Atentatul de la Moscova Informaţia care pică prost pentru ruşi

Iranul a informat Rusia asupra posibilităţii unei „operaţiuni teroriste” majore pe teritoriul ei înaintea atentatului comis într-o sală de concerte din apropierea Moscovei, au declarat trei surse familiare cu chestiunea, citate luni de Reuters.

„Cu câteva zile înainte de atacul din Rusia, Teheranul a împărtăşit cu Moscova informaţii despre un posibil mare atac terorist în interiorul Rusiei, obţinute în timpul interogatoriilor celor arestaţi în legătură cu atacurile cu bombă letale din Iran”, a spus o sursă.

Ministerul iranian al Informaţiilor a anunţat în ianuarie că a arestat 35 de persoane având legături cu două atacuri cu bombă la 3 ianuarie în oraşul Kerman (sud-est), în care au fost ucise aproape 100 de persoane. Pe 19 ianuarie, ministerul a declarat că a arestat un comandant al filialei ISIS-Khorasan (ISIS-K) a grupării Stat Islamic, cu baza în Afganistan.

Stat Islamic a revendicat exploziile din Iran, cele mai sângeroase de la Revoluţia Islamică din 1979. Surse din informaţiile americane au spus că ISIS-K a comis atât atacurile din 3 ianuarie în Iran, cât şi atentatul din 22 martie de la Moscova.

Stat Islamic a ocupat cândva zone mari din Irak şi Siria, impunând o domnie a terorii şi inspirând atacuri comise de un nou tip de terorişti, aşa-numiţii „lupi singuratici”, în ţări occidentale, dar a fost declarat învins în 2017.

Cu toate acestea, ISIS-K, una dintre cele mai înfricoşătoare ramuri ale sale, a ridicat din nou profilul grupului cu vărsări de sânge pe scară largă.

ISIS-K, numit după un termen vechi pentru o regiune care cuprindea părţi din Iran, Turkmenistan şi Afganistan, a apărut în estul Afganistanului la sfârşitul anului 2014 şi şi-a stabilit rapid o reputaţie de brutalitate extremă.

O a doua sursă, care a cerut de asemenea anonimatul din cauza sensibilităţii problemei, a spus că informaţiile pe care Teheranul le-a furnizat Moscovei despre un atac iminent nu aveau detalii specifice cu privire la momentul şi ţinta exactă.

„Ei (membrii ISIS-K) au fost instruiţi să se pregătească pentru o operaţiune semnificativă în Rusia (…). Unul dintre teroriştii (arestaţi în Iran) a spus că unii membri ai grupului au călătorit deja în Rusia”, a spus a doua sursă.

O a treia sursă, un înalt oficial de securitate, a declarat: „Întrucât Iranul a fost victima unor atacuri teroriste timp de ani de zile, autorităţile iraniene şi-au îndeplinit obligaţia de a alerta Moscova pe baza informaţiilor obţinute de la teroriştii arestaţi”.

Ministerul de Externe iranian nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că nu are nicio informaţie despre avertismentul iranian adresat Moscovei cu privire la o „operaţiune teroristă” în Rusia. Rusia a incercat până acum sa dea vina pe Ucraina.

O sursă familiarizată cu serviciile de informaţii americane în legătură cu un atac iminent în Rusia a spus că se bazează pe interceptări de „discuţii” între militanţi ISIS-K.

Contestând afirmaţiile SUA, Rusia a declarat că ea crede că Ucraina are legătură cu atacul, fără a furniza dovezi. Kievul a negat cu fermitate afirmaţia.

Cu toate acestea, este mai greu pentru Rusia să respingă informaţiile de la aliatul diplomatic Iran cu privire la atac, care a ridicat semne de întrebare legate de eficacitatea serviciilor de securitate ruse, notează Reuters. Moscova şi Teheranul, ambele sub sancţiuni occidentale, au aprofundat cooperarea militară şi de altă natură de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

Atât atacurile de la Kerman, cât şi cele de lângă Moscova au implicat cetăţeni tadjici. ISIS-K a recrutat în mod agresiv din Tadjikistan, o fostă republică sovietică săracă, spun experţi în securitate.

Sursele au declarat că Iranul a discutat despre preocupările sale de securitate cu Tadjikistanul. O sursă diplomatică din Tadjikistan a confirmat că Teheranul a discutat recent cu Duşanbe problema implicării crescânde a etnicilor tadjici în activităţi militante.

