E-mail atribuit Codruţei Kovesi, dat publicităţii

E-mailul care ar fi fost dat de Kovesi, după apariţia înregistrărilor dintr-o şedinţă DNA, şi care nu a fost recunoscut de şefa procurorilor anti-corupţie, a fost dat publicităţii de România Tv.

E-mail-ul are patru pagini şi ar fi fost trimis de procurorul şef al DNA pe 20 iunie 2017, la ora 22:43, susţine postul de televiziune.

„Trebuie să răspundă în faţa legii cel/cea care a înregistrat ilegal şi a dat public înregistrările cu şedinţa de lucru internă a DNA. (spun cel/cea pentru că cercul limitat de suspecţi are şi ‘ea’ şi ‘el’, dar îi voi numi de acum încolo ‘infractor’ – făra gen – pentru că asta este). În acest moment avem conturat un cerc de suspecti si vom afla cine este vinovat de aceasta fapta”, este un pasaj din e-mailul prezentat de România Tv.

 „Probabil după mail-ul meu cel/cea care furniza toate bîrfele unor persoane din afara DNA a stat cuminte câteva zile spunându-şi că, dacă nu i s-a spus nimic probabil nu se ştie. Nu! Va răspunde penal pentru furnizarea unor informaţii, aşa cum va răspunde şi pentru înregistrarea ilegală care a furnizat-o în afara DNA. Cum spuneam…lumea e mică şi aşa ceva se află mereu! (..)E momentul să fim uniţi şi să arătăm oamenilor că DNA înseamnă tot ceea ce era în ianuarie când au ieşit în stradă să ne susţină. Că DNA nu este un infractor laş care înregistrează ilegal. Că DNA sunt acei oameni care fac zilnic dosare şi se implica”, se mai arată în document.

Laura Codruţa Kovesi a negat că ar fi trimis respectivul e-mail.

„Nu am trimis nicio scrisoare procurorilor din subordine. Zeci de e-mail-uri trimit în fiecare zi. Nu ştiu la ce mail vă referiţi. (..) Daţi-mi voie să nu comentez dacă acel e-mail nu există. Dacă avem e-mailul original şi luăm nişte copii care au apărut în spaţiul public, eu vă spun la aces moment că nu am trimis scrisori, nu am făcut niciun fel de afirmaţii, e-mail-uri către colegii mei prin care să-i fi denigrat sau să fi vorbit urât cu ei”, spunea Kovesi la conferinţa de presă pe care a susţinut-o în luna februarie.

Kovesi a fost întrebată dacă i-a făcut laşi şi bârfitori, procurorul şef al DNA replicând: „Nu am trimis niciun e-mail cu privire la ceea ce susţineţi dumneavostră”.

Existenţa e-mailului a fost invocată şi de procurorii Mihaiela Iorga şi Doru Ţuluş în sesizările la CSM.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

13 Comentarii

  1. Din ciclu „N-am lovit copilu’, rusine Dinu Patriciu”… oricum, Lulu ne-a obisnuit cu raspunsurile astea in doi peri, ea nu a fost in stare sa dea un raspuns DA/NU la intrebarea ai „Ai fost la Oprea?”

  2. Discurs și limbaj tipic tovarășului sau tovarășei de la județeana PCR de critică și mobilizare exemplară pentru demascarea celor care “comentează”, a deviaționiștilor de la linia Partidului stabilită prin Hotărârile Plenarei, a Secretarului General, care vor fi numiți dușmani ai poporului, ai socialismului etc…

  3. Pachidermele sunt cunoscute ca avand pielea extrem de groasa care le serveste sa se apere de dusmani, dar si sa le
    tina impreuna uriasele cantitati de carne si oase din care se compun…

  4. daca nu apare si „Jurnalul intim lui Kovesi”nu ati facut nimic!barfe,smenuri,susanele…

    • nu-i asa? pixelul albastru! nici la doctorat n-a fost prinsa cu rata -n gura! sub 5% ! sa-ti fie rusine,Dinu Patriciu!

  5. In Romanica lui Base, Alina si Jelena, subordonatii se conduc prin e-mail! Urme peste tot!

    • Mai nou, cica, magistratii nu mai au incredere in ei. Se asculta, se filmeaza si se inregistreaza pe sestache daca vor sa mai ramana in siste,. Daca si avocatii prostilor de clienti au semnat protocoale, ce mai vreti? In cine sa mai ai incredere in tara asta?

  6. O (mai) credeti!? Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase… …

    • Ai luat-o si p-asta dans la bouche ! De ce esti tu asa convins ca email-ul ii apartine LCK ? Pana si autorul articolului isi ia masuri de precautie si formuleaza : ,, E-mail atribuit Codruţei Kovesi …. ” ! Atribuit ! De cine ? Pai de Romania TV ! Poti sa spui macar un singur eveniment , nu doua , semnalat de Romania TV , care s-a dovedit in cele din urma sa fi fost adevarat ? Cam cat crezi ca e de greu sa scrii un email de 4 pagini si sa i-l ,, atribui ” lui Popescu ? Chiar nu te-ai saturat de ,, incendiarele ” , explozivele ” , ” detonatoarele ” , ” fulminantele ” tiribombe ale Romaniei TV ? LCK nu e proasta , si pentru ca nu reusiti sa o prindeti cu o prostie , tot incercati sa demonstrati ca minte !

  7. Hai sa ne aducem aminte cat de des se vedea Kovesi cu Coldea, unele servicii straine, dar si alti pescuitori in ape tulburi din politica. Maniera de comportament a lui Kovesi, insistenta in a se agata de functie, stilul lonzincard de exprimare si mai nou refuzul a orice nu-i convine devoaleaza, cred, un agent acoperit. Nu stiu sa spui daca a unui serviciu sau a mai multora. Dar e clar ca pentru ea e ordin sa ramana pe pozitii. Chiar daca refuza orice evidenta. Aici nu mai e vorba de apararea stat drept, de lupta anti-coruptie, ca tot au fost transformate in lozinci golite de continut.

  8. Cred ca nastratin are dreptate…imi fac mea culpa…ce zici „prietene” !? Atunci poate Moscova s-a apucat sa „lucreze” impotriva distinsei doamne….asa e credibil!?

    • Tot ce se poate ! Tu stii mai bine ! Tiraspolul e mai aproape de Moscova , ”prietene” !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.