Opt semne că inima ta nu merge prea bine

Inima este mușchiul vital din organism, pompând oxigen și nutrienți către toate organele și țesuturile pentru a vă menține în viață. Din păcate, în caz că e ceva în neregulă cu ea, pot dura ani până când problemele să fie diagnosticate. Acest lucru poate duce la complicații serioase. De aceea, trebuie să dai dovadă de atenție la toate semnele.

Simptomele pot fi vagi și multe afecțiuni cardiace sunt „ascunse”, ceea ce înseamnă că nu sunt evidente din exterior.
Medicii avertizează că de multe ori  o afecțiune este depistată doar atunci când ceva nu merge bine sau este prea târziu.

„De aceea este important să nu ignorați niciodată semnele bolilor de inimă și să vă verificați, doar pentru a fi sigură”, spune ei.

În timp ce unele semne de avertizare sunt ușor de detectat – cum ar fi durerea toracică severă – altele sunt mai vagi și mai greu de identificat.

De aceea, experții împărtășesc unele dintre simptomele mai puțin evidente ale unei afecțiuni cardiace.

Senzație de oboseală neobișnuită

Deși este normal să te simți epuizat dacă ai fost foarte ocupat sau nu ai dormit, medicii spun că dacă te simți neobișnuit de obosit, mai ales dacă nu este legat de efort, ar trebui să faci o serie de investigații. Oboseala poate fi cauzată de anemie, vreun virus dar și de inimă.

Disconfort subtil

„Atenție la disconfort subtil în diferite zone ale corpului, inclusiv disconfort sau durere la nivelul maxilarului, gâtului, spatelui sau stomacului, care pot fi asociate cu o problemă cardiacă”, spun medicii.

Dacă simptomele nu sunt normale pentru dvs. și nu dispar, este întotdeauna cel mai bine să le verificați.

Inflamație neobișnuită

Poate ai observat că gleznele tale arată deosebit de umflate, sau poate că zona generală a abdomenului este umflată în mod constant fără un motiv aparent.

Umflarea inexplicabilă, cunoscută sub numele de edem, la nivelul picioarelor, gleznelor sau abdomenului, poate fi, de asemenea, semn de insuficiență cardiacă.

Vărsături și senzație de sufocare

Vărsăturile bruște sau senzația de sufocare este ceva de care trebuie să fiți atenți.

Deși nu orice criză de greață înseamnă că s-ar putea întâmpla ceva grav, senzația de rău combinată cu alte dureri, cum ar fi durerea severă în piept, ar trebui să fie un semnal de alarmă.

Da, ar putea fi o problemă de stomac, dar dacă aveți vărsături și greață regulat și nu știți sigur de ce, nu întârziați să verificați lucrurile.

Senzație de leșin

Dacă aveți leșin brusc, acesta este un mare indicator al faptului că ceva nu este în regulă. În cazul în care leșinul sau orice alt simptom devin o problemă, mergeți urgent la medic. În funcție de simptomele și factorii dumneavoastră de risc, puteți fi supus unor teste de diagnostic precum ECG, ecocardiograme, teste de stres, teste de sânge sau evaluări cardiace mai specializate.

Dificultăți de respirație

Să te chinui să-ți tragi aer în piept nu este o chestiune banală. Oricine se confruntă cu dificultăți de respirație în timpul activităților de zi cu zi sau în repaus ar trebui să-și vadă medicul. Dacă această stare este însoțită de durere în piept, chiar dacă nu pare deosebit de gravă, urgentați vizita la medic.

Transpirație neobișnuită

„Senzația de piele caldă și umedă fără să fi făcut exerciții fizice intense nu trebuie ignorată, afirmă cadrele medicale. Dacă acest lucru este combinat cu dureri în piept, este important să vedeți un medic.

Nereguli ale ritmului cardiac

Pulsul îți este uneori lent sau prea rapid? Verificați-l constant! Ceasurile inteligente și trackerele de fitness pot furniza date valoroase despre ritmul cardiac și pot detecta nereguli într-o oarecare măsură. Acestea pot ajuta la urmărirea tendințelor generale ale ritmului cardiac, în special în timpul activității fizice sau odihnei. Cu toate acestea, ele nu sunt un substitut pentru monitorizarea și evaluarea de grad medical. Orice simptome îngrijorătoare ar trebui să fie evaluate de un profesionist din domeniul sănătății pentru o evaluare și un diagnostic complet.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. pai, depinde, bhai, mengele de cate vacsuri ai recomandat prapaditilor (unii bolnavi grav acum, iar altii morti) si cate „la chiuveta” ti-ai tras tu si famiGliei tale, s a ta na! FIR-ATI AI GHEENEI DE J E GU RI CRIMINALE!

  2. Astea sunt simptome pe care le simți și poți lua masuri! Ce te faci când cazi brusc din picioare când inima nu mai are putere să pompeze sânge spre creier daca nu e cineva in prezenta ta? Astea sunt din cauza stresului permanent, a hranei oribile importata, a nemulțumirii din tot ce vezi, trăiești și se întâmplă?! Cazi și te cari, așa vor politicienii! Dacă ar fi interesați de viață și sănătatea compatrioților, ar fi acționat de ani de zile, dar nici gând! Recomand că acei cetățeni să își cumpere un aparat de măsurat pulsul cu tensiunea, să se monitorizeze câteva zile, apoi, în caz că e ceva grav(tensiune scăzută sau pulsul instabil) direct la medic să meargă! Dacă dispun de finanțe, sa își cumpere un ceas cu care pot monitoriza: pulsul, somnul, oxigenul din sânge, pașii zilnic cu program pe telefon, e perfect pentru monitorizare! Va spune un cetățean care a trecut prin toate astea!
    P.s. Ce face ministrul sănătății în pana prostului cretin, de ce nu funcționează adresele online către caselacde asigurări de sănătate? Niciun număr de telefon de pe site-urile oficiale nu funcționează, e un singur număr 0800800… care răspunde după ce robotul își face mendrele expunandu-ti tastările, apoi un agent îți dă ceva informații, care se dovedesc false! Este vorba de adresa de mail ‘suportsiui@casan.ro’ și nici alta adresa nu funcționează! De ce mai exista casa națională de asigurări de sănătate în România? De ce mai exista ministerul sănătății și ministru daca nu funcționează nimic în subordinea lui? Dar se laudă că au digitalizat și digitalizează tot! Marsh bă mincinoșilor, escroci care înșală in buna regulă!

  3. Cand nu te intereseaza ,ce fac ,ce spun si ce gandesc altii despre tine si tu esti Autonom si nu deranjezi pe nimeni si le acorzi banalul RESPECT si vorbit Putin si te ocupi de obiective importante vietii corpului si spiritului,chiar nu ai probleme de Nici un fel.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.