Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în vizită la Kiev

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află marţi la Kiev, pentru a discuta cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, următorii paşi în ceea ce priveşte aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană, a informat preşedinţia de la Chişinău într-un comunicat de presă.

Alte teme abordate de cei trei înalţi oficiali sunt sporirea securităţii regionale şi sprijinul continuu al UE pentru reforme şi dezvoltare în Republica Moldova şi Ucraina.

Preşedinţia ucraineană a anunţat pe platforma de social media X (fostă Twitter) că Sandu şi Zelenski au onorat memoria oamenilor care şi-au pierdut viaţa în timpul Revoluţiei Demnităţii, în urmă cu 10 ani, transmite Reuters.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

  1. discuta si cum scot rusii din Transnistria,hai,ca se poate

  2. Tradus din limbajul politic de lemn: e groasa, unde si cand fugim, europenii si americanii s-au folisit de noi. Unde dosim ‘cascavalul’? Cum scapam, fara sa fim linsati sau arestati?

  3. Doi actori jalnici pentru tarile lor ,folosiți netrebnic ,impus prin maidane’

  4. 4 grupuri au câștigat puterea după lovitura violentă din 2014, Ucraina: „opoziția oligarhică, ONG-urile, extrema dreaptă și Washington-Bruxelles. Fără a respinge nemulțumirea legitima împotriva corupției și stagnării a unui mare segment al societății ucrainene, aceasta a fost o lovitură de stat sângeroasă, concepută în mare parte de SUA de-a lungul anilor, cu roluri jucate de marionete NATO și ,,boieri” locali. Ca toate „revoluțiile de culoare”, în ciuda nemulțumirilor legitime care stau la baza lor, nu a fost deloc o răsturnare sau revoluție adevărată, a fost pur și simplu o deturnare a puterii efectuata cu ajutorul elitelor locale către o altă entitate externă disimulata in tari si aliante, credinte si ideologii. Acelasi scenariu ca si Romania lui 1989.

  5. A reapărut clona Urcacă de la 12:35 !
    Unde ai fost, buey ?
    Ai AVANSAT la Cinci_CotetZe ?
    măRog…😜

  6. @ valeriu-mihai 13:11
    Urcacii deZerteaZă pe capete…
    Singura lor șansă de a rămâne în viață.
    măRog…😪

  7. S-A DUS SĂ-I ACORDEZE PIANUL CA SĂ POATĂ INTERPRETA AMÂNDOI -„MARȘ LA DRACU-ÎMBĂ””!!! CU BANII ,RESURSELE ,VIEȚILE FĂCUTE PRAF ÎN HUCRAINA SE PUTEAU FACE CANALUL NAVIGABIL -RABAT-MOGADISCIO +9 MILIOANE KILOMETRI PĂTRAȚI IRIGABILE ÎN SAHARA!

  8. Doua gunoae mizerabile care nu valoreaza nici cit o ceapa degerata.Auzi la ei ,vor in EU ,dar nu se uita cita coruptie si dezordine exista in tarile lor.Tupeul lor obraznic este revoltator.

  9. Ma intreb ce poate oferi un milog altui milog … poate doar o bataie pe umar ca o imbarbatare intr-un viitor iluzoriu … niciunii nu vor intra in UE!
    Ar fi un dezastru pe care nici macar S.cursulla von der Zaiber si Josep Bor.d.ell nu si-l permit fara sa fie batuti cu pietre de ai lor!

  10. Când omul își face planurile Domnul se râde.. Când ăsteia fac planuri unchiul Sam face acelaș lucru.. Odesiții au o vorbă: dacă ești idiot apoi ești toată viața idiot..

  11. Tusea și cu junghiul, ca întotdeauna, sunt nedespărțiți. Numai că există medicație împotriva lor, până la dispariția totală a simptomelor și urmărilor lor, chiar dacă ne costă destul de mult.

  12. Giscultza asta isi leaga soarta de Ucraina lui Zelenski? Biata Moldova, pe mina cui a ajuns!

  13. Facem pariu ca de fapt discutiile s-au axat pe Armata a paishpea, si modalitatea de a pune mina pe armele de-acolo? Datorita kaghebistilor, ambele state au probleme teritoriale, si Putin si oterpele lui stiu bine ca este imposibil ca Ucraina si Moldova sa adere prea repede daca au astfel de probleme! De NATO i se rupe: Alaska americanilor e la citiva kilometri de frontiera cu Rusia, si nu a fost niciodata vreo problema, desi amerlocii ar putea oricind invada Rusia pe acolo!
    Putin vrea nu doar teritorii, ci si populatie muncitoare, capabila sa intretzina cohorte de politicarzi rusi, deci armamentul si armata din Transnistria constituie problema principala!
    Maia e desteapta, Dodon era un simplu sclav ajuns!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.