Stat Islamic întreţine o ură virulentă faţă de şiiţi – secta dominantă a Iranului şi de asemenea ţinta atacurilor afiliaţilor săi în Afganistan. SI îi consideră apostaţi.

În 2022, Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru un atac mortal asupra unui altar şiit în Iran, în care au fost ucise 13 persoane. Teheranul a identificat atacatorul ca fiind un cetăţean tadjic.

Atacurile anterioare revendicate de Stat Islamic includ două atentate cu bombă în 2017 care au vizat parlamentul Iranului şi mormântul fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Ruhollah Khomeini.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

58 de Comentarii

  1. Și pe Daria Dughina tot marțienii de la ISIS au asasinat-o…
    Reuterșii sunt foarte credibili, măR😜g
    (● StatMajoriZdu Gărzilor Patriotice Tulcene ●)

  2. Inca o data si inca o data (vorba unui maior „destept” din armata, „Soldati, daca nu v-am spus-o pina acum, v-o repet !”), daca executantii au fost niste nespalati de tadjici, asta nu inseamna ca, comanditarii acestora nu puteau fi ucrani ! Cum nici ca, comanditarii comanditariilor sa se afle ceva inca si mai la vest …

  3. După masiva omorala a rusnacilor de către ukraineeni ieri în ukraina, a mai apărut un video cu atac in Sankt Petersburg confirmat de rusi, urat rău! Sa vedem ce mai au de spus după aceste groaznice lovituri, in Sankt Petersburg a fost grupul lor de rusnaci independenți cu armament de la ukraina.

  4. Rusia are o singura fixatie-Ucraina- de alt stat nu vrea sa auda Putin Belicosul ca pune de atentate in Rusia
    Au vrut musulmani in Rusia,ca vezi doamne ,e imperiu,acum au,cca 40-45 milioane musulmani cetateni rusi,recensamant oficial
    Daca astia pun mana pe arme ‘pa,pa Rusia’

  5. Asasinatul acela a fost recunoscut, in direct, pe sticla, la postul national, de catre seful serviciului secret ukrain ! De Joia trecuta, dar pe Coti se tace ca pestii in acvariu.

  6. „Pe meandrele concretului” Trol inapoiat,Putin a zis asta si o repeta doar pentru mujici.Lumea libera stie ca Ucraina nu are nici o implicatie. Vezi tu,realitatea bate imaginatia unora .Bate prostia.

  7. E notoriu, @Cotidianul, ca trupele de mercenari ale lui Jale-nski au fost si ramas contaminate cu, se balacesc in DAECH. Nu mai intoxicati prin omisiune, mai ales ca teroristii de la Crocus au fost identificati, se stie despre ei c-au „servit” in Ucraina, in care-au si fost indoctrinati in rusofobie.

  8. Sa simplificam un pic! Are nevoie SUA sa-si justifice prezenta ilegala in Siria? Are! Si cum o justifica? Daeshul! Intre SUA si daesh s-a creat o simbioza, fiecare avand de profitat din pretentia oficiala c-ar fi dusmani. N-us! Din contra, se ajuta cum pot si cum le cer interesele.

  9. EduKKatZii ăștia PERNICIOȘI de la Reuters & Co. n-au „aflat” IN DOI ANI cine a dinamitat conductele Nord Stream.
    Da’ s-au grăbit la 2 minute după atentat să ne asigure că Urcacii sunt nevinovați.
    măR🤣g, eu chiar îi cred…
    (● StatMajoriZdu Gărzilor Patriotice Tulcene ●)

  10. ASTA ESTEM LA EL UN ARTICOL DE `HAROM MOVILIȚU DE PUTE! CU ASTA VREȚI -LAUDAȚI -SPALAȚI FOSSCUTEO JELE ȘI FACEȚI LA EL EROULE!!NICI DOMNU DE ROMANĂ NU PUTUT LĂMURI PE MINE CE VRUT AI ZICE? DA ĂIA CARE ȚÂPAT JELE FOSS -NU AVUT TREABĂ CU OMORU??

  11. Sa vezi tu, Editat (da, cu un jeg nu folosesc limbajul academic de pension) ce cracanat vei merge cind iti voi trage citeva suturi in coa… , ma rog, intre picioare !

  12. Astia e periculosi n-ati vazut saracu Prigojin s-a suit si el sa bea o bere pe terasa sa ia aer pe avion și a alunecat saracu.

