Donald Trump, avertizat de iranieni

Donald Trump, avertizat de iranieni. Ministrul de Externe al Iranului îl avertizează pe liderul de la Casa Albă să nu renunţe la acordul nuclear semnat în 2015 cu Teheranul. Oficialul iranian a adăugat că un astfel de gest ar genera un precedent periculos, relatează site-ul postului CNN.
Javad Zarif susţine că repetatele ameninţări lansate de Trump privind acordul nuclear cu Iranul transmit ”un mesaj foarte periculos” în privinţa negocierii unor acorduri cu Statele Unite.

„Este un mesaj foarte periculos dat oamenilor din Iran, dar şi oamenilor din întreaga lume – că nu ar trebui să ajungeţi niciodată la un acord cu Statele Unite pentru că, la sfârşitul zilei, principiul de funcţionare al Statelor Unite este <ceea ce este al meu este al meu, ce este al tău este negociabil>. Situaţia creează o impresie la nivel global că acordurile nu contează pentru SUA”, a declarat Zarif.

Diplomatul a declarat că dacă Washingtonul decide să renunţe la acordul nuclear, atunci Teheranul va avea ”multe opţiuni de luat în calcul”.

”Dacă va fi cazul, vom lua o decizie în baza intereselor noastre naţionale. Oricare ar fi această decizie, nu va fi una pe placul Statelor Unite”, a adăugat Zarif.

China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Uniteşi Germania au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele Trump şi Israelul contestă acordul nuclear semnat cu Iranul.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

1 Comentariu

  1. Ayatolahii nu isi permit sa il ia la palme pe Trump,sunt bine educati!Un prieten iranian imi spunea odata ca daca razi barba unui ayatolah dai de steagul SUA!Oare ce vroia sa spuna ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.