Bun de plată. Locuiești la o altă adresă decât cea din buletin?

Cei care locuiesc la o adresă diferită față de cea din buletin trebuie să știe că, începând de anul acesta, legea s-a schimbat. Cine stă cu chirie fără să declare la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor riscă să fie amendat.

Legea privind evidența, domiciliul, reședința şi actele de identitate ale cetățenilor români s-a schimbat, astfel că Poliția Locală  poate face aceste verificări mergând din ușă în ușă.  Pentru a verifica cine stă în chirie fără să declare, locatarii au obligația să prezinte contractele de comodat, de chirie sau actele de proprietate.

Legea a intrat în vigoare pe 10 iunie 2023, iar  termenul prevăzut pentru schimbarea domiciliului sau  înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței este de 15 zile de la mutare.  Cei care nu se conformează riscă  amenzi cuprinse între 40 și 80 de lei.

Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. In plus, nu au specificat cuantumul amenzii…dar era intr-un alt articol…cica intre 50 si 80 lei. Nebunie! Sa vezi buluc!

  2. Prostovanii de guvernanți chipurile vor să scoată chiriile la suprafață și să le impoziteze dar cu 80 lei amendă, chiar și săptămânală, nu fac nicio brânză. Proprietarii vor scădea din chirie amenzile plătite de chiriași și chiriile vor fi tot la negru.

  3. Astea sunt bazele de date online prin care, in fals, iti taie drepturile prevazute prin lege! Spuneam cu cateva zile in urma ca sunt cetateni carora li s-a anulat acel cars de compensare energie si gaze pe motiv ca au depasit 2.000 lei! Minciuni si fals in tot ce inseamna acte! De ce? Pentru ca familia are 1-2 copii care lucreaza in strainatate dar au si domiciliu de ani de zile, nu au venit in tara de ani buni, la fel si multi proprietari, au mutatie doar pentru acte cetatean roman, altfel nu se poate, e lege care le da dreptul, si raman in acel domiciliu, in loc de una persoana permanent, sunt agatati si ceilalti membri ca si contributori ciuciu la veniturile a proprietarului! La fel si in listele pentru alegeri, daca ai domiciliu pe o strada si ai imobil pe alta strada sau in alta localitate, esti inscris peste tot in liste la alegeri! Curat murdar escrocherie, bade!

  4. Au învățat lecția lui Zelensky. Să știe Ciolake unde se ascude carnea de tun când le trimite ordinele de mobilizare

  5. Oare îl amendați și pe Klaus Werner Iohannis?…n-are el 6 case?…sau pe Bombonel?….

  6. Control, control……, control ??? Si daca am 6-7 case ca banditii aia care au matusi sau profesorasi de tara ???? Chiar a dat banii inapoi pe chirie de la banca sau a fost trecuta la pierderi ?, ca doar acum trebuie tot prostul sa aiba card ca sa se simta bine, crezand ca maine isi cumpara avion ca doar are card la banca …..cu comision din ala de platit chiria din banii saracului care crede ca are card de destept !

  7. Stau unde vreau, pentru ca exista principiul liberei circulatii a persoanelor. Sa vina sa imi dea amenda maxima, aia de 80 de lei 🤣🤣🤣

  8. Fara mandat nu intra picior de militian in curtea mea. Daca ma gaseste cu fufa-n pat ii da amenda? Am 5 case si 8 caini, 4 chiriasi la negru si unul cu contract, 3 amante si niciun dujman, putere de lupta 100%.

    Cat de imbecili sunt aia care au dat o lege de kkt!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.