  13. … si, daca tot bati cimpii cu „lumea (ta) libera”, sa-ti reamintesc si ceea ce spunea (parca) Goethe : „Nimeni nu este mai sclav decit cel care crede, in mod gresit, ca este liber” …

  14. Trolii trotinetari experți în arta războiului și în strategii,din spatele tastaturii unsă cu Burger,dau explicații de zor , sub influența unor doze de energizant,te ia cu greața

  15. Se insista cu tot felul de scenarii ca sa convinga oamenii ca nevinovatii ukrainieni si la fel occidentali ,nu sint inplicati in aceste actre teroriste. Nu contesta nimeni ca acesti criminali sint alesi in asa fel ca sa cada vina pe alte nationalitati si prin asta sa nu se poata cunoaste adevarul.Dar celula care dirijeaza ,planifica si platesc criminalii, sint cu totul altii de cit ce se incearca sa ni se spuna .

  16. Se intreprinde un efort sustinut in mediatizarea ideii ca ISIS-K este din nou pericolul mondial.Cine a fost si e prieten cu ISIS-K?Rusia nu e o tara siita ca sa aiba sens atacul ISIS.E doar propaganda chioara.

  17. Toate „sursele” la care face referire articolul sunt, ce să vezi, din partea serviciilor americane! 😂😂😂
    Acum stau liniştit, sunt surse de toată încrederea!
    Un articol minunat. Şi util, totodată.
    Of, of, of, jurnalismul lu’ peşte!

  18. Asta este diferenta intre serviciile americane si rusesti. Rusii desi avertizati de americani habar nu au avut ce s-a intamplat. Au iesit betivii sa strige ucraina…..

  19. Urăsc cu toată ființa mea acțiunile teroriste,indiferent în ce parte a lumii se întâmplă. Tocmai de aceea îi urăsc și pe orci, care răspândesc teroarea în UA, ucid civili pe bandă rulantă acolo. Și acum se vaită că alți teroriști i-au lovit tocmai pe ei, cei mai mari teroriști la această dată.

  20. Si rusii toaca musulmani in Siria. Si sunt aliati cu Iran, care sunt in conflict cu ISIS. Atacul are logica, mai ales ca Rusia este o tinta usoara acum ca toata atentia lor e concentrata pe Ucraina si pe rezistenta anti-Putin din tara

  21. Ucraina si serviciile lor sunt departe de a se ocupa cu afaceri josnice. Insa pentru „colegii lor” tavarisi din Imperiu, deja e o rutina, ex. Bolșoi, Beslan. Asta e, au o mare afinitate spre cultura si suflet, teatru si scoala, atat in Maskve, cat si in Cecenia sau Osetia de Sud.

  22. Aceasta sinistra canalie și asasin – Putin – prin comportamentul imbecil și haotic, ne aduce aminte de Hitler în ultimile luni de viața și “deșarte speranțe”, de pe la începutul anului 1945. Și cum Hitler “n-a mai dus-o mult” – se pare ca și “stupidă-criminala și tristă dictatura asiatica” a lui Putin este tot mai aproape de sfârșit, spre binele omenirii, dar și a rusnacilor, ÎN SPECIAL !

  23. Mi se pare normal ca Rusia era de neatins de către teroriști, alții decât ei înșiși sau serviciile lor. Comuniștii suferă de boala supremației si ăștia sunt contraziși mereu de realitate. Oricum, Putin mănâncă la micul dejun 150 de morți. Toate războaiele la un loc, nu au făcut atâtea victime printre rusi, cat conducătorii lor iubiți. Tătuca, oricare ar fi el, are un scop de atins si daca asta o sa aducă doua milioane de morți, be it. Nu este el primul care o comite si rusii sunt „înțelegători”. Culmea este ca după jertfele acestea, viata nu a fost mai buna pentru rusi, ba din contra. Jertfa, chin, sărăcie, jertfa, apoi votca.

  24. Faptul ca Putin a afirmat ca Ucraina a comandat atacul il da de gol ca de fapt Kremlinul este in spatele acestei scenete care parca e trasa la indigo cu atacul terorist de la cele doua blocuri , la inceputulprimului mandat al lui Putin.Acum ca s-a vazut reconfirmat pe tronul Rusiei Putin avea nevoie ca de aer de carne de tun , multa carne de tun si de declararea legii martiale in toata Rusia cu incorporarea obligatorie care vor urma mai mult ca sigur.Se vede blocat intr-un conflict de uzura pe multi ani si vrea sa inainteze si va forta nota la maxim .

