Lider PSD șterge pe jos cu numărul 2 în Comisia Europeană

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, îi cere demisia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, după afirmațiile oficialului din cadrul dezbaterii de ;a Comisia LIBE a Parlamentului European privind situaţia din România, susținând că oficialul s-a făcut „de rușine”.

Șerban Nicolae a postat un mesaj pe Facebook, intitulat „FRANS TIMMERMANS, DEMISIA!”, în care afirmă:

Declarațiile făcute ieri în cadrul dezbaterilor din <Comisia pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne> a Parlamentului European au umplut paharul răbdării. Să te declari îngrijorat de legi ce n-au produs încă vreun efect, de presupuneri și predicții stupide și vădit subiective, dar să ignori cu nonșalanță rele grave care deja s-au produs, abuzuri concrete, întâmplate și dovedite, asta arată că ești nedemn de funcția pe care o ocupi.
Ce înseamnă „dreptul la un proces echitabil” când hotărârea de condamnare e dată de un judecător obligat să nu divulge inculpatului și avocatului acestuia, o parte din probe?
Ce înseamnă „dreptul la un proces echitabil”, când se aplică proceduri secrete care derogă sau chiar încalcă direct garanțiile procesuale prevăzute de Constituție și lege?
Ce înseamnă „independența magistraților” când procurorii sunt subordonați, prin protocoale secrete, ofițerilor de informații în cadrul unor echipe comune de anchetă penală?
Ce „pași înainte” au fost făcuți când ai în fiecare an sute de persoane achitate pentru că „fapta nu există” și zeci dintre aceste persoane înainte de a fi achitate au fost și în arest preventiv?
De ce trebuie apărați de lege cei care au încălcat-o?
Când susții abuzurile, ar trebui să ai măcar decența de a nu o face din postura de prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și Comisar european pentru statul de drept și Carta drepturilor fundamentale. Ar trebui să ai bunul-simț de a nu rosti asemenea absurdități în Comisia pentru libertăți civile din Parlamentul European. Ai demonstrat că nu ai nici una, nici alta.
Noi, în România, am mai văzut mentalități ca a ta. În anii ’50. Sunteți puțini, dar în poziții-cheie ale deciziei. O fostă procuroare, școlită doctrinar în cei mai negri ani ai lui Ceaușescu, te aplaudă și gândește ca tine în Parlamentul European. Și mai sunt câțiva.
Totuși, de unde atâta infatuare, atâta aroganță și dispreț la un socialist? Acum înțeleg de ce în țara ta, partidul tău (Partidul Muncii) nu obține nici 6% din voturile cetățenilor. Ei te cunosc mai bine decât te cunosc concetățenii mei.
Te-ai acoperit deja de rușine. Demisionează, Frans Timmermans! Urgent!”.

Startul nemulțumirilor în sânul PSD privind dezbaterea din Comisia LIBE l-a dat încă de luni seară liderul partidului, Liviu Dragnea a declarat la Antena 3 că nu vrea să stea ”ghiocel” în fața UE. “Chiar nu cred că domnul prim-vicepreședinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că nimeni din spațiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituție căsătoria. Eu zic că trebuie să ne batem pentru aceste drepturi. Și nu trebuie să mai mergem pe ideea de a fi political corect ca să dăm bine la nu știu ce porți înalte. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei țări și la viitorul acestei națiuni putem să adoptăm și această poziție a ghiocelului. Eu unul nu am de gând să fac asta”, a spus Liviu Dragnea.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situația din România, modificarea legilor Justiției, afirmând că CE nu va ezita să aducă „în fața instanței guvernul român dacă regulile sunt încălcate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Ioana Radu 8516 Articole
Author

25 de Comentarii

  1. In Corul Penalilor Rosii PSD ,Nicolae este un tenor buff,nu te poti abtine sa nu razi de el,ca si in cazul comicarosului Codrin!Sa nu spun ce ii se rupe lui Timmermans de postarea limbricului PSD!

