60 de mld. $ pentru Ucraina

După luni de negocieri, Senatul SUA a publicat duminică un proiect de lege care conține un pachet de 118 miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina, Israelul și Taiwan și pentru a asigura granițele SUA, împreună cu reformele politicii de imigrație. Puțin mai mult de jumătate din fonduri sunt cheltuieli legate de ajutorul acordat Ucrainei. Președintele Joe Biden a cerut adoptarea proiectului de lege, dar viitorul proiectului de lege este pus la îndoială, deoarece liderii republicani din Camera Reprezentanților au respins deja posibilitatea adoptării acestuia.

 Acordul bipartizan al Senatului este un pas major către consolidarea securității naționale a Americii în străinătate și în interiorul granițelor noastre. Aceasta este una dintre cele mai necesare și mai importante acte legislative introduse în Congres în ultimii ani pentru a asigura prosperitatea și securitatea viitoare a Americii”, a declarat liderul democrat al Senatului, Chuck Schumer, într-un comunicat. Omologul său republican, Mitch McConnell, a cerut, de asemenea, sprijin pentru proiectul de lege, spunând că este „timpul să-l forțeze pe președinte să înceapă să-și curețe mizeria” la granița de sud și să abordeze provocările prezentate de adversarii Americii.

Suplimentul de securitate națională prevede o finanțare totală de 118,3 miliarde de dolari, inclusiv 60 de miliarde de dolari pentru sprijinirea Ucrainei distruse de război, conform cererii Casei Albe, și 14,1 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Israel, potrivit unui rezumat publicat de președintele Comitetului de credite al Senatului, Patty Murray.

Ucraina va primi miliarde de la europeni

Acordul încheiat după luni de negocieri între reprezentanții ambelor părți în Senat prevede în total 118 miliarde mld $ în cheltuieli bugetare suplimentare, din care aproximativ 60 miliarde sunt cheltuieli legate de ajutorul acordat Ucrainei. Această sumă include bani pentru înlocuirea echipamentelor militare transferate Ucrainei în arsenalele americane, pentru achiziționarea de arme pentru Ucraina și pentru pregătirea militară și sprijin pentru informații . În plus, proiectul îi conferă președintelui autoritatea de a transfera echipamente în valoare de 8 miliarde de dolari și 1,6 miliarde de dolari în împrumuturi sau granturi către Ucraina și alte țări din regiune pentru achiziționarea de arme americane. Pachetul include, de asemenea, ajutor financiar pentru „ajutor în construirea viitorului unei economii independente ucrainene în sectoarele prioritare”, inclusiv sectorul privat, transport și energie.

Nu numai Ucraina

În plus, proiectul prevede cheltuieli de peste 14 miliarde USD pentru sprijinul militar și finanțarea achiziției de arme pentru Israel, aproape 2 miliarde pentru a reumple armele transferate Taiwanului și bani pentru a sprijini industria construcțiilor de submarine în sprijinul parteneriatului AUKUS.

Cea mai contestată parte a proiectului de lege este modificarea politicii de imigrare. Proiectul de lege acordă administrației competențe speciale de a „închide” granița solicitanților de azil dacă numărul persoanelor care încearcă să treacă granița depășește în medie 5.000 pe zi în timpul săptămânii, sau 8,5 mii intr-o zi. În plus, criteriile de depunere a cererii de azil vor fi înăsprite și politica de eliberare a migranților în așteptarea deciziei privind cererea lor de azil în țară va fi încetată. În același timp, sunt ușurate anumite elemente ale imigrației legale, inclusiv permisele de muncă pentru rudele cetățenilor americani și creșterea numărului de vize eliberate.

 Am convenit asupra unui acord de securitate națională bipartizan care include cel mai dur și mai corect set de reforme la frontieră din ultimele decenii”, a declarat președintele Joe Biden într-o declarație duminică. El a anunțat anterior că intenționează să „închidă granița” în prima zi după semnarea actului. Președintele a atras, de asemenea, atenția asupra necesității de a continua sprijinirea Ucrainei.

