Trump și May, acord pentru un „răspuns internațional”

Președintele SUA Donald Trump și premierul britanic Theresa May au discutat la telefon și au convenit asupra necesității unui răspuns internațional pentru descurajarea folosirii armelor chimice de către regimul sirian condus de Bashar al-Assad, transmite Reuters.

Potrivit unui comunicat al Cabinetului premierului Marii Britanii, Trump și May „au convenit că regimul Assad a stabilit un model de comportament periculos în ceea ce privește utilizarea armelor chimice”.

Cei doi lideri consideră că „este vital ca utilizarea armelor chimice să nu rămână necontestată” și pledează pentru „necesitatea de a descuraja utilizarea în continuare a armelor chimice de către regimul Assad”.

Donald Trump și Theresa May au stabilit să continue colaborarea pentru un „răspuns internațional” la presupusul atac chimic din orașul sirian Douma.

Președintele american urmează să discute și cu omologul său francez, Emmanuel Macron, despre riposta la atacul chimic din Siria. Sunt șanse mari ca Donald Trump să primească susținere din partea Franței și Marii Britanii pentru o operațiune militară împotriva regimului sirian condus de către Bashar al-Assad.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Păi, ăștia doi se potrivesc perfect,..Sărmana fătucă, prima doamnă a americii, nu ințeleg ce caută intre ei,..

  2. Ca să liniștească partea din revoltatule americance care sunt “schimbicite de lumești deșertacouni” bombardate de o vrema cu imaginile dezinteresatei playmate Karen, formatorii de imagine și-au dat seama ca nu-i destul tam-tamul cu insomnia președintelui Tramp de grija armelor chimice siriene,pentru care neutralizatorii au luat premiilor Nobel pentru pace(!), și s-au gândit să-l pozezeze lângă Tereza spaima pasiunii. Astfel cele trecute vor zice uite ca dă mâna și cu cele de vârsta noastră. Și scrie și în articol campania continuă cu o poză cu soția Președintelui Franței.

  3. Nu va convine adevarul, Cotidianul? nu-ti convine adevarul, I.R.? de ce nu publici ? rescriu, mai ales ca practici o cenzura daunatoare inclusiv „partenerilor strategici ai României” (sic!), americanii ! mai si lasa-ma cu „ministerul adevarului”, al cenzurii, I.R.! ori cu pudibonderiile „masacrului” de la Timisoara, despre care toata presa vestica stie si vorbeste c-a fost trucat, a devenit de pomina! Pe cine dracu’ ajuti? I.R.? pe cine servesti ? Pâna una-alta, americanii si britanicii însisi produc arme chimice. Ei însisi sunt pericolul pentru planeta, nu altcineva. Vezi, recent, laboratoarele Ministerului Apararii britanic de la Porton Down si rolul lor în „afacerea Skripal”. Si May-Trump produc intox (fake news) despre Siria, unde regimul n-a organizat, inoportun si contra-productiv sie însusi, atacuri chimice, taman în preajma victoriei asupra fanaticilor sprijiniti de SUA-Marea Britanie. Asupra, adica, avortonilor Therezei May si-ai lui Trump din Siria, care, ei, au fost si sunt fie autori de atacuri chimice, fie de puneri în scena gen „masacrul de la Timisoara”, 1989. Si Trump a mintit cu nerusinare când spunea, în campania electorala, ca, o data ales, i-ar pune capat interventionismului militar ilegal, schimbarilor de regim neprieten în alte tari.

    • Asta stiam si fara sa ne spui tu. Te agiti de parc-ai fi singura pe planeta si detintoarea devarului absolut. Lasa-ne!

  4. Mai Ileano,degeaba te enervezi,ziarul cenzureaza ceea ce nu le convine iar autorii articolelor te pun pe lista neagra daca cumva ii corectezi sau le atragi atentia ca nu stiu despre ce vorbesc.In cazul convorbirii telefonice intre cele doua regimuri invadatoare ale Siriei,UK-USA,nimic nou,este mai mult ptr. creduli,sa demonstreze fiecare ca fac ceva teoretic impotriva asa ziselor arme chimice.Cu cateva zile in urma chiar „ministrul” apararii americane a declarat ca nu au dovezi de gazari prin Douma la fel cum a declat si prin februarie despre cel presupus cu un an inainte care a rezultat in trimiterea unor rachete de croaziera peste un aeroport cam gol si prin casele vecinilor.Deja pe teren in Douma sunt ziaristi din toata lumea,o echipa de la laboratorul chimic international si nu prea iese bine ptr.Trump sau May.Intra si Macron in ciorba acum,ca el are dovezi cu privire la atacul chimic, dar le tine secrete.Germania si Italia nu intra in hora americana cu bombardamentele,rusii isi ascut rachetele (putine care sunt in zona)si Trump? pai se mai gandeste daca si cand mai omoara ceva oameni nevinovati prin Siria.Da Ileano,Trump a promis ca iese din razboaie,o baga pe Clintoneasa la rece si multe alte lucruri dar nu poate,este un nimenea care se joaca cu focul fara sa-si dea seama de consecinte.

  5. @BulaB : pâna la urma, ziarul a publicat tot ce scrisesem. Macron : vorbeste aiurea, e-un provocator, un trotzkist, n-are nici o dovada, minte cu nerusinare. Joaca la ambele capete, pe de-o parte, Rusia (în care-i în vizita-n mai), si, pe de alta, SUA (prieten la toarta cu echipa lui Obama, corespondenta franceza la Casa Alba la vremea tipului i-a si fost, o vreme, membra a echipei. Cu vreo câteva luni în urma îl înjura partinic de mama dracu’ pe Trump, pe care acuma-l urmeaza cu sfintenie, de parca la toarta). Trump : din pacate, tipul trebuie sa joace dupa neo-con-ii (citeste „neo-nazistii”, ca-i mai nimerit) americani, fiindca-i „civil” „n-are” nici macar tot Partidul Republican, fara sa pomenesc de dusmania Democratilor în ce-l priveste, si amenintarile de suspendare si destituire (îl tii minte pe Clinton, în aceeasi situatie, dar dupa afacerea cu Monica Lewinsky-a lui, silfida – de vreo 100 de kg – de la Casa Alba). „Prima putere a lumii”… desi, de asta-i vorba, de maniera tragica, si-n Siria: SUA fac spectacol cu Rusia, de fapt. Nici un „atac chimic”: SUA au invadat Siria fiindca-i aliata Rusiei. Ce-s aia „morti” „refugiati'”, ce-s alea „ruine” si „distrugerea unei tari”, a unui leagan al omenirii, ca nu le pasa. Trump voia sa plece de-acolo, asa ca, repede-repede, „atacul chimic”, si daca nu bombardeaza tara, „pac la Razboiu'”, si destituirea.Numai sa otraveasca lumea, numai sa n-ajunga Rusia-n cvintetul tarilor dezvoltate, asa cum anuntase, în campania electorala, Putin c-are sa se-ntâmple la finele sesenalului de-acuma. „Izolarea Rusiei” are sa izoleze, însa, pâna la urma, SUA de restul lumii, nu Rusia. Si culmea-i ca nimeni nu vorbeste si de China-n Siria, desi-i acolo si ea, si-nca militarmente …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.