    • „Prietenul” Romaniei nu a vazut in filmele studiate despre lupta din 10.08.2018 cum zburau pietrele, bolovanii si sticlele cu dejectii dinspre huliganii fascisti catre jandarmii nevinovati care isi faceau meseria fiindca au fiecare cate o familie ortodoxa de hranit acasa! DacA este orb ar trebui sa imprumute ochelarii 3D de la Johannis!

    • @orbul gainilor: ce film ai vazut? Merita banii?S-au ai visat iar cu jandarmi si ai cazut din pat…

  2. Cine este acest timmermans? Ce va fi el peste un timp ? Nici macar istorie…
    Ascultand ordinele sale, ma gandeam ca sunt ca o scolarita careia I se impune sa stea la colt pe coji de nuca….Cat tupeu are acest om sa lezeze demnitatea Romaniei ?
    Eu ii recomnand sa-si innoiasca cunostintele despre manipularea maselor, sa participle la niste cursuri de inginerie sociala, ca este cam deposit de vremuri,pare doar o amintire a marxismului communist.

  3. ce limbaj ioropean ai mai limbutule! nu vrei si tu o placuta de inregistrare din Suedia ?

  4. Ce fel de titlu e acesta?! Soferul unui infractor scrie pe „feisbuc” in romana niste prostii pe care nici votantii PSD nu mai iau in serios e prezentat in presa ca un mare „viteaz” din spatele calculatorului. Nici vanturile pe care le trage Timmermans nu dou doi bani pe ce scrie un anonim cu schelete in dulap din Romania! Daca presul infractorului Voicu avea curaj trebuia sa se duca la Timmermans si sa ii ceara demisia fata in fata, sa aiba o discutie barbateasca bazata pe argumente, nu sa verse laturi pe „feisbuc”!

    • cui cere nicolae demisia lui frans? lui gadea, ciuvica? si mare viteaz dragnea asta, dar cred ca o sa stea ghiocel pela rahova.

  5. Stabii de la UE nu sunt decat niste mari ipocriti. Sper sa continue cu astfel de discurs. Nu vor face decat sa surpe mai abitir maretul colhoz pana la prabusirea spectaculoasa si finala!

    • Bravo, asa este…. si, stiti ce se intampla , nu ???????
      Cu cat mai abitir ne critica acesti netoti, cu atat mai putin dorim sa facem parte din aceasta Europa, si, pe drept.
      Noua Europa este o ALTA UNIUNE SOVIETICA. Punct. O dorim, o vrem ???? NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
      Eu, cel putin, o urasc. Acest Timmermans, care-si permite sa ofenseze bunul simt, zice ca ceea ce nu-i place , este ca cei criticati, au obiceiul sa-i ripoasteze si ” nu merge cu mine, chestia asta „…. Pe bune ??????
      Tu vrei sa fii dictatorul, caruia sa nu aiba nimeni curajul de a-i riposta ????? Stalin, Brejnev, Ceuausescu, asta vrei sa fii ???? E incredibil dar de inteles : Italia, deja se revolta impotriva cretinismului european al ” liderilor de mucava”; Ungaria, stat cu conducatori care au COJONES, la fel. Sper ca si ai nostri s-o faca.
      Cum putem permite, si, pentru care motiv, aceasta suprematie a unor tari care au mai multa coruptie decat noi, dar care, ne dau lectii de moralitate in timp ce ne corup ??????
      Doamne, cat de adevarat este ca acesti ” leaders europeni” odiosi, ne fac sa ne dorim sa fim independenti de ei, si de Europa lor….

  6. Interesant faptul ca foarte multi ,atit din Romania cit si din Europa constata derapajul facut de guvernarea PSD ,iar ei au impresia ca totusi merg pe drumul bun si acuzele aduse la adresa lor sint false.
    Oare oamenii astia din PSD nu isi dau seama ca majoritatea ii acuza ,chiar si cei din partidul democrat de la EU aduc critici dure la adresa PSD din Romania.
    Exista o vorba romaneasca ,daca doi iti spun ca esti beat,dute frate la culcare ,nu mai face galagie ca o faci de pomana .

    • Cand faci galagie ca sa scapi de puscarie – asa cum fac destui PSD-isti – nu te mai intereseaza ce spun altii despre tine. Cum au ajuns romanii sa se lase condusi de asemenea specimene?