 După cum am spus mai devreme, dacă nu oprim apetitul lui Putin pentru putere și control în Ucraina, acesta nu se va limita la Ucraina, iar costul pentru America va crește”, a avertizat președintele.

Liderul democrat al Senatului Chuck Schumer a anunțat că primul vot procedural asupra proiectului de lege va avea loc miercuri. Adoptarea sa va necesita 60 de voturi în Senatul cu 100 de locuri, ceea ce înseamnă că senatorii ambelor partide trebuie să voteze pentru el. Deși se așteaptă ca inițiativa să treacă de Senat, viitorul proiectului este incert.

Cine a fost pentru, cine a fost împotrivă

Fostul președinte Donald Trump a cerut respingerea acestuia chiar înainte de a încheia acordul, iar președintele Camerei Reprezentanților Mike Johnson – care s-a consultat cu Trump în această chestiune – a sugerat în mod repetat că soluțiile de compromis la graniță nu au nicio șansă în Cameră.

Democrații și unii senatori republicani îl acuză pe Johnson și susținătorii săi că nu vor să rezolve problema graniței, deoarece criza imigrației este subiectul principal al campaniei electorale a lui Donald Trump. Potrivit coautorului republican al acordului, senatorul James Lankford, unii dintre colegii săi de partid sunt în spatele criticilor privind presupusele restricții prea slabe la frontieră, dar vor de fapt să oprească ajutorul pentru Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

32 de Comentarii

 1. Un șarpe boa american, care traversează șinele la gara mică..

 2. E jaleeeee … semn ca
  „NINGE PE FED!” e foarte prophetic !

  Nu pot confisca banii rusilor (cele 300 de miliarde faca sa fie atacati ATOMIC! li s-a deja zis subterna!)
  si FED-ul in disperare de fonduri pentru stabilizarewa bancilor (multe stau sa cada ! ascuns ! vezi TESTELE DE STRESS!)
  dau banii astia Ukrainei … hahaha
  pentru ca FED-ul sa aiba 95% din ei la dispozitie in USA !

  BCE-aua la fel … la nemti CURTEA CONSTITUTIONALA nu a doat voi ca banii poporuluis a fie folositi la carpeala bancilor inflationate …deci un imprumut (cica) pentru Ukraina caresa ramana 95% in UE !

  Multi vad putini pricep ! SUMELE astea de ajutorare interna (FED+BCE) via asa zisului razboiu ukran
  sunt semn ca sistemul se surpa ! 😐

  Vorbim pe thema peste 2 ani … dezbatand atunci ce-au patit BCE si FED-ul dupa DE-DOLLARIZARE
  si de ce va fi BRICSUL asa de tare atunci !

  PROPHETII vad in timp ! -> [IQ=?]
  SHALOM !❤️❤️❤️🤔

 3. „Marele Urs spune:
  05 FEB. 2024 LA 14:23
  Un șarpe boa american, care traversează șinele la gara mică..”
  ________
  Cand sarpelui i se uraste de viata … iese la drumul mare !
  😉

 4. In timpul crizei din 1929 in Satan USA graul se ardea in locomotivele cu aburi. Credeti ca cei care au creat Recesiunea erau pe placul Sfantului Dumnezeu? In mod sigur nu. Inca putintel din Marea Dreptate a Sfantului Dumnezeu s-a Fecioarei Maria cat de curand dolarii o sa fie buni doar de foc. Sfantul Dumnezeu e rabdator dar nu la infinit. Si asa cum se vor arde verzisorii va fi vai si amar de khazarii care tot au creat crizele, razboaiele si revolutiile in ultimii 200 de ani. Khazarii din Israel ii omoara acum pe palestinieni ca pe muste. In curand se va inrosi apa marii de sangele khazarilor tot prin voia Celui de Sus. Aliluia.

 5. Nu au cum sa confiște banii rușilor din băncile străine, nu exista înțelegere între ambele țări pe acest subiect! Cât despre ajutor ukraina, va continua, am scris de când au anunțat blocarea ajutorului american!

