Grecia 36 de grade C în weekend

Luna iunie și implicit vara sunt la un pas distanță. Și cum vara e sezon de concedii, iar unii români deja se pregătesc de plecare, vom oferi constant informații despre vremea din Turcia și Grecia dacă aceasta iese din normele climatologice.  De data aceasta, vremea iese din tipare pe meleaguri elene.

Grecia

Începutul lunii iunie vine cu temperaturi ridicate anunță meteorologii care vorbesc deja de temperaturi de 36 și chiar 38 de grade C.

Directorul Serviciului Național de Meteorologie (NMS), Thodoris Kolidas, a confirmat că vremea va fi deosebit de caldă timp de patru zile. Hărțile arată evoluția temperaturilor în primele patru zile ale lunii iunie, unde vor atinge vârful, până la jumătatea săptămânii viitoare, când temperaturile se mai potolesc.

„Deși există încă unele diferențe între datele de prognoză, în același timp avem și multe puncte în care opiniile lor converg”, a spus dl Kolidas caracteristic despre vreme, confirmând că mercurul va crește în termometre începând de duminică.

Pe scurt, cele mai ridicate temperaturi:

Sâmbătă: 32 – 33 și local în est 34°C

Duminică: 32 – 34 și local 35°C

Luni 34 până la 35°C pe continent din Tesalia și mai la sud și local 36°C

Potrivit prognozei, cea mai caldă zi a săptămânii viitoare va fi marți, când mercurul va doborî recorduri, ajungând la 38 de grade Celsius în Attica.

În ceea ce privește zonele în care termometrul va bate „roșu”, acestea sunt Tesalia, Macedonia Centrală, Beoția, Fthiotida, Aitoloakarnania, Peloponez, Creta și Dodecanezul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.