    • #Stoenescu Asa-i! Doua curve iti spun ca esti beat si tu trebuie sa te duci la culcare. Si care-i smenu’ cu „partidul democrat de le EU”? Ce a, nenica, esti diliu? „Majoritatea ii acuza” – care majoritate? De unde? Si cine este astia, majoritatea? Bati campii, maistre. Aberezi!

  7. Din pacate unul ca acest Serban Nicolae fara prea multa scoala facuta la timpul ei ,face parte din gruparea de mafioti politici ,care inca mai au puterea in mainile lor.
    Romania si poporul se gaseste in acest moment in halul acesta , tocmai datorita lor.Sa speram ca totusi cineva se va gasii sa curete definitiv tara de aceste bande de hoti care au puterea tarii in mana lor.
    Cum arata Romania si poporul roman inainte de 1989 si cum arata la ora actuala !!

  8. Porcul Serban Nicolae nu este altceva decat un derbedeu badaran,ca de altfel toti membrii partidului de infractori nespalati,nesimtiti,tupeisti si impertinenti numit PSD.Editat

    • toti si intotdeauna postacii tefelisti de serviciu se remarca prin grobianism verbal ; alte argumente nu pot emite si atunci apeleaza la insulte, jigniri si defaimari .ei fac politica verbului murdar crezand ca pot convinge si nu inteleg ca reusesc doar sa se murdareasca cu propriile degradari de bumerang

  9. Ii lingeti degeaba amaratilor,pe aia din vest. Aia va privesc oricum cu maxima greata. Se considera rasa superioara deci munca voastra e-n zadar!

  10. trebuie dat in judecata prt. abuzin serviciu, trafic de influenta, complicitate si favorizarea grupului macovei-preda, deturnarea faptelor , amenintari si santaj la adesa romaniei si portului constanta???a facut referiri la protestele din 10 aug luand parte agresivilor si referendumului, batsand campii??? nu acesta e stat de drept dle agresiv, patimas si partinitor infractorilor, ce le plangeti pe umar. macvei trebuie cercetata si judecata pt tradare, denunturi calomnioase, trafic de influenta

  11. Inainte de orisice o singura intrebare pentru dl. Timmermans : In ce calitate si cine va da dreptul sa amenintati un stat membru al UE ? Daca asi fi la Bruxelles asta asi intreba ! Da’ cine sunt eu sa intreb , cand avem atat de multi politicieni de mare valoare , experti in domeniu ? Totusi, cred ca asta-i prima intrebare ce ar trebui pusa d-lui Timmermans , chiar daca, orisicum ,Romania un stat de mana a-ll-a , un stat paria in UE , nu va primi scuze pentru aceasta obraznicie la adresa ei , ci suturi si blamari in continuare !

  12. double 007 , tu chiar crezi ca-ti meriti banii? esti permanent pe droguri usoare ?

  13. apecimenul asta de porc marca psd nu are pesta porcina? Daca nu sa-l bagati in cocina cu destinatie de craciun (pesedistii au porc de craciun)

  14. Daca de Timmermans asta am mai auzit cate ceva, despre „liderii” de cotet ai PSD, nu stiu decat ca, fara vot pe liste, erau si acum sefi de sala pe la vreo carciuma de provincie…
    Sloogile PSD au luat-o atat de tare razna, ca se viseaza in lupta cu „balaurul” U.E.
    Baieti, va recomand cu toata mila: mergeti la medicul de familie si cereti cate o trimitere la Spitalul Obregia, sectia dusuri reci si catuse cu catifea – ca pentru niste baieti finuti ca voi…
    Sper ca electoratul roman sa se trezeasca si sa ii trimita acasa pe acesti „senatori” si „capi” ai PSD-WC…

  15. ca pe sef-tu il paste al trei-lea dosar penal (afacerea Teldrum), va ajunge sa fie votat femeia saptamanii la penitenciar…
    Prevad ca si tu o sa ai nevoie de vaselina, mai bine ai invita votantii pesede aa voteze nu la referendumul din week-end. Asa, pesedistii vor putea forma familii si la puscarie. Intre ei… 😉

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.