Avertismentul primit de Erdogan după ce a defilat cu moartea

Turcia este avertizată luni că reintroducerea pedepsei cu moartea ar însemna sfârșitul negocierilor sale pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Introducerea pedepsei cu moartea în Turcia ar avea drept consecință sfârșitul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, citat de AFP.

Acesta a precizat că Germania și UE au o poziție clară, respectiv respingerea categorică a pedepsei cu moartea.

La rândul său, șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a reamintit luni Turciei că și-a luat niște angajamente că nu va reintroduce pedeapsa cu moartea. „Nicio țară nu poate deveni stat membru al UE dacă introduce pedeapsa cu moartea”, a avertizat oficialul, conform Reuters.

Avertismentele au fost lansate după ce președintele turc Recep Erdogan a invocat duminică reintroducerea pedepsei capitale după puciul eșuat. Erdogan a spus că Turcia trebuie să evite „orice întârziere” în reintroducerea și aplicarea pedepsei cu moartea.

„Cred că Guvernul va discuta cu opoziția, iar decizia va fi luata fără îndoială”, le-a spus Erdogan duminică susținătorilor săi care scandau că vor pedeapsa cu moartea pentru puciști.

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în 2004.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.