Jale mare la Năvodari

Marea aventură urbanistică de la Năvodari dă primele semne de cîrpeală și slăbiciune. Marți după amiază, o ploaie cuminte a dat în vileag toată improvizația imobiliară din ultimii doi ani.

Haznalele au refulat pe străzi, cu coținutul și mirosul de rigoare, un soi de ”capodoperă financiară” girată de actualul primar. Astfel, a ieșit la iveală conectarea scurgerii din blocurile noi, cu sute și sute de aprtamente în conductele de scurgere a apei pluviale. Care conducte, la rîndul lor, se duc în largul mării.

Problema de la Năvodari nu vine doar de la distanța între blocuri sau de la canalizare, ci și de la lipsa locurilor de parcare. Mulțimea apartamentelor nu are nicio corespondență în numărul locurilor de parcare. Astfel, s-a ajuns pînă acolo încît o parcare costă 150 de lei, în vreme ce o cameră se închiriază cu 200 de lei.

Care este eroarea sau șmecheria de proiect? Cine a dat avizele și cine a luat șpaga?

Nu de alta, dar acesta este principalul responsabil cu mirosul și cu contaminarea!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23

19 Comentarii

  1. Dle Nistorescu, de ce nu trimiteți o adresă primăriilor din navodari,constanța,euforie, mangalia să ne spună unde sunt stațile de colectare și epurare a dejectilor urbane!!..
    Am impresia că totul se duce direct în mare!!..
    Litoral de Arahat într-o țară de Arahat..

    • Pai crezi că ai fi singurul care crede asta, și în Călărași lumea crede că ,canalizarea orașului se varsă în Dunăre.Este interzis!
      Exista bazine de colectare de câțiva metrii cubi, se golesc periodic cu vidanja(ar trebui), canalizarea nu înseamnă un sistem care se deversează undeva, este un sistem închis!

  2. Aoleooo! Miroase a canalizare? Anunțați-l repede pe domnu’ Arafat, că înseamnă că au rămas niște politicieni încarcerați p-acolo.
    Nici cu apa de ploaie nu-mi era rușine, dar a… vorba’ceea chiar nu mă așteptam s-o nimerească așa la fix.
    Iar cu locurile de parcare n-ar trebui să fie o problemă, căci blocurile au fost făcute pentru sărakii fără mașini. Și pentru ăi de vor să salveze planeta.
    Da’ ceva iarbă pentru vegani văzurăți p-acolo?

  3. saraca noastra Mare (SPECIALA SI UNICA IN LUME infestata acum de dejectiile unor adepti ai capitalismului prost inteles) si saracul Litoral, stapanit de mafia salbatica a securimii imobiliare de-avalma. cand Tara este capusata de tradatori si criminali, care pun stapanire peste tot si toate…. somn linistit spre pierzanie.

  4. Dovada cit se poate de clara ca tot ce se face in tara asta este incorect si de proasta calitate.Noi mai mult reparam sau carpacim ,de cit sa facem ceva de buna calitate si durabil.

  5. Aceași situație în acum 10 ani pașnica stațiune Techirghiol. Sute de vile pe străzile vechi și toate dealurile ce străjuiesc lacul Techirghiol. Unde se scurg dejecțiile? În lac? Cât despre locuri de parcare și în Sibiu același dezastru imobiliar. În hotarul Sibiului prelungirea străzii Mihai Viteazul un nesfârșit câmp verde în anul 2000 cu stână, un pământ de excepție este acoperit de blocuri unul în altul. Supermarketurile ale nemților, francezilor și câți or mai din zonă că Mall-ul cât in sat în care nu ve-ți găsi un nume românesc de magazin, au primit în același zonă zeci de hectare pentru parcări. Primarul din chirii mai bogat de șeicii din Golf.

  6. Aceasta tara frumoasa si populata inainte cu romani cinstiti,muncitori,corecti si vrednici ,a ajuns in halul in care o vedem la ora actuala.Clasele politice si guvernarile care au venit dupa 1989 si-au batut joc de tara si la fel de romani.Au vindut strainilor toata tara ,iar pe bietii romani ia lasat someri obligindu-i sa plece din tara lor, ca sa caute un loc de munca in alta parte.

  7. Vad ca sunteti singurul ziarist de opinie ,vă rog veniți și faceți un reportaj în Navodari pe str.Prel.Recoltei că de 24 de ani ni se promite asfaltarea. În schimb un tot acești ani fără asfalt s au pus de două ori borduri!

  8. Văd că sunteți un ziarist de opinie, vă rog veniți și faceți un reportaj în Navodari pe Str.Prelungirea Recoltei ,că de 24de ani ni se promite asfaltarea și piina acum nimic .În toți acești ani s au pus de două ori borduri.