 6. Și cine se mai îndoiește ce au vrut să facă in 2008 și în 2014 yanchei..Putin le stă în gât ca osul..
  Desigur dacă scapă Ucraina se fac de râs.. În Afganistan ciobanii i-au umilit iar în Ucraina au găsit idioti utili.. Și UE se face de râs..

 7. @gelu 😎

  „Senatul SUA a publicat duminică un proiect de lege” – senazul e dominat de democrati … 😀
  PROIECTUL „asta” nu v-a trece de Camera Reprezentantilor dominata de republicanii lui TRUMP … 😀

  dezabatem IPOTEZE aici ! nu fapte-implinite !”

  ELECTORAL lui TRUMP (MAGA!) i.ar prinde mai bine daca
  guvernul nulandier BIDEN dupa rusinea din AFGHANISTAN pierde si-n Urkania … deci a absolut de dorit
  ca REPUBLICANII din CAMERA REPREZENTANTILOR sa-l ajute electoral pe TRUMP
  interzicand ajutorul pentru ukrani fara aprobarea a la fel de otravitorului pentru electoratul democrat
  GARD la mexicani 😀 !

  MDA ! IQ=?
  TRUMP = POTUS -> MAGA !

 8. E ceva putred la mijoc . E clar ca banii oferiti Ucrainei sint defapt doar un pretext , FALSE FLAG , si defapt ii spalare de bani.Ucraina e doar o diversiune . Banii se reintorc la sursa . Daca n-ar fi asa de disperati , n-ar avea nici un motiv sa faca cadou Ucrainei . II clar ca interesul din spatele actiunii ii spalarea de bani ! Multi vad , putini pricep ! A zis asta si Julian Assange in 2011 ca razboiul din Afganistan ii defapt spalare de bani .

 9. „@Radu Humor 1 spune:
  04 DEC. 2023 LA 14:11
  Cand ti-am zis ca tamblaul incepe in TEXAS radeai manzeste !
  CREDE IN …mishetaux ! Un geniu e un geniu [Q] !
  TRUMP crede in Q … si-i evident, merge mai bine ca viitor-parnaiashilor BIDEN !

  Cine crezi ca a organizat subtil in timp si pas-cu-pas culminand in 2024 …tot-ce-vezi in lumeeee (inclusiv !”POGROAMELE”!) ?

  PS: Iti spunce privat : CREDE cu tarie ca misteriosul mishteaux , actionand subtil-zglobiu subteran, fin si mega-precis precum o „bataie de aripa a unui fluture in Brazilia poate face uragane la …Berlin !”

  MISHTRAUX e TATA LOR … doar pentru a reusi sa il repuna a-ideologic si dintr-un PARIU cu „cei la fel de capabili ca si el”
  aplica NOUA MATEMATICA a HAOSULUI .. pentru ca DIN TIMP si cu MINIM EFORT folosind matematica HAOSULUI DETERMINIST pe
  aciunile SOCIETALE … sa „miste natiuni”

  Inca nu ti-e stranium cum … 😀 … imdeiat dupa macelul la evrei si harapi 😀 … TRUMPO creste in sodaje si BIDEN scade ?
  TOTU-I PREMDEITAT amice si … „geniile” lor pierd vizibilm in fata „geniilor” noastre ! 😐

  MAGA ! Reciteste comentariile prophetice a le lui mishteaux si intreaba-te doar atat :
  – Nu conteaza ce-s si ce spun ci CE ADANCURI LE-A generat ! 🙂”

  Cica … 😀 😀 😀 -> URAGANE la … BERLIN ! 😉

 10. Trebuie sa fii rău dus cu pluta că sa nu te bucuri de așa veste.Rusii trebuie pedepsiți sa sune apa in ei!Măcar 100 de ani sa nu mai aibe chef de vre-o invadare a unei țări suverane.100 de ani de rușine!Până și nepoții rușilor de azi sa le fie rușine să iasă din pădure cel puțin 100 de ani.

