Tăriceanu are întrebări „legitime” către SRI

Postare pe Facebook, cu multe semne de întrebare a preşedintelui Senatului. Călin Popescu Tăriceanu se întreabă dacă SRI a transmis informaţii despre Klaus Iohannis şi către alte instituţii ale statului, nu doar către ANI. Şeful senatorilor dă ca exemplu DNA şi se întreabă dacă nu cumva Klaus Iohannis sau Eduard Hellvig au dosare care stau în sertar.

În postarea de pe Facebook,  Călin Popescu Tăriceanu scrie:

„Săptămânile acestea au fost puse la locul lor din ce în ce mai multe piese ale unui puzzle care arată modul de operare al statului paralel. Recent, într-un articol apărut în presa centrală, se arată cum pe baza protocolului încheiat între SRI şi ANI, această instituţie a fost folosită ca armă politică. Câteva întrebări legitime la care trebuie răspuns: SRI a transmis astfel de informaţii despre Klaus Iohannis şi Eduard Hellvig şi altor instituţii în afara ANI, mă gândesc în special la DNA? Cu alte cuvinte, este posibil ca preşedintele Iohannis şi actualul director al SRI să fie vizaţi în dosare care stau acum la sertar? Ţinând cont de modul de operare de până acum al statului paralel, nu m-ar mira să fie aşa. În baza căror prevederi legale, SRI a furnizat ANI informaţii care nu aveau legătură cu chestiuni ce privesc siguranţa naţională? Care este numărul de dosare realizate de ANI în urma informaţiilor primite de la SRI? Mă tem că numărul este unul foarte mare şi arată modalitatea în care ANI a fost folosită ca armă politică, iar opinia publică are dreptul să afle numărul clar. Ca Preşedinte al Senatului pun aceste întrebări şi ridic problema protocolului SRI-ANI pentru că sunt convins că fără a destructura statul paralel, România nu poate să meargă înainte. Atât timp cât instituţii ca DNA sau ANI sunt folosite ca arme politice, România va rămâne blocată într-un cerc vicios al neîncrederii şi instabilităţii”, precizează preşedintele Senatului.

Horia Georgescu, fost şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, a declarat, în Comisia SRI, că a discutat cu George Maior, şef SRI la acea vreme, despre dosarele care ajungeau la ANI, printre acestea fiind şi cele ale lui Klaus Iohannis şi Eduard Hellvig. Nota trimisă de SRI către ANI vizat fapte de incompatibilitate din anul 2009-2010 ale actualului şef al statului.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

12 Comentarii

  1. Acest SRI, din start, cu acoperiți în partide – la USR este pe față, dar și la cele mari -, este INFRACTOR!
    N-au putut să se abțină să nu „crească” urechi și duble comenzi chiar în INIMA democrației, în foruri de decizie statala.
    De aici pornesc toate, iar Helvig nu ii trimite la pușcărie, nu?
    Protejează imaginea angajaților, așa da bine la un serviciu „onorabil, n’asa?
    Dar, cu tupeu și suficienta, ba chiar prostie, chiar dacă le testează inteligenta serviciul, când devin” oameni politici „, când vorbesc la televizor, în public, ei înșiși se demasca tocmai prin faptul ca se simt ACOPERIȚI DE LEGEA SECRETĂ!
    Devin obraznici și instigatori, periculoși, manipulatori, adaugă zel să dea bine la șeful acoperiți lor, la cel care îl legendeaza.
    DUBLA COMANDA face prăpăd în Țară, Călin, Aici e buba!
    Dați putere comisiei SRI să îi pună la colț, la parchet, la pușcărie, pe șeful acoperiți lor și executanții lui.
    Schimbați legea de a PĂTRUNDE SECRETUL INFRACTORILOR!
    Abia atunci va fi schimbata Tara și SECURITATEA lui Ceaușescu învinsă.
    În rest, se lupta acoperitii din partide să distrugă exact propriile partide, dar și politica națională.
    SRI, ești NEREFORMAT ȘI PERICULOS!
    Să nu zici că…

  2. statul paralel sunteti voi, tariceanu, dragnea si blondele anexe. sunteti total decuplati de problemele tarii, grijile voastre sunt sa va salvati pielea si sa aburiti votantii cu firfirici.

    • Timpul a demonstrat că Mircea Diaconu era statul paralel.
      Mircea Diaconu a ajuns la pârnaie, iar șeful ANI, Horia Georgescu, a ajuns în Parlamentul European.

  3. Antoane, ba’ baietas, tu trebuie SA AI INTREBARI LEGITIME DESPRE GOJDU, STERLING, BILETELE ROZ SAU PODUL AGIGEA, BA’! Ai? Eeee, nu-i timpul pierdut?

  4. Barfe,smenuri,susanele ,altceva nu e de capul lui Coco Calin!Deschide si el fronturi noi,ca uita lumea de SRI,Ghita nu mai baga carbuni,Dragomir nu mai toarna gaz,trebuie sa intretina flacara scandalului permanent acest coco trist….

  5. Dom’ Tăriceanu „sugerează” că ar ști că „funcționau” în al mod „treburile”,în alte vremuri ?

  6. In România a fost si este la putere statul paralel din care si tariceanu face parte. Cei care conduc tara nu au în vedere binele ei ci binele lor. Asta este statul paralel. Se spun minciuni în campanie, se ia puterea, se mărește averea celor care au luat puterea. Asta este statul paralel.

    • SRI supraveghează devalizarea României din seara de 22 Decembrie 1989.

    • Daca il intreaba cineva pe Tradiceanu unde l-a gasit Marea Lovilutia din 1989,cu cine era si ce treaba avea el acolo?

  7. Cum să comenteze securiștii spusele lui Tăriceanu?! Arta manipulării, printre altele, presupune să-l critici pe Tăriceanu. Păi, mai bine vorbești de cele 5 neveste ale lui Tăriceanu decât despre cele 5 case ale lui Iohannis.

  8. Pe „scurse” eu am aflat ca si DNA are niste intrebari legitime pentru Tariceanu. Au fost socotite toate veniturile si cheltuielile lui Tariceanu si scazand cheltuielile din venituri rezultatul e cu mult mai mic decat averea lui Tariceanu. Care sa fie misterul? E vorba de magie sau de furt? Dumnealui ce zice?

  9. ARTICOLUL 72 CONSTITUŢIA ROMÂNIEI
    „(3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei.” ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.