Cherecheș, din dubă, la jurământ și retur

Primarul reales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, aflat în arest preventiv, a fost adus luni la prânz, din Penitenciarul Gherla, pentru a depune jurământul de credință.

Update: După ce a depus jurământul, Cherecheş a fost suspendat pentru că se află în arest preventiv. În locul său, va fi desemnat un viceprimar pentru a conduce oraşul Baia