Mentori în căutare de ucenici

„Cine îi inspiră pe tineri azi? Cine le insuflă dorința de a face ceva cu viața lor? Cine le asigură acele momente revelatorii, care le ghidează apoi pașii înspre obiectivele personale și profesionale care li se potrivesc? Răspunsurile vin în această ordine: familia, prietenii, școala, mass-media. Oare este suficient să fii ancorat/ă în cele 4 cercuri? Cum ar fi să primești nemijlocit sfatul (și poate chiar mentoratul) unui om de succes, pe care-l admiri, dar pe care nu ai avut încă șansa să-l întâlnești față în față?“

Acestea sunt lucrurile pe care le urmăresc Conferințele BookLand Evolution, care în ultimii ani au ajuns în zeci de orașe, „reunind tinerii și personalitățile marcante, care-i încurajează și îi motivează prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, povestindu-le despre provocările care-i așteaptă, dar care nu trebuie să-i oprească din a-și urma vocația.“ Organizatorii, care se pot lăuda cu „cel mai amplu proiect sociocultural – prin seria de 115 zile de conferințe organizate anual – oferă liceenilor și studenților o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere, bazate pe experiență personală și interacțiune directă cu profesioniști consacrați.“

A 4-a ediție a Conferințelor BookLand Evolution a anunțat noua serie de întâlniri pentru tinerii din Bucuresti începând de azi, 18 septembrie, la Academia de Studii Economice din București (Amfiteatrul I).

De luni până vineri (18.00 – 22.00 septembrie), în intervalul orar 14.00 – 16.00, vor urca pe scenă 15 personalități pregătite să răspundă la toate întrebările: Dana Săvuică, Mihaela Tatu, Vasile Calofir, Roxana Ciuhulescu, Florentina Opriș, Tania Popa, Tily Niculae, Doina Ruști, Maria Buză, Dan Popa, Oltea Tudose, Alina Dicu, Eugen Popa, Marina Almășan și Andrei Tudose. Intrarea la conferințe este liberă.
Proiectul a luat naștere în 2011, ca târg urban de carte la mall. S-a transformat rapid într-o caravană națională, vizitând în câțiva ani mai bine de 40 orașe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.