 11. Vesti bune pentru… economia Rusiei! Complexul economico-militar industrial al acestei țări are asigurate toate premisele pentru o creștere robustă și in următoarea perioada… Nu același lucru se poate afirma și despre economia UE!

 12. azi e ziua cu ghinion ‘ninorocos’ pentru putinantropi si gazetarii care va trag clopotele,Senatul SUA +UE au asigurat Ucrainei inca 4-5 ani de razboi la ‘tocat’kasapii lui Putin
  Biet popor rus,fara bolsevici,doar cu KGBistii lui Andropov si Gorbaaciov , ai sa mori de prostie
  Eu spun de mult,gazetarii nu mai sesizeaza realitatea,traiesc in vis

 13. „04 DEC. 2023 LA 14:11
  Cand ti-am zis ca tamblaul incepe in TEXAS radeai manzeste !
  CREDE IN …mishetaux ! Un geniu e un geniu [Q] !
  TRUMP crede in Q … si-i evident, merge mai bine ca viitor-parnaiashilor BIDEN !

  Cine crezi ca a organizat subtil in timp si pas-cu-pas culminand in 2024 …tot-ce-vezi in lumeeee (inclusiv !”POGROAMELE”!) ?

  PS: Iti spunce privat : CREDE cu tarie ca misteriosul mishteaux , actionand subtil-zglobiu subteran, fin si mega-precis precum o „bataie de aripa a unui fluture in Brazilia poate face uragane la …Berlin !””

  _______________
  Straniu prophetic … n-asa ? 😀 😀 😀
  😉😉😉

  MAGA ! 😛

 14. O țară că SUA care are atâtea mii de miliarde datorii, dau ei 120 de MLD ajutoare…. Nu dau nimic de fapt, doar învârt cifre. După ce se vor liniștii apele vor vrea sa ia cel puțin de 1000 de MLD înapoi, resurse, terenuri, lucrări etc etc. Ucraina nu mai există. Ei nu sunt prostii de servicii, ei nu sunt decât carne de tun.

 15. „mishteaux …TATA LOR spune:
  16 DEC. 2023 LA 17:54
  Exista o lege a naturii observata debatranul evreu DESTEPT -> Karl MARX
  „pestele mare il inghite pe cel mic” … dupa ce , prin „numite imprejurari” a ajuns peste mare !

  Marx spune ca a observat istoric ciclic in omenirea ca o balta ca la inceput pestii sunt mici si reltiv egali
  pe urma unii cresc si inghit … la urma ramene pelvushca si pestii mari … care pesti mari MOR DE FOAME in lipsa de concurenta !
  MAFRX a zic ca copitalismul de inceput duce la IMPERIALISM si OLOGARHIE (oligo-putere, MONOPOLURI, ca semn a inceputului decadentei)

  DE CE s-a dus naibii „VISUL AMERICAN” ? Pentru ca azi „in balta” nu mai exista decat pelvushca si cei 6 pesti mari incercand sa se mance intre ei ! BALTA E GOALA si LIMITATA = PLANETA impune limite cresterii !

  SOLUTIA ?

  Uciderea pestilor mari , masacrarea lor ca MEREU si FARA EXCEPTIE in istoria ciclica a omerii … pentru ca
  PLEVUSHCA sa poate creste …intr-un nou ciclu !

  Studiint lumea animalelor … vedem ca omul ca animal social … nu e ceva TRANSCENDETAL !
  TOTUL se repeta si … unii au norcul istoric de-a trai cand BALTA SE REINOIETE
  altii au ne.norocul de-a trai atunci cand plevushca dupa o „revolutie” se va hranii din carena stricata a pestilor mari ucisi de foame si PLEVUSHCA !

  Deageaba visam altceva … nu puteme schimba legile naturii … comportamentul societal e o suma de EMERGENTE din insasi natura genetic-instinctuala a omului-de facto-animal-instinctual !
  BLA-BLA-BLA … ar miriade de idei de zis pe tema SOCIETATII CICLOID-MACRO-ECONOMICE „UMANE” 🙁 ! Cati ar intelege insa ! 😒🥲🤞

  PS: MARX era bransat la batrana philosophie kabbalista a evreiilor migratori ! 🙂 Mai mult a primit de-a gata si-a descoperit decat a …INVENTAT ! MARXISMUL e mai OK decat NEO-MARXISMUL desi amandoua nu-s ami presus decat price religie SISTEMATIC-MORALA a omenirii !
  PUP !”