  25. Ce nu se spune public este că Iranul a anunțat partea rusească că urmează asasinarea lui Putler.Nu oricum.ci după modelul de succes aplicat lui Gadaffi.Intra ceva ascuțit și înroșit in rect,apoi iese prin alta parte.Placere infimă,durere maximă.Asa ceva se va transmite la televizor, pentru învățare de minte a altor dictatori.

  26. băieții lui Putin nu vor pleca pe urmele ISIS, decât, poate, în Cecenia și Daghestanul ocupate de ei. eventual o să mai bombardeze niște nenorociți prin Siria. dar mi-e teamă că se vor răzbuna crunt pe ucraineni.

  27. Se poate face un rezumat,după anunțul ayatolahului: 1. Putin nu poate infrange Ucraina 2. Putin nu poate infrange teroristii Iar in viitor: 3. Putin nu poate infrange NATO.4.Putin este criminal de război care are mandat de arestare.5.Rusia se va fărâmița in stătulețe mici cat un județ.6.Resursele rusești vor fi luate pe gratis de lumea democratică.7.Rusii sunt un neam ticălos,care vor trece printr-un proces dureros de denazificare.

  28. ca REAL GENIU nu mi-e frica de o REVOLUTIE ca cea din 1917
    mi-e frica de-o REVOLUTIE ca cea din 1933 !

    E cu TALC si foarte serios ce spun ! -> desi cum spune TRUMP „sangele otravit” nu doar LGBTQ+ al USA.
    Multi vad putini pricep !

    REPET in criza -„NINGE PE FED!”- care sigur vine (34 de trilioane pe catastrofal TREND devalorizand DOLLAR-ul)
    multi vad … 🙁 putini pricep !
    Carpeala macroeconomic GLOBALA de azi e doar carpeala tactica FARA PIC DE STRATEGIE ! 🙁 !
    🤫🤫🤫
    IQ=?
    😉

    (PS: Mishteaux stoe 1000/1000 mai mult decat 1/1000 pueril-obligat expus aici ! TATA LOR 🙁 ! )

  29. @Elena Popa-de unde această plăcere morbidă pentru moartea în chinuri a unui om?Oricine ar fi el.Pana și Hitler a beneficiat de o moarte demnă, chiar pentru un criminal.De ce nu ar putea și Putin sa moară onorabil?Nu cu spectacolul grotesc al înțepării?Avem tribunale in lumea asta,care pot face dreptate.Razbunarea este arma prostului.Chiar și Putin are dreptul să fie aparat și să i se ofere condiții de detenție civilizate.

  30. de ce au fugit terroristii fara simtul martiriului FANATIC-ISIS-ISLAMIST al mortii ritualic religioase ?
    de ce s-au vandut pe bani ?
    de ce n-au facuto din CONVINGERE ?
    _________
    astea-s intrebari la care MERCENAR-MASS-MEDIATIC trebuie sa raspuna si FSB-ul russnac si CIA yankeie !

    Propganda USA se destrama … nu doar oentru ca e imbecil facuta …ci si pentru ca USA pierde PE TOATA linia si razboiul ukran (desi pentru el a renuntat la capul de pod contra CHINEI din AFGHANISTAN …fugind dupa 2-oi iepuri NE-PRINZAND nici unul -> RUSSIA+CHINA ) mastodontul euro-asiatic care v-a controla lumea -> PUTIN si Xi = planul pe 100 ani ! 🙁

    USA joaca imbecil la CACIALMA ! odata cu invingerea NATO in Urkania … Germania dez-industrializata printr-o minciuna ca NORDSTREAM-ul va pleca sanatos-capitalist de langa IDEOLOGIA DEMOCRATICA yankeie spre PROFITUL real-material dintr-un win-win cu russnacii !

