(VIDEO) Interlop român periculos, capturat de mexicani

Florian Tudor, zis Rechinul, a fost arestat de autorităţile mexicane. Procuratura generală a Mexicului a informat într-un comunicat că un bărbat, numit doar Florian T, a fost arestat în Ciudad de Mexico, în conformitate cu o cerere de arestare şi extrădare din partea guvernului român.

Comunicatul precizează că bărbatul este căutat pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată.

Conform sursei citate, un agent federal a încercat să împiedice arestarea, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale; ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

Potrivit presei locale, suspectul este Florian Tudor, cunoscut şi sub numele de Rechinul (El tiburon), despre care se crede că este liderul unui grup infracţional responsabil de instalarea de bancomate în destinaţii turistice mexicane şi folosirea unui software specializat în scopul clonării cardurilor de credit.

Un tribunal din România a emis un mandat de arestare pe numele său în luna martie, aminteşte dpa.

Ministerul Justiţiei (MJ) a anunţat vineri că va întreprinde demersuri privind extrădarea lui Tudor Florian.

Şefa Secretariatului pentru Securitate şi Protecţie a Cetăţeanului (SSPC) din Mexic, Rosa Icela Rodriguez, s-a întâlnit recent cu interlopul român Florian Tudor, acuzat de autorităţile mexicane că ar conduce o grupare infracţională care se ocupă cu clonarea de carduri bancare în staţiunea balneoclimaterică Cancun, din provincia mexicană Yucatan, transmite joi EFE.

„Întrevederea privată a avut loc la sediul SSPC (o agenţie guvernamentală – n.r.) de pe bulevardul Constituyentes, în vestul capitalei Mexicului, unde funcţionara publică a răspuns solicitării cetăţeanului de origine română de a se face auzit de către autorităţile guvernului mexican”, a informat instituţia.

La jumătatea lunii februarie, Unitatea de Informaţii Financiare (UIF) din cadrul Secretariatului pentru Finanţe şi Credit Public (SHCP) al Mexicului a făcut un denunţ pe lângă Parchetul General al Republicii (FGR) referitor la existenţa unei reţele formate din oameni de afaceri şi politicieni suspectaţi că ar avea legături cu crima organizată, în fruntea căreia se afla Tudor, cunoscut sub porecla de Rechinul.

SSPC a precizat că întrevederea dintre şefa instituţiei şi Tudor s-a produs „în baza articolului 8 al Constituţiei mexicane şi dând curs unei solicitări a preşedintelui”.

La 26 februarie, preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, i-a cerut titularei SSPC să-l primească pe Tudor, scrie EFE. „În special în ceea ce priveşte acest subiect îi voi cere Rosei Icela Rodriguez să o primească pe această persoană pentru a vedea cum stau lucrurile cu traficul cu aceste carduri bancare”, a declarat Lopez Obrador, care a precizat că subiectul nu a fost trecut în revistă în cadrul cabinetului de securitate, dar „a fost deja abordat şi este important să se facă progrese”.

La 4 februarie, UIF a informat că a blocat 79 de conturi bancare ale unor persoane care făceau parte dintr-o grupare infracţională, în marea lor majoritate cetăţeni români. Gruparea se ocupa cu clonarea de carduri bancare în staţiunea Cancun, statul Quintana Roo, în partea mexicană a Caraibelor.

„UIF anunţă ‘Operaţiunea Caraibe’, prin intermediul căreia s-a realizat blocarea masivă a conturilor bancare”, a indicat într-un comunicat organismul citat. În informare, UIF a transmis că a analizat 277 de operaţiuni bancare neobişnuite în valoare totală de 337,5 milioane de pesos (16,11 milioane de dolari) şi transferuri internaţionale dubioase în valoare de peste 24 de milioane de dolari.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

  1. Aduceti-l dle in Romania, sa scape bietul Rechin doar cu o condamnare cu suspendare! Ma mir ca la coruptia care domneste in Mexic si care se vede din demnitarii la care a avut acces acest nemernic, s-a luat masura arestarii lui.

  2. Ce va face asta dupa ce iese din puscarie in 3 ani.???
    Va invata si pe altii, adica deschide scoala de infractori.
    Mai bine mexicanii sa-l faca pierdut in desert.

  3. Am vazut la Tv un reportaj cu o ,,puscarie” din Mexic: La Modelo. Este un cartier inconjurat si pazit, unde te baga pe poarta si apoi te descurci cum poti. Este raiul infractorilor unde cei cu bani o duc mai bine decat afara, cu exceptia libertatii. Au orice, inclusiv arme, droguri si femei. Au ,,detinuti” care sunt sefii supremi si fara de care nimic nu se poate face. Ei iti repartizeaza o cocina unde sa dormi. Poti fi insa si omorat daca superi pe cine nu trebuie. Crimele acolo sunt la ordinea zilei.

  4. Sa fie bagat la Guantanamo! De ce sa stea numai Dragnia la Rahova, rechinul poate servi linistit la Guantanamo! Sa vezi atunci turnulete fisurate!

  5. Aista ar trebui ingropat in Tijuana, ce rost sa mai aduci in Romania un rebut social?Yomas orienta mai mult,pentru mexicani e un zero sa il rezolve „cum trebuie”!Eventual si ceilalti ciorditori indios

  6. Daca l-au arestat acum inseamna ca averea lui cea mare este f interesanta.Averea din tara este cazul sa fie sursa la buget pe 2021. Daca il aduc sa-l judece in Romania vom asista la circul familiei, poalilii in sus, tipete, scuipaturi.In SUA ar fi mai sigur. Acolo il vor inchide pe viata intr-o inchisoare de maxima securitate.Aici se va tine cont de faptul ca are un copil inca minor.Chiar daca intretinerea acestui copil si a sotiei,mexicana parca,nu a insemnat prin munca cinstita.In plus aici ar dura cel putin 3 ani.Arest la domiciliu, avem bratari? Si daca ar dezvalui ceva complici, ceva milioane, geaba munca DIICOT Il fac scapat ca pe Haisam. Nu legea ci aceia care o incalca si care nu raspun pentru aceasta. din contra, la pensie sunt recompensati si cu o pensie ,,de serviciu,,. SUA, India, nu Romania.

  7. Au furat de pe cardurile unor americani sau vestici ca altfel asa-zisa justitia romaneasca nu misca un deget, decat daca era de la PSD sa vina cu dosar deja fabricat.

  8. Din pozele de pe internet şi filmul veri lou picsel al arestării sînt cel puțin trei Florian Tudor: cel din dosarul poliției, cel cu cicatrice de pe un jilț şi cel de la arestare.
    Ceva nu-i în regulă.
    Apoi Cancunul este felia celor ce conduc Mexicul din umbra prin poliție şi armată cu diviziile de „traficanți” de droguri cu tot. Au nevoie de un loc liniştit să nu se sperie americanii şi canadienii. Chiar reglările de conturi se fac departe de ochii turiştilor. Crede cineva că un român, fie el oltean, îşi face de cap în cea mai sigură parte a Mexicului?
    Dacă vreți să aflați despre El Chapo ce n-o să aflați din altă parte dați un ochi la pagina 11. S-ar putea să nu mai vedeți lumea cum ați văzut-o pînă acum.
    http://mileswmathis.com/jkt.pdf

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.