  😉

 16. Ba ca moare Putin saptamanal din culcare in sculare, ba ca rusii pedepsiti, nu mai au rachete, tancuri decat dinainte de 1950.
  Toate „prevestirile” bine „educatilor” genereali NATO, cum se zice nici cat ceapa degerata.
  Un razboi nu se castiga cu mizand pe ce crezi ca nu are adverdarul. Se castiga cu ce ai. Intra aici includiv ce este cu zecile de miliarde de dolari pe harburi expirate sau care vor fi de muzeu in cativa ani.
  „Aleluia” ca numai Al de sus mai poate fi scaparea.

 17. „some girl alone -1 spune:
  16 DEC. 2023 LA 18:12
  TRENDUL e clar spre catastrofa … doar boagtii devin mai bogati (asta scriu toate ziarele , inclusiv cele controlate mass-media) USA accelereaza spere OLIGOPOL-BANCAR crdeditiv … falimentar !

  TOTUL E VIZIBIL si pre-calculabil! GLOBALISMUL a produs o perioada de belsug in tarile fost-coloniale
  azi insa … echilibrul instabil din balta face ca … etc

  Stiu! Parte comic insa prin ANALOGIA METAFORIC cu „BALTA” poti explica pana la 4 cifre dupa virgual intzre economie ISTRORIACA … UMANA ! ce-ti trebuie e doar putin geniu … dobandit hazarduaos-genetic ! Uni-s prosti alti-s destepti intre oameni …indiferent de motivele care-i face asa ! La e cu LACOMII si SATUII „din nastere” !
  Mishteaux s-a nascut deja OBOSIT ! 🙁
  Ce n-a zis MARX correct ? RASTURNAND gandirea celor pana la el ?
  FAPTUL ca COMUNISMUL nu era ceva final de istorie evolutiva ci era sfarsitulm unui ciclu cu reinceperea lui dupa un MACEL, REVOLUTIE.

  LUMEA e condamnata sa -si repete istoria ! UNIVERSUL la fel !
  DIALECTIC-MARXIST zis 🙂 … nimic nu e vesnic pentru ca un CICLU-de-EXISTENTa e finit, insa totul e vesnic pentru ca totul se repeta !
  Deseori ca GENIU 🙂 ma intreb … cat de plictisit in vesnicie ar fi un DUMNEZEU daca ar exista ! MDA ! IQ=?
  Doar intelegand notiunile de baza (axiomele unui sistem-rtional) poti gandi pana la margine acel sistem !”

  ❤️🤣🤣🤣
  „Nostalgia Canaglia”

 18. Fi siguri ca in turma umana, in gloata
  exista mereu „propheti” care „biblic” stiu dinainte ! 🙂

  „PUTIN va pierde LOCAL doar pentru a castiga GLOBAL!” … gresit-a prophetul ? 🙁 🙁 🙁 OBSERVABIL cu „mineta de pe urma azi” ?

  EDUCATIA ca … DRESURA (fie ea NEO-marxista) e … politic
  incorrecta ! 😐

 19. A facut cineva un calcul pana la ora actuala ca sa vada cam cit a costat acest ajutor pt. Ukraina ? O tara care nu face parte nici din EU si nici din NATO . In schimn alte tari care fac parte din EU si NATO formalitatile si birocratia ,fac sa nu poata primii atit de usor ,de multe ori nu primesc nimic.Teoretic se pot primii ,dar practic foarte greu.La ukrainieni totul functioneaza rapid si fara prea multe probleme .Lozinca o stim cu totii ,totul pana cind este nevoie pt. ca Ukraina ne salveaza de rusi.Rusii sint rai si vor sa ne invadeze ,asa ca noi trebuie sa le dam ukrainienilor tot ce vor si tot ce comanda mai marele Zelenski.

