Marea Britanie. Regulat, exerciţii militare cu SUA şi Japonia în Indo-Pacific

Ministerul britanic al Apărării a anunţat miercuri că Regatul Unit va organiza regulat exerciţii militare comune în regiunea indo-pacifică împreună cu Statele Unite şi Japonia începând din 2025, cu scopul de consolida securitatea în regiune, informează Reuters.

„Desfăşurarea de exerciţii comune trimite un mesaj puternic oricui ar încerca să submineze ordinea internaţională bazată pe reguli; relaţiile noastre de apărare nu sunt limitate de distanţă şi suntem pregătiţi să răspundem oricărei ameninţări de pe glob”, a declarat ministrul Apărării, Grant Shapps.

Portavionul marinei regale HMS Prince of Wales va fi desfăşurat în regiune ca parte a unui grup ce desfăşoară operaţiuni şi exerciţii cu aliaţii, inclusiv o vizită într-un port din Japonia, a anunţat Ministerul Apărării de la Londra.

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, preşedintele american Joe Biden şi premierul japonez Fumio Kishida au promis, la Washington, o „nouă eră” în cooperarea strategică dintre SUA şi Japonia.

Luni, Australia, Marea Britanie şi SUA au declarat că iau în considerare colaborarea cu Japonia prin pactul lor de securitate AUKUS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Acolo este parohia Chinei. Baiatul asta vorbeste din vise erotice. Cat de repede vor fi dati afara cu suturi in c_r si din Orientul Mijlociu. Vor fi obligati sa faca foamea pe insulele lor ca si rudele lor de pe continent. Sunt tari extrem de sarace care au trait datorita jafului facut in curtile altora.

  2. Un pitic așa de mic
    Făcea baie intr-un ibric.
    De săpun s-a impiedicat
    Și piticul ( sau piticii) s-a înnecat 😊

    Trageți dumneavoastră concluzia la cine mă refer eu mai sus ….

  3. Comentaciului de mai sus.nu exista parohia Chinei nicaieri.China face iscari atat cat i se permite. Cand depaseste o limita va fi blocata.Tu ai vise erotice.Nu mai crede in propaganda,China nu e mare lucru pe langa Occident.Un numar mai mare de populatie nu inseamna si bunastare.Mai ales intr-o dictatura,tovarase.

  4. Perfidul Albioninca spera ca impreuna cu Oncle Sam sa refaca imperiul colonial. ” S-a dus baba cu colacii!”astia inca traiesc sub lozinca : ” Soarele rasare si apune in Imperiul Britanic!”Deh naravurile vechi…..

  5. Marea Britanie nu va organiza nimic fiind prea neinsemnata, de fapt America e cea care organizeaza si care domina fostul imperiu acum decazut. Tot incercand sa-si regasesasca gloria pierduta s-ar putea sa obrina exact contrariul.

  6. piticul cracanat spune:
    11 apr. 2024 la 6:58
    Dar ce parere ai de parohia Americii care sa intins in toate colturile acesteui glob ? Astia au voie sa faca tot ce vor ?

  7. Pauline si Rusia a facut la fel.Doar ca una limiteaza drepturile,saraceste si prosteste.Cat despre SUA,ba teleaca,fara Statele Unite Europa vorbea ruseste sau germana. Si inca un lucru,inteligenta a emigrat spre SUA, nu spre Rusia sau China.America da ora exacta in tehnologie.Democratia si libertatile sunt acceptate cu bratele deschise.Unde a ajuns SUA a civilizat si a creat bunastare.Nu o face pe-a prostul.America nu ti-a calcat grumazul cu tancurile.Nu ti-au impus integrarea in NATO.Din contra,noi am solicitat.De nu am fi fost in NATO-UE am fi ajuns un fel de Belarus.Sau nu stii ca ilici a pus Ro in mana URSS-ului.Norocul nostru ca s-a destramat.Ipocritule,comentezi intr-o tara libera fara sa fii arestat.Fa acest lucru intr-o tara oponenta SUA sa te vedem atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.