoratiuni interioare, mobilier, vesela covoare etc.. Problema este ca la data cumpararii castelului Romania tocmai suferise cea mai teribila infrangere militara din toata istoria ei, batalia de la Cotul Donului, in care au murit zeci de mii de oameni, altii s-au intors fara maini, picioare sau cu mintile ratacite, au ramas sute de mii de vaduve, orfani, parinti batrani fara copii sa-i ajute. Si in loc sa-si doneze banii pentru un spital, orfelinat, sau direct celor napastuiti, Mihai si-a cumparat castel! Mihai s-a prezentat pe rand drept ba victima lui Carol II, desi doar fiind fiul lui Carol a ajuns rege; ba a lui Dej, pe care Mihai s-a ocupat sa-l scoată din inchisoare prin intermediul lui Bodnaras ca Mihai sa fie apoi crutat de rusi. Mihai era seful Statului National-legionar, asa s-a numit oficial Romania. Rusii aveau deci motive de arestare, si executare a lui Mihai, exact cum i-au facut lui Antonescu. Cu Mihai rege au fost comise pogromuri la Iasi si in alte parti, a fost comis genocidul impotriva romilor. Mihai mai fost „victima” lui Basescu, care s-a dat cu vărul Paul. Mihai s-a dat si victima …printului Nicolae, care ar fi avut un copil din flori cu o poporanca si nu l-ar fi recunoscut, dar nici Mihai nu si-a recunosctut vreodata nici unchiul, copilul nascut de Zizi Lambrino lui Carol II, si nici pe fiul acestuia, varul lui Mihai, Paul al Romaniei, desi se vede din avion ca semanau amandoi leit cu Carol II. Iar acum Margareta si actorul Duda traiesc bine pe seama contribuabilului roman,

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.