 20. „@tibi1 spune:
  03 DEC. 2023 LA 17:03
  Vrei sincer si fara prejudecati sa zici ca din cauza lui Kissinger au disparut straniu si fara urma
  4 000 000 de comunisti romani MEMBRII DE PARDIT cu CARNET SI COTIZATEI ( + juramant eterne 🙂 COMINISMULUI ?

  Oare nu-i dai prea mult credit lui Kissinger … tinand cont ca 4 000 000 de COMUNSITI-CU-ACTE n-aveau cum sa dispara atat de
  SUBTIL MISTERIOS ! Oare chiar 😀 nimeni nu credea min COMUNISM dara AVEA ACTE PE EL
  De ce spun asta ? 😀 😛 -> Pentru a vedea si americanii si rusii si nemtii cat de iute isi schmiba pe alta punte romaul dracul ce-i frate !

  PROVERM ROMANESC nici COMUNIST nici CAPITALIST :

  – „FA-TE FRATE CU DRACUL PANA TRECI PUNTEA !” (americanii ca si nemtii-n ww2 😀 inca nu cred in asta … in „puntile” istoric stranii ale romanilor peste veacuri ! MDA ! Rusii cica vor sa ne dea inapoie ce nu-i ukran ! Romanii vor insa NATO se opune ! 😐

  AUD ! Tibore ?”

  🙁

 21. Per total, exista surse oficiale americane
  de la MAIDAN incoace :
  1200 miliarde = 1,2 trilioane
  dintre care un TRILIION … desi oficial pentru Ukraina,
  n-a parasit niciodata bancile americane 😐

  Deci 200 miliarde (real la ukrani in banci) ! Chiar si atat … totusi o suma ernorma pentru o tara „independenta” in afara NATO 😉 !

  PS: Poti explica la randul tau din ce se trag cele 34 de trilioane ale datoriilor FED-ului
  si cresterea lor pe grafic temporal … accelerata ? 😉

  AUD ?
  ___________
  (de ce -> „NINGE PE FED!” … [=]sfarsit de paradigma FIAT-MONETAR-DOLLARIANA ? 😉 )

 22. introdu in rasopuns
  si efrectul GLOBALISMULUI nereusit
  ca cauza
  a giganticelor datorii PE DOLLAR ! 🙁

  IQ=?

 23. Lui unul Ghiță.. Rușii își fac semnul Crucii cum și românii.. Roagă-te pentru apropiații tăi.”..Ai auzit Дэ așa vorbă..Stii de unde-i?..Stii cine sunt apropiații tăi?. Dacă încalci porunca știi ce te asteapta? Nu acum..

 24. Lui unul Ghiță.. Rușii își fac semnul Crucii cum și românii.. Roagă-te pentru apropiații tăi.”..Ai auzit de așa vorbă..Stii de unde-i?..Stii cine sunt apropiații tăi?. Dacă încalci porunca știi ce te asteapta? Nu acum..

 25. @ mistheaux- intr-un talmes bames, balemsul se hraneste cu faina de mămăligă in opt rânduri. De aceea zic: cine circula prin labirint și o face exprimandu-si trăirile, nu va încerca să dezlege nodul Gordian cu degetele sale contorsionate.
  Pa. A ghici în stele, când stelele sunt funerare e ca și cum ai cere o porție de iahnie cu ciolan afumat,din cauza consumului de alcool, masoneriei. Ca atare, te rugam sa nu mai folosești semnul mai mare când realitatea e mai mica și nici sa nu mai amestecu merele, perele și bananele ca sa obti țuică din prune Bistrite de 56 de grade la umbra. Uciderea Pithonul de către Apollon a fost motivul care a stat la baza înființării oracolul din Delphi. Te rugam, te implorat lasa gazele sa polueze atmosfera și nu le mai inhala. Euforia are și ea traseul sau cu adevaruri și minciuni abraca- Dante Alighieri. De aceea Divina comedie nu mai e comedie, ci o înșiruire exaltat de fraze gen Phitia. Centrul lumii nu e si centrul domnie voastre, sau o fi dupa cum ni te prezinti. Aleluia.

