31 de morţi după ce un autobuz a căzut de pe un pod

În total, 31 de persoane şi-au pierdut viaţa şi zece au fost rănite, dintre care unele grav, când un autobuz care transporta călători spre Burkina Faso a căzut de pe un pod, marţi, în sud-estul Mali, a anunţat Ministerul Transporturilor, notează AFP.

„Un autobuz (…) care transporta malieni şi cetăţeni din subregiune, care pleca din Kéniéba spre Burkina Faso, s-a răsturnat de pe pod. Cauza probabilă este lipsa de control a şoferului asupra vehiculului”, se arată într-un comunicat.

Accidentul s-a produs în jurul orei 17.00 (locală şi GMT) pe podul care traversează râul Bagoé pe drumul naţional nr.7, chiar pe tronsonul Niéna-Koumantou, a precizat ministerul.

Victimele primesc îngrijiri medicale, a continuat textul, invitând „şoferii să manifeste vigilenţă şi prudenţă adoptând un comportament responsabil şi civic”.

Un alt accident s-a soldat cu 15 morţi şi 46 de răniţi săptămâna trecută, după ciocnirea unui autobuz cu un camion în centrul ţării.

Accidentele rutiere sunt frecvente în Mali şi sunt cauzate, în general, de starea proastă a drumurilor şi vehiculelor, precum şi de neatenţia şoferilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Cu grindeani, bolosi, ciolaci si psd la datorie ….
    Moldova cu „șoselele morții” Mali, nu dintr-o data cu „țârâita”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.