    NASOL cum urat vorbitul batran evreu plin de ortrava ideologica anti-iudeica KARL MARX a avut prophetica
    dreptate ( clase sociale exista si azi, „expolatare” la fel desi e interzis pedagogic si social sa se spuna altfel decat ORWELLIAN, cu alte vorbe, despre ele si imbogatirea celor 1% pe seama celor 99%)
    😎🤣🤣🤣😎

    [NATO nu supravietuieste de-industrializarea Germaniei ! 🙁 ]
    „NINGE PE FED!” -> 🙁
    MAGA !❤️ [🤣🤫🫣]

  31. Putin e atoateștiutor, nu acceptă nici sfaturi, nici sugestii, nu contează că vin de la prieteni sau dușmani. Așa se duc de râpă dictatorii, după ce ajung la concluzia că ei sunt buricul Pământului, deși, dacă n-ar fi în funcție ci pe cont propriu, ar muri de foame.Nu știu cum va fi rumegată această informație de către orcii naziști,in frunte cu Orcul șef.Pica rău de tot.Urmeaza alte atentate pe teritoriul Rusiei .Ultimul a fost doar o încălzire,un mizilic.Cele adevărate vor trimite în iad nu sute ci zeci de mii.Doamne ajuta.

  32. Lol Putler devine nu numai criminalul dar si prostul planetei. Asta inseamna regimul unui dictator odios, o cocina de porci care se scalda in minciuni, denaturarea si intoarcerea pe dos a realitatii, bagatul gunoiului sub pres, falsificari si diversiuni. Jegul speciei umane

  33. Cică Putin s-a retras în buncăr și fredonează versurile lui Adi de la Vâlcea „m-au trădat frații și prietenii”

    Nu are nici o importanta ce s-a intamplat ci doar ce percepe rusul re rand. Momentan mai mult de jumatate cred ca la mijloc sunt ucrainienii. Sprijinul pentru Putin nu vine pe adevar ci pe modul in care acesta e interpretat si perceput.

  34. Da dar și serviciile lor interne înseamnă ca sunt praf. Dacă știu că “barosanul” e dereglat și trăiește într-o lume paralelă își lua ei singuri diverse măsuri, mai discret, fără să ceară explicit acordul; dar așa e când un singur cap are dreptul “să gândește” iar ceilalți stau pe vine și așteaptă “indicațiilii prețioase”

  35. „Stat Islamic a revendicat exploziile din Iran, cele mai sângeroase de la Revoluţia Islamică din 1979. Surse din informaţiile americane au spus că ISIS-K a comis atât atacurile din 3 ianuarie în Iran, cât şi atentatul din 22 martie de la Moscova.”

    Taman din cauza au stiut rusii unde sa caute siau reusite „INTERCEPTARILE” pentru care
    suna acum SHANTAJATI de rusi („democratii” pierd massiv ELECTORAL moral daca rusii vin cu dovezi reale cum ca 140 de nevinovati, civili ucisi premeditat … ca metoda de „razboi proxy” yankeu !)

    Nu e ca ISIS-K n-ar fi anti-TALIBAN la fel cum USA e anti-TALIBANA
    ci e ca cine-i dusmanul TALIBAN-ului e dismanul dusamnului USA -> o mana spala pe alta … un partener face un contra-serviciu altui partener ! La fel in IRAN … dusmanul dusmanului (Iran) al USA … prieten al USA e !

    DEVIZA din strabuni …existenta si-n para-proverbologia mioritica :
    „dusmanul dusmanului meu e practic prietenul meu … pe care-l ajuta sa ma ajute … contra dusmanului comun”

    Nu e IRAN-ul si AFGANISTANUL … dusmanul USA …si nu e ISIS-K dusmanul AFGHANISTAN-ului ?
    ERGO 😀 … Nu e dusmanul dusmanului meu …un amic pe care-l ajut sa ma ajute ? 😛 😀
    _____________
    REPET: Rusii au interceptarile insa lasa PROPGANADA sa se faca de ras … exact ca-n cazul acuzei cum ca ei rusii si-au explodat NORDSTREAM-urile … azi stim ca nu e asa !
    La fel … mi-e teama ca atentatul asta … va exploda ELECTORAL in capul „democratilor” si ca
    impreuna cu „7 octombrie” … „democratilor” li s-a creeat o fundatura in care ELECTORAL pierd !

    Altceva era daca MISHTEUAX …acest PROPHET DELPHIAn (vezi metoda DELPHi de la RAND Corporation) era de la inceputz crezut ce de facto e :
    – un REAL prophet ! retrospectiv mereu verificabil in predictii , straniu para-statistice ! Putini stiu diferentia adevarul de gluma si gluma se pura-inselaciune ! 😐 🙁 (IQ=? 🙁 )

  36. DA ! 😀
    De aceea a cstigat fara frauda cu 87% votul popular !
    Vot atat de clar castigat incat nici macar MASS-MEDIA vestului n-a avut tupeul sa spuna c-a fost TRUCAT !

