Cine e Dănuţ Andruşcă, propus ministru al Economiei

Născut la 19 ianuarie 1969, Dănuţ Andruşcă este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „AI Cuza” din Iaşi (2001).

De-a lungul timpului, el a deţinut funcţiile de director general al S.C. ANDORIX (1991-1994) şi al S.C. ULPROD (1993-2014), administrator special Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Drobeta Turnu Severin (2013-2014). Între 2014 şi 2016, a fost administrator special CUPRUMIN S.A. şi preşedinte al CA S.C. CONVERSMIN S.A. (2014-2016).

A fost consilier personal al secretarului de stat, Departamentul pentru Energie (2013-2014), şi consilier al secretarului de stat, Ministerul Economiei (2014-2015).

În 2016, a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 29 Neamţ. A fost vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii (oct.-nov. 2017). În aceeaşi perioadă a fost membru în Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Este membru al Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare şi vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Belarus.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Ce a facut pana in 2001 cand a a absolvit universitatea la 32 de ani? In mod normal trebuia sa termine universitatea la 24-25 ani in 93-94, daca facea armata, daca nu mai devreme cu un an. Chestia cu Belarus este dubioasa.

    • Pana la 32 de ani a servit patria !Dupa aia ,s-a servit si pe el!

  2. A terminat studiile la 32 de ani, pentru ca era ocupa cu funtia de director general de la 22 de ani. Trebuie sa fie o mare capacitate, daca a fost director general cu studii ioc.

  3. Daca a activat in domenii atat de diferite, inseamna ca e in tovaras de nadejde. De studiile de la Baneasa nimic?

  4. TOATE Firmele cu capital de stat mentionate mai sus, unde individul a fost DG, sunt in FALIMENT!!!!
    TOATE!!!
    E bun!!!

    Cred ca la PSD nici nu conteaz studiile sau ce-ai facut sau ce stii sa faci, conteaza de cand ai carnetul de partid si cine te sustine!
    Atat.
    Semianalfabet ca Liviu Pop poti ajunge Minsitru al Educatiei!
    Cred ca cei de la Buussells si din Lumea intreaga se crucesc cand citesc ce panarame numeste Romania in functii VITALE pentru Dezvoltarea unui popor civilizat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.