  9. E greu sa le spui Mafie la trogloditii astia de prin Primarii…niste nenorociti, care dau la rindul lor spaga peste tot ca sa fie in functia aia si sa-i iasa di lui o spaga…vomă…Dar unde e presa dle Nistorescu, a 4-a putere in stat, care sa fi dezvaluit progresiv aceste mizerii din ultimii 10-20 de ani?….ca natia de cacat stim unde e: la TV si in mall…

  10. Las că merge ș-așa. Ca la români,.. Doar nu se vede, deci poate să se scalde românu mândru in haznaua din mare.. Și de ar fi doar la Năvodari,. In multe localități canalizarea apelor uzate este introdusă in conducta cea mai apropiată, care evident sunt apele puluviale,.Nu se deranjează nimeni, deși au fost sesizati,.e cazul să se verifice la singe de cum sunt infrastructurile noilor cartiere..și câțiva, chiar mulți, să stea la umbră deasă după gratii, să scrie lucrări științifice,.. despre stațiile de epurare a apelor uzate, cu reciclarea in natură și câștig de energie,.

  11. Toti securistii mari si mici deveniti dupa ’90 ” oameni de afaceri” si-au tras cate o vila sau un apartament in patria litoralului. Dar vina o poarta primarii din zona care le-au primit spagile. Impreuna si-au batut joc de cea mai spectaculoasa zona de vacanta a Romaniei. Inca nu este tarziu sa li se blocheze accesul acestor parveniti.

  12. Chiar că ne facem de „căcat”. La propriu și figurat. Cine face proiectele ăstea? Pe vremea răposatului erau o grămadă de institute de proiectare. A venit „revoluția” și le-a distrus pe toate. Au distrus deasemenea și toată documentația existentă în loc să o salveze in format electronic. Era documentație „comunistă”! Din punct de vedere a funcționării instituțiilor din vremea comunistă trebuie să recunoaștem că în România are loc un regres constant. Noi nu mai avem instituții ale statului funcționale la capacitatea de dinainte de ’89. Dacă se vor contabiliza eșecuri după eșecuri tot ce înseamnă încredere în tot ce înseamnă instituție va pieri și simultan va pieri și statul. Statul ăsta nu e ceva „nemuritor”, contează foarte mult competența angajaților de la stat. Cu „neveste, copii, amante” angajate în locuri cheie ca nu cumva puterea să fie cumva „furată” nu vom ajunge prea departe. Faceți curățenie în instituțiile statului român! De nu faceți asta statul în sine va colapsa.

  13. Problema la care faceți referire este cunoscuta de edil. Citeam (26.07.22 focuspress)un editorial în care preciza ca :” agenții economici si-au racordat ilegal imobilele la rețeaua de apa pluviala. Pentru a-i depista, s-au montat baloane obturatoare”. Nu știu dacă scurta ploaie de vara este cauza, sau tocmai acele baloane…Nu ma pricep. Sper doar ca acei iresponsabili care s-au racordat ilegal sa plătească.
    P.S Nu știu dacă primarul a girat „capodopera”, dacă d-voastra știți…Așteptăm detalii.

  14. …Lacomia este meteahna suprema a omenirii si principala cauza pentru care, negresit si mult mai devreme decat ne-am astepta, ne vom provoca extinctia (unora/multora nu le mai ajunge)!!!

  15. Va rog faceți un reportaj și cu fosta Piata 13 Septembrie care este in paragina.Fostii primari au îngrădit-o și au transformat-o în depozit de pubele pt firma de salubritate a sectorului 5.
    Avem nevoie de acesta piață, mai ales după ce a ars Prosper Plaza.

  16. Ahaaa,asta e veke cu apa menajera care se scurge in mare.Sa veniti iarna cand bate vantul si e ger sa vedeti ca se vad una langa alta tevi de scurgere ce se duc in mare.Sau aproape de dig ,intrati in mare si dati d tevi.

  17. Eu, sa-mi ofere hotel 5* o sapt gratis allincusive, nu accept să stau in Navodari- Mamaia. Mizeria, prostia, turisti fara conduite iti este sila să-i privesti. Masini parcate oriunde, canalzarile refuleaza, apa si miros infect la tot pasul, fara spatii verzi, hartii, sticle,cutie de bere,etc pe toate strazile inclusiv celebra promenada!!!!! Nu inteleg cum acesti turisti plateste zeci de mii de lei să ajunga in miraculoasa numita statiune. Oameni buni, faceti altceva cu bani….nu bateti drumul fara rost pina acolo. Eu am fost și nici ca voi mai ajunge vreodata. Nu mai spun de preturi, bate PARISUL fara mila ♥️

  18. Principalul vinovat, fara sa diminuez coruptia administratiei locale din Navodari, este RAJA Constanta si al sau presedinte, un super-prosper baron PSD.
    Aceasta regie locala de apa ce actioneaza pe teritoriul judetului Constanta s-a intins devenind proprietara retelelor de furnizare de apa si canalizare in alte judete in loc sa-si rezolve toate problemele din judetul de origine. Adica, cu profiturile obtinute din pretul apei platite de constanteni, astazi RAJA Constanta este furnizor de apa si canalizare si in judetele Ialomița, Călărași, Ilfov, Dâmbovița, Brașov și Bacău.
    Scopul urmarit fiind profitul, desigur. Desigur ca nu trebuie uitat si un alt mare responsabil de poluarea apei marii care se numeste Administratia Bazinala de Apa Dobrogea- Litoral. Stiti, cei care concesioneaza toate plajele din Romania pentru obligatoriile sezlonguri si baruri de pe plaje, nu ?
    Prostia, liosa de profesionalism, arivismul, nepotismul si numai sunt tarele societati romanesti de astazi si rezultatele se vad la tot pasul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.