 26. BLA-BLA_BLA 😐
  … se spune ca mediocrii nu pot intelelege (fara intermediari) GENIILE !

  Desi mediocrii (si prostii) se pot sincer mira retroactiv uimiti, istoric, de STRANIA precizie in REAL-izare a prophetiilor geniilor, ne-intelese 😛 ! 🙁
  😀

  (Nu dai decat dovada unui intelect mediocru … ne-observand de cate para-statisic ori … talmesh-balmesh-ul MISHTEAUXIAN a batut PROPHETIC la toti indicii … realitatea propagandizata MASS-MEDIATIC 😀 atat de INTELIGIBILA pentru ca mincinoasa, MEDIOCRILOR de catre „expertii parati ca atare” 😐 !

  Ai fost macar pe faza la … 🤣🤣🤣🤞🤔
  „URAGANE la …BERLIN!” si acum in intreag UE ?🤔🤔🤔

  (intelegi acum MACAR, de ce americanii NU ne puteau da SCHENGEN-ul, ci dimpotriva ne-au chiar blocat la el ? 🙂 )

  SHALOM si tie ! … macar nu esti FUDUL (mariuse!) ! 🙂

 27. @ Misteaux- asta e. Inteligenta nu e niciodată modesta. Modestia e apanajul celor modesti intelectual și cu bun simt. Sa fii sănătos. Sa nu uiți Darie. Botnita se pune la culesul strugurilor și la cea a prunele prunilor aleși de către aleșii neamurilor.
  PS. Și mediocrii se împușcă, nu-i asa?
  PS. Un IQ mai mare nu poate fi consumat cu muștar, fiindcă nu e mic.
  PS. Am văzut ca unde e multa minte e și multa prostie. Și am zis ca și aceasta e deșertăciune.
  PS. Cand ai încredere in tine, poți muta munții, cu condiția ca munții sa dorească sa se mute.
  PS. Aleșii fac intotdeauna comerț. Unii cu bunuri, alții cu idei și marea majoritate cu exploatarea suferinței sau cu generarea ei.
  PS. Orgolioșii nu se înghit decât pe ei și, și atunci cu mangaieri de idei îmbibate în ceai verde cu pașaport verde.
  PS. Cand ai un IQ mai mare de 145, si te considera Marele Alb, cu siguranță vei ajunge Mare Rabin

 28. nu da de la la el…
  el si smecherii lui iau doar caimacul pe seama contributorilor fortzati sa plateasca
  de ce nu deschide un COMPANIE si FOND de Investitii…
  cine crede cumpara actiuni si de bucura daca intreprinderea are success sau plinge dupa bani daca nu iese…
  la fel cum s-a construit si cnalul de Suez sau Panama..:)
  shmecheri se mai cred unii…

 29. Cine credea si crede ca ajutorul de peste 60 miliarde dolari US, programat sa fie acordat Ucrainei , țara suverana, nu va fi acordat de către USA să citească declarațiile șefului CIA , dl. William Burns acordate revistei americane Foreign Affairs , transmis de RFI. Ro ./01.02. ‘24: ,,dacă SUA se retrag din conflict în acest moment crucial ar echivala cu un autogol de proporții istorice , mai ales ca Rusia și- a regenerat capacitățile de producție și înarmare grație unor arme și componente critice venite de la aliații sulfuroși, din Iran și Coreea de Nord”.

 30. „marius spune:
  05 FEB. 2024 LA 19:06”

  CORRECT ! 🙂 😀
  SHALOM ! (vezi ca poti 🙂 … daca vrei ! „lumea ca vointa si imaginatie” _> „Die Welt als Wille und Vorstellung” 😉
  😀
  [PS: Cu IQ mare te nasti sau nu … indiferenta da-l vrei sau nu ! Uiti asta crezand ca te poti „educa” la un IQ peste cel genetic 😉 😀

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.