Sting şi Tom Jones au cântat pentru Regina Elisabeta a II-a

Zi importantă în Marea Britanie. Regina Elisabeta a II-a împlineşte 92 de ani, ocazie cu care BBC a organizat un eveniment muzical. Sunt invitaţi, printre alţii, Shaggy, Tom Jones şi Sting, Shawn Mendes, Kylie Minogue, Craig David, Ladysmith Black Mambazo şi Anne Marie.

Evenimentul va avea loc la Royal Albert Hall din Londra şi va fi difuzat de BBC. Potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al reginei, „mai mulţi membri ai familiei regale” se vor afla în public.

Aniversarea oficială, în luna iunie

Cu toate că 21 aprilie 1926 este data de naştere a reginei Elisabeta a II-a, suverana britanică mai are o aniversare oficială în luna iunie, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită „Trooping the Colour” (Salutul Culorilor).

Începând din 1748, aniversarea unui suveran britanic este oficial celebrată în iunie, printr-o ceremonie denumită „Trooping the Colour” (Salutul Culorilor).

Această ceremonie îşi are originea în pregătirile pentru război din trecut, când toate steagurile erau strânse şi arătate soldaţilor britanici înainte de luptă, pentru ca aceştia să le recunoască în iureşul bătăliilor.

Cea mai lungă domnie din Marea Britanie

Regina Elizabeth a II-a, care a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, a devenit în septembrie 2015, monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria regatului britanic.

Atunci când era o tânără prinţesă, Elizabeth nu se aştepta să devină regină, deoarece tatăl ei, George al VI-lea, a primit coroana doar pentru faptul că fratele său mai mare, Edward al VIII-lea, a abdicat, în 1936, pentru a se căsători cu americanca Wallis Simpson.

Elizabeth a II-a a urcat pe tron pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui ei.

În acel moment, Elizabeth a II-a a devenit cel de-al 40-lea monarh dintr-o linie succesorală ce îşi are originea în regele normand William Cuceritorul, care a câştigat tronul britanic în anul 1066, după o victorie asupra anglo-saxonului Harold al II-lea, la finalul Bătăliei de la Hastings.

Regina Elizabeth a II-a este căsătorită cu prinţul Philip, în vârstă de 96 de ani, cu care are patru copii. Suverana britanică are opt nepoţi şi cinci strănepoţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. 92 de ani ? He he ! Se vede ca n-a mincat salam cu soia ! Probabil ca au facut bine la sanatate si longevitate torturile aniversare cu porridge, ca si plimbarile in caleasca alaturi de nea Nicu si coana Leana !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.