    Sa speram ca USA va avea alegeri correcte (in DEMAGOGIA ei fascistoida … spune BIDEN = toti alegatorii lui TRUMP , 80 de milioane de maturi americani au fost si inca sunt fascisti DACA NU-L ALEG PE EL ! 🙁 urat a ajuns USA ! 🙁 )!

    QUO VADIS USA?

    (cat mai crezi ca poti creste DATORIA INTERNA apasand destabilizant pe propria moneda ne-mai cautata si de ne mai silit militar prin sute de baze …EXTERN ! MDA ! 🙁 Urat moare acest imperiu modern … mult mai scarbos demagogic decat a murit imperiul URSS al russnacilor re-convertiti la CAPITALISM -FASCITOID ! Dr MUSSOLINI e citit si de chinezi ! Pentru ca functioneaza 🙁 ! practic)🫣🫣🫣

  37. Teroristii prinsi de catre rusi sunt cea mai credibila sursa. Sub efectul tehnicilor speciale in astfel de cazuri o sa spuna si ce au supt. Deocamdata cei mai mari teroristi sunt evreii care ucid mii de nevinovati, dar din cauza copacilor nu vedem padurea. Multe servicii secrte avertizeaza ca evreii din Europa vor fi tinte ale unor atacuri teroriste. Manifestatiile pasnice pro Palestina vor degenera curand. Universitatea Normala din Pisa a anulat un proiect comun cu Israelul, incet-incet se trezesc oamenii normali. Din pacate victime vor fi multi nevinovati. Sa nu ziceti ca nu v-am spus!

  38. de cand e lumea isisu nu a filmat live tentate nici nu le-a facut pe bani…acum s-au depravat si ei…dezmat mare cu internetu asta

  39. Ca mioritic cazut la testul PISA din motive de lene nu de inteligenta genetica
    mi-e imposibil dsa cred ca USA vanad in Afghanistan ca dusman PRIMORDIAL talibanii
    nu ajuta subterna cu logistica si bani ISIS-K sa lupte cu talibanii
    de ce nu cred ca USA NU ajuta ISIS-K ?

    Pentru ca ISIS-K nu are nimic cu USA precum ISIS-Syria nu avea nimic cu Israelul !
    ISIS-K lupta impotriva TALIBANILOR si impotriva iranienilor ayatolahisti 😀
    deci USA trebuia/trebuie sa fie proasta sa nu ajute ISIS-K sa le faca … celor pe care-i urasc …TREABA !

    Cred ca articolul prin COLATERLITATI mai mult implica USA (si implicit si Urkania) in ATENTATUL soldat IMORAL cu moartea atator nevinovati civili !
    ISIS-K nu au economie proprie si IMPORT-EXPORT deci „cineva”-i plateste (ISRAELUL are si el interesul 😉 😉 ,) ca ISIS-K sa loveasca IRANUL … si pentru cele GAZA-resti si indirect 😉 RUSSIA -> n-as vrea SINCER ca rusii sa sara la interval cu „INTERCEPTARILE” si …cred ca am o istorie arhivata ca stiu ce punctual 🙁 spun !

    USA a vrit sa provoce Russia sa fie mai iute cu Urkania insa rusii desi cu 140 de morti nu musca momeala yankeie
    Vor ataca RESPONSABILI doar duap o SEDINTA de prezentare a dovezilor la ONU !
    😉
    Asta doare ELECTORAL bidenist !

    SHALOM! PUP!

  40. Rusii au dovezi beton in urma carora vor declara la ONU tara artificiala Urcacania ca stat terorist. Ceeace le va da dreptul rusilor sa-i elimine pe toi responsabilii urcacani si pe prietenii lor care au organizat atentatul de la Crocus City. Cap de lista va fi in mod sigur presedintele Zdrelycoco. Asa ca articolele ca acesta nu fac parte decat din campania CIA de a-i discredita pe rusi. Restu-s vrajeli de adormit #rezistentii imbecili din nastere.

  41. Porcii de KGB iști au știut, dar au lăsat lucrurile să curgă ca să poată cel mai ticălos dintre ei să mobilizeze cât mai mulți oameni sau să-și rupă gâtul. Ticălos popor. Se vede că se trag din psihopatul Ivan cel Groaznic.

