Cine ar fi crezut? Nole a ratat și bronzul!

După ce vineri a ratat calificarea în marea finală contând pentru medalia de aur și cursa sa pentru Golden Slam, liderul ATP, Novak Djokovic, a cedat sâmbătă și în finala mică la simplu de la Jocurile Olimpice, disputată pentru medalia de bronz.

Spaniolul Pablo Carreño Busta (11 ATP) a produs surpriza, câștigând medalia de bronz, după ce a trecut în trei seturi de Nole: 6-4, (5)6-7, 6-3.

Djokovic a avut și două crize de furie în setul decisiv, a aruncat cu racheta de tenis în tribună, iar apoi a lovit puternic fileul tot cu racheta.
Înfrângerea de la simplu l-a făcut să se retragă și de la dublu mixt.

Novak Djokovic mai avea o șansă la o medalie de bronz la Tokyo, la dublu mixt, dar a declarat forfait. Alături de Nina Stojanovic, Nole urma să se confrunte, în finala mică, cu perechea australiană Ashleigh Barty/John Peers pentru bronzul olimpic în proba de dublu mixt.

Reacția campionului sârb

„Le cer scuze tuturor sârbilor pe care i-am dezamăgit. Știu că toată lumea se aștepta la o medalie, și eu la fel. Îmi pare foarte rău pentru Nina că nu am luptat pentru o medalie la dublu mixt, dar corpul meu nu a mai putut. Am jucat sub tratament și cu dureri foarte mari. Sunt extenuat. Din păcate, acesta este sportul, trebuie să mergem mai departe”, a spus numărul 1 mondial potrivit Tennis Majors.

Djokovic, care a câștigat în acest an primele trei turnee de Grand Slam, a declarat că nu regretă că a venit la Tokyo și speră să se refacă pentru US Open.
„Mă lupt cu mai multe accidentări, nu doar cu una. Sper că acest lucru nu o să mă oprească să ajung la US Open, care este următorul meu mare obiectiv. Nu regret că am venit la Tokyo și am dat totul. Nu pot avea regrete, este normal ca atunci când ești la Jocurile Olimpice și îți reprezinți țara să dai totul. Din păcate, pentru a treia oară la rând la Jocurile Olimpice, nu reușesc să câștig o medalie. Am câștigat o singură medalie până acum. O medalie este o medalie, dar spun „doar” pentru că pentru standardele, așteptările și dorințele mele, nu este cel mai bun rezultat”, a spus Djokovic după finala mică.

 

 

Surpriză: Învingătorul își cere scuze după ce i-a spulberat visul lui Djokovic!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.