Ministrul Apărării Naţionale s-a plâns britanicilor

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a transmis „îngrijorările” sale în ceea ce priveşte situaţia de securitate din regiunea Mării Negre omologului său britanic, Grant Shapps.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis marţi AGERPRES, această situaţie este generată de o escaladare periculoasă după retragerea Rusiei din Iniţiativa privind transportul cerealelor prin Marea Neagră.

Totodată, ministrul Tîlvăr a exprimat determinarea părţii române de a implementa liniile de efort din domeniul apărării şi securităţii menţionate în Declaraţia Comună România – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord privind Parteneriatul strategic, semnată în luna martie a acestui an.

„Am discutat cu omologul meu despre cum putem întări cooperarea în ceea ce priveşte consolidarea posturii de apărare şi descurajare pe Flancul estic, implementarea Conceptului Strategic al NATO, dar şi nevoia de a menţine un dialog constant pentru a înţelege mai bine provocările specifice fiecărei regiuni. Am avut, de asemenea, un schimb de opinii despre importanţa deosebită pe care noi o acordăm Republicii Moldova şi Balcanilor de Vest”, a declarat Tîlvăr.

El a subliniat că „Federaţia Rusă poartă întreaga responsabilitate pentru acţiunile sale periculoase din Marea Neagră, acestea reprezentând un risc important pentru stabilitatea şi pacea în regiunea Mării Negre, regiune de importanţă strategică pentru NATO”.

Oficialul român a apreciat contribuţia Marii Britanii la consolidarea posturii aliate de pe Flancul estic şi în special în regiunea Mării Negre, dovadă concretă a solidarităţii şi unităţii aliate. Participarea Regatului Unit la misiunile de Poliţie Aeriană Întărită din România, angajamentele viitoare şi exerciţiile în format bilateral şi multilateral sunt doar câteva exemple concrete ale acestor contribuţii, se arată în comunicat.

Cu privire la evoluţia conflictului din Ucraina, ministrul Tîlvăr a apreciat sprijinul Marii Britanii asigurat forţelor armate ucrainene şi a salutat eficienţa misiunii de instruire Interflex la care participă şi România. Potrivit autorităţilor militare britanice, peste 30.000 de militari ucraineni au fost antrenaţi cu succes în cadrul acestei misiuni, efort la care contribuie şi instructori militari români.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Ministru Apărării britanic a zis că până ținem aurul BNR la Londrași în limita valorii aurului, mai ne vând nave casate după Al doilea Război Mondial revopsite și cu calculator pe bord, interzise la funcționat în UE din cauza poluării. Domnul ministru Tîlvăr a mulțumit si a cerut oferta, cu garanția că sigur Parlamentul în ajun de iarnă în România este foarte preocupat de Marea Neagră și va aproba împrumutul pentru cumpărare. De unde au apărut toți iresponsabilii, toți slugoii, să nenorocească România?

  2. „ministrul Tîlvăr a apreciat sprijinul Marii Britanii asigurat forţelor armate ucrainene…”

    Parca Tilvar era ministru in Romania, totusi?!
    De-al cui esti, bre?

  3. Se uită încruntat la fotoreporter din halatu ăla mpermeabil

  4. Bine-nteles ca Rusia poarta intreaga responsabilitate pentru situatia de securitate din Marea Neagra, pentru ca Rusia, NEAVDNA IESIRE LA MAREA NEAGRA, si-a trimis nave de razboi acolo, pe acea mare la care riverane sunt USA, UK, OLANDA, CANADA, nicidecum Rusia. Sau …?!?

  5. Bă boule, cine dracul ne atacă?…nu vezi cum arăți, parcă esti un tractorist de la CAP Jegalia…

  6. Mă gândeam că se plânge de vijelia vantoasa de pe marea neagră.

  7. Dar macar sa stiim ce natie e Tirver asta ca etnic roman nu este.Irasc tradatorii di mai mult pupatorii de curruri la straini. Pentru rnglezi e bine a romanii sa moara pentru ei .
    Multo prosti la butoane.

  8. Doamne fereste de vreo greseala facuta de acest ghiveci calugaresc format cu tari occidentale care reprezinta NATO stationate in tara noastra .Exista o vorba romaneasca ,copilu cu doua moase, ramane cu buricul netaiat. La fel sa nu se intimple si cu ghiveciul asta calugaresc format din armatele tarilor care fac parte din NATO si isi tot arata muschii rusilor, in speranta ca aia se vor speria de ei .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.