  42. As vrea sa stiu ce surse are PROPHETUL mishteuax 😛
    de le „ghiceste” alat de straniu punctual . „8 martie + 2-oua saptamani= „surpriza obraznica” promisa afara in ceatza strazii fara a-l implica in cea sumbra vizita pe ZELENSKY [acum 😀 stim de ce! i s-a luat si curenti’n timp ce palavragea vioi]
    de acum premeditat DEMISA …NULAND … o doamna cu LIMBAJ de DOAMNA : „F-CK EU!” 😀 😀 😀
    toate se lega materialist non-mistic pentru minte CAUZAL-MATERIALISTA ! MARX battanul kaBBalist a tradat prea multe despre
    natura PANTEISTA a lui SAVAOT ! 🙁

    PUP !
    IQ=?
    😉

    (cand auziti de „surse anonime” nu stiti in ce credeti ! 😀 …DA ! Nu stiti in cine credeti pentru ca: logic: ANONIMI! 😛 pot fi oricine … chiar CIA, SIE, sau FSB-eaua 😀 )
    Mishteaux nu face PROPGANDA … e le doar spune pentru a fi contracarate daca NU-S logice ! Asta e ! 😐
    de aceea a fost crezut si … QANIN ! pentru ca predictiile 😀 lui 😀 se chiar intamplau ! 😐

  43. … meriți +++10 *** la toate SUBTILITĂȚILE ( și nu doar pt. că o dată mi-ai aruncat un …zambet ) !!!

    Unii uită că în timp ce încă se trăgea in oameni la Crocus a sărit cam repede ” Unchiul Sam ” cu narativul că nu sunt urcacii !! ( ??? ) …Doamne , proști mai sunt …” inteligenții” !!!

  44. „Elena Popa spune:
    01 APR. 2024 LA 17:08”

    Creui ca MOSSAD-ul ante-stia …in urma celor retrospectiv stiute azi ?
    Inca cea @ELENO 😀
    – crezi ca straniul MISHTEUAUX aceat GENIU cu amici multi-miliardari … GENIU PROPHETIC
    ANTE-stia cand spunea [cu TALC vizibil doar „adeptilor” nu noviciocilor 😛 ]

    in „7 octombrie” ca … Evreii vor face GENOCID si „solutia finala” pentru filisteni e deja inceputa
    odata cu „atacul HAMAS” 😀
    si mai spune ca , EXACT cum s-a intamplat: „nimeni nu va fi lasat sa spuna public ca ce vor face , SI TRANIU FAC ACUM, evreii in GAZA nu va fi lasat nici la ONU si nici dupa decizii de tribunale internationale … etc.

    Asa ca mishteaux e un clown straniu …care in NARCISISMUL lui d’abia controlat 😀
    le prea stie CLAIRVOYANT 😮 inainte !

    Ce IQ daca nu peste 145 poate avea un astfel de individ (IQ=1559 sa ante-stie atat de exact lumea si BURSA !
    __________
    PRETUL AURULUI ACUM <- "NINGE PE FED!" ??? ❤️❤️❤️
    va asigur 100% c-o sa credeti curand in PROPHETI reali ! ODESSA cade ! 🙁

  45. Facocerul are si un doctorat la SORBON si-l vezi uneori la TV in RO jucand un rol explicativ teatral !
    Omul are un IQ de poate da si la altii fara sa ajunga prost !
    Traim vreni ORWELLIENE in care a face pe prostul e o virturte !

    uitam insa ca CAPITALISMUl sau democratia nu e o religie sau ideologie ci un mod de-a fi !
    DACA nemtii se mai vor CAPITALISTI trebui sa-si optimizeze NATURAL propfitul cu rusii
    nu sa creada religios economic PERDANT in imbalaciuni americane … profitabile doar lor !

    SHALOM! 😉

    (mda … multe nu-s cum par … mishteaux chiar are IQ-ul „ala”, cred ca-i si doar din straniile lui predictii CLAR asta ! 😐 )

    AUD ?

  46. Mircea Geoana a confundat pastele romanesc cu pastele american…🤗
    Popii dupa astronomia parapsihiatra a lor au pus pastele romanesc in vara pe 5 mai iar pastele american pica la sfarsit de iarna in martie, de fapt Iisus a inviat in April de prier… Ma mir ca nu facem toamna ca sectangii cand meii se fac pastrama de batal.

  47. @facocerule…16h05 ( era 04 ) !!!

    Odessa cade în curând , bien-sûr!!! Dar , păcat că va ajunge ca… Dresda și va dura reconstrucția ! J’aimerais bien boire une petite votka au bord de la mer !!!

