“26 milioane de euro aruncați pe geam de Parlamentul European“

Naveta Bruxelles – Strasbourg a “birocraților europeni“ a devenit subiect de campanie.

“O armată de funcționari cu gulere albe (cam 4000) se deplasează de la Bruxelles la Strasbourg în fiecare lună (în jur de 430 de kilometri) pentru sesiunile Parlamentului European. De fapt, fiecare sesiune contribuie la economiile Franței și Germaniei (cu toate costurile adiacente: hoteluri, mijloace de transport, restaurante), spune Nicolae Vlahu, candidat AUR la alegerile europarlamentare.

El citează un raport adoptat săptămâna aceasta la Bruxelles de Parlamentul European.

“Toate canalele de comunicare europene ne prezintă de zeci de ani această navetă ca pe un dat, ceva de care nu ne putem lipsi. Nenegociabilă.

Este așa, și punct. Oare?

Doar pauza de la Strasbourg cauzată de pandemie a însemnat o economie de peste 26 de milioane de euro, se arată într-un raport adoptat săptămâna aceasta la Bruxelles de Parlamentul European, care cere Consiliului să ia măsuri și să încheie o dată pentru totdeauna acest capitol, despre care Parlamentul a adoptat kilometri de rezoluții. Mai mult, documentul subliniază că încetarea navetei birocraților europeni ar conduce la economii la bugetul Uniunii de peste 114 milioane de euro anual.

De ce este surd Consiliul la aceste rezoluții? Pentru că… Franța și pentru că… Germania. Germania și Franța pierd economic masiv dacă naveta funcționarilor europeni încetează.

Și, sigur, nu își doresc asta. Dar, în același timp, ne spun că își doresc echitate pentru toate statele membre și respect pentru banul public.

Suntem europeni, credem în Uniunea Europeană, însă într-o Uniune care nu dă mai mult Franței și Germaniei decât României, care administrează cu respect față de cetățean resursele și banii, care nu le cere doar cetățenilor să fie ponderați, ci o Uniune care dă ea însăși un exemplu de bun gospodar, cumpătare și echilibru în măsurile pe care le ia.Dacă de la nivel european asistăm la o risipă uriașă de fonduri din banii europenilor, ce așteptări să mai avem de la coaliția Nicu și Marcel să reducă cheltuielile în România?”, mai afirmă Nicolae Vlahu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

12 Comentarii

 1. Mda..Păi, de te uiți acu, la impunerea de sancțiuni, la obligația ta de plată, drept contribuție la războiul ukran, cu care de fapt nu ai nici o treabă, dimpotrivă interesul fiecăruia este energia ieftină și la indemînă, ceea ce doar rusul iți poate oferi..plus pacea imperios necesară, extrem de importantă. Ursula și nu doar gașca socialistă cu celebrii turmentați sau idioți utili licuriciului,. sunt lecția pe care nu trebuie s-o uiți. Azi se petrec lucruri la care nici un om normal nu ar pune botul. Dar, sunt funcții importante din UE de unde se dictează să faci război și să te inarmezi , să accepți imigranți sau să dai banii din piatră seacă.. De ce ?? Asta ar fi interesul european ?? Fugi bre,..Culmea e că ai patrioți, ai aleși ai neamului, care te sacrifică..

 2. Cand e vorba de Colhozul UE si cand e vorba de NATO aplicatii si razboaie dispare problema „amprentei de carbon” si frica asta paranoida despre sfarsitul planetei! Nu e nimeni ingrijorat de avioanele folosite de euro-parlamentari, nici de poluarea masiva sa faci tancuri ca sa nu mai vorbim de munitie fie ca e fabricata sau folosita. Acum se vede ca „salvarea planetei” e sa prosteasca prostimea care nu vrea sa inteleaga orice exemplu logic ar fi prezentat. Si sa incaseze niste smekeri tot felul de taxe de mediu si carbon.

 3. Nu inteleg cum are Germania de castigat? Nici Brüssel si nici Strasburg nu se afla in Germania .

 4. ‘Toate animalele sunt egale. Dar unele sunt mai egale decat altele” Orwell

 5. iar totul se face pe fata: Na, prostilor, ca noi dictam, iar voi…ciocul mic!

 6. La noi, naveta saptamanala a bivolului, de la Sibiu la Bucuresti si retur, cu toata suita de securisti, e deja traditie. Daca se lipeste de vreun post la Bruxelles si se plimba acolo, tot noi vom plati.

 7. @Zuzu, chiar că ești Zuzu. Strasbourg este pe granița dintre Franța și Germania. Evident, o parte a armatei de funcționari se cazează în Germania. Evident, pentru oricine, dar nu și pentru tine, care ești tare prost …la geografie!!

 8. Suntem europeni, credem în Uniunea Europeană?
  -ce a fumat ăsta măh?

 9. Ăștia nu mai emit CO2? Să li se taie factura și să plătească din propriu venit. Aici vor sa ne aducă pe noi dar lor nu li se aplică.

  Toți trebuie biciuiți în piața publică în raport cu gradul de poluare.

 10. Eu nu inteleg care e solutia propusa. Sa nu mai faca naveta? Sa lucreze de acasa ? Sa inchidem intitutia? Sa spui ca ceva nu e bine e usor, mai greu e sa vii cu solutii. Daca eu spun ca traficul din Bucuresti e nasol cred ca toata lumea o sa fie de acord cu mine. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma votati primar.

 11. Daca luam toate solutiile si propunerile adoptate de acesti trintori europarlamentari, care toc banii de pomana ,constatam ca toate au fost facute fara cap si in defavoarea europenilor.Prin tot ce au facut ei au saracit si au nenorocit toate tarile din Europa.Au ridicat mana si au votat ca oile toate ideile si propunerile dementilor.Cit despre ajutoarele financiare acordate de EU in conditii destul de dubioase tarilor ,sint tot din banii nistrii care sint doar mutati dintr-un buzunar in altul.Acest EU nu produce nimic ca sa poata avea bani de dat tarilor europene .

 12. Este in vazul prostimii oarbe si fara creier ! Ei sunt demnitari – ce e aia ???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.