Cum vulnerabilizează Iohannis SRI

Fostul șef al spionajului românesc  gen. SIE Silviu Predoiu  este prima voce din sistem care avertizează explicit asupra riscului creat de absența unui director al SRI din vara anului trecut, scrie inpolitics.ro.

Într-un interviu acordat lui Alexandru Răducan la Canal 33, Predoiu a spus că această situație creează SRI o serie de handicapuri, în special în relațiile cu servicii străine și spune că președintele Iohannis ar trebui să respecte legea și să pună capăt interimatului.

Predoiu s-a exprimat critic la adresa președintelui Klaus Iohannis

”Nu poți să le ceri tuturor să respecte legea, uitînd de statutul tău de exemplu, de model pentru nație, cînd tu nu ți-l exerciți.

”Da dom’le, scrie acolo în lege că eu trebuie să desemnez șeful serviciului, dar uite că nu vreau eu să-l desemnez”.”

Predoiu a mai spus că mai ales în relația cu serviciile străine apare un handicap, pentru că șeful unui serviciu care nu e titular se confruntă cu rezerve din partea interlocutorilor.

Generalul a vorbit din experiența proprie, evocînd o întîlnire cu șeful unui serviciu străin important care a avut ezitări, pentru că aflase că în timp ce șeful interimar al SIE era în vizită la el, în țară fusese desemnat un director plin, ceea ce punea sub semnul întrebării angajamentele luate de Predoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Alt Geolog ratat, din anturajul lu’ Dottore Ponta, eduKKatul PERNICIOS.
    Se plictisește, PENSIA E PREA MICĂ !
    măR😜g…

  2. Lasă bă nenorociților că voi l-ați băgat în față, așa vă trebuie!…
    Oricum Mutul ..zdii navea nevoie de voi, pe el îl apara rakeții ukrainieni!…

  3. Bineeèe….Ioh-anus nu are nici un interes să numească un nou director SRI PENTRU COLONIE..
    Numirile sunt făcute de către BND pentru colonii.

  4. Ma face sa rid domnul gen. SIE ,Silviu Predoiu .Interimar sau neinterimar acest serviciu va merge la fel de prost ca si inainte.

  5. Domnul gen. SIE, Silviu Predoiu spune o minciuna idioata.
    Da, pentru ca si miciunile pot fi mai destepta sau mai idioate depinde de cine le emite si pentru cine sunt emise. Serviciul SRI este deja, dupa cum toata lumea stie, in mana CIA si poate un pic in mana BND-ului si atunci daca ei conduc cum ar putea serviciul sa fie vulnerabilizat cand fara o za lantul lucreaza poate chiar mai eficient, pentru CIA si BND caci pentru Romania nici nu poate fi vorba. Ca Predoiul a emis o asa minciuna nu este o problema atat l-a dus mintea lui. Daca insa el doar a preluat minciuna de la sefii CIA si vrea sa ne-o vanda noua, atunci sa- fie rusine ca ne crede asa de prosti sa cumparam minciuni Made by CIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.