  48. @gelu,vrabia mălai visează.Vrabia ești tu.Rusii nu au nici un fel de dovezi,cercopitec visător.Rusii au primit informații chiar de la Iran,nu le-au băgat în seamă.Poti contesta asta.Daca da,retrag catalogările de mai sus.Nu cercopiteci ci doar un om ignorant.

  49. Cel mai tare argument jurnalistic pe care l-am auzit pana acum : ,, surse familiare cu chestiunea ” ! Zat ! Nici n-am mai citit carnatul de minciuni care probabil urma !

  50. … unui REAL geniu:

    „ca REAL GENIU nu mi-e frica de o REVOLUTIE ca cea din 1917
    mi-e frica de-o REVOLUTIE ca cea din 1933 !”

    =TEAMA istoric motivata ! 🙁
    🙁

  51. Israelul a bombardta Consulatul Iranului din Damask. Astia nu se lasa pana nu vor inrosi apa marii cu sangele lor. Conform profetiilor 1/3 dintre evrei vor muri, 1/3 se vor boteza intru Iisus Christos iar 1/3 vor continua sa se inchine la Moloh si vor parasi pamanturile Palestinei.

  52. Americanii i-au avertizat pe rusi de iminenta unui atac terorist. Putin i-a persiflat si nu i-a luat in considerare.
    Iranienii i-au avertizat deasemenea. Rezultat? NUL. Aveau nevoie de indicatii precise cu locul si data. Cine iti poate da astfel de date??
    Putin a declarat ca teroristii se indreptau spre Ucraina unde li se pregatise o „fereastra”. Faptul ca Lukashenko a declarat ca acestia au incercat sa intre in Bielarus si neputand s-au indreptat spre Ucraina nu a contat pentru el. Ucraina trebuia sa fie facuta responsabila.
    Ce concluzie se poate trage? Nu conteaza cine l-a avertizat, aliat sau nu, Putin nu a luat in considerare avertismentele. De ce?
    Avea nevoie Putin ca atentatul sa aibe loc? Sa fie sangeros, cu multe victime?
    Daca ne gandim si la faptul ca o statie a Garzilor Nationale se afla la 3 Km distanta iar acestia au ajuns la 90 de minute dupa inceperea atrocitatilor la locul faptei….
    Avand in vedere si cum au gestionat fortele rusesti de securitate (sub comanda aceluiasi Putin) atentatele teroriste anterioare:
    – 1999 – exploziile unor blocuri de apartamente in Moscova<, Volgodonsk – 300 victime – pretextul distrugerii totale a orasului Groznii
    – 2002 – teatru Moscova – 129 victime
    – 2003 – Yassentuki – explozie tren – 46 victime
    – 2004 – explozie metrou Moscova – 39 victime
    – august 2004 – 2 avioane de pasageri – 90 victime
    – sept 2004 – scoala Breslan – mai mult de 300 persoane inclusiv copii
    (si mai sunt multe) se poate vedea cat de mult conteaza in ochii lui Putin viata si siguranta propriilor cetateni, aceiasi cetateni pe care ii trimite carne de tun in Ucraina.
    "Moartea unui om este o tragedie, moartea a sute este statistica" – citat aproximativ din "tatucul" Stalin

  53. @Adrian

    INCA de la ABU GHRAIB s-a vazut ca americanii sunt niste sfinti …zici ? 😀
    Pentru cei mai tortureaza inca la GUANTANAMO pe talibani data au fugit PIERZAND RAZBOIUL AMERICAN-LGBTQ-CRESTIN AMERICAN
    impotriva lor ? De ce nu-i lasa yankeii liberi pe talibanii din GUANTANAMO daca … yankeii au dat bir cu fugitii ?

    Tortureaza din placere … talibanii i-au invins si e PACE ! De ce-s americanii RAI 🙁 ?
    @Adrian 🙂

  54. „unde-i propaganda…: am zis eu ca americanii ar fi sfinti?
    Ce are de=a face ceea ce am zis eu cu ce zici tu? sau vrei sa duci discutia in derizoriu?
    Iar diferenta majora intre americani si rusi este ca la primii presa este libera si astfel se face ca mai auzim despre asa ceva pe cand de la rusi nu auzi nimic. Deh… transparenta!

  55. Ai zis ca nu-s draci (deci tot aia, e !) !

    SHALOM ! Esti OK ! 🙂 (= m-a facut mamaaaa , arbiiiitru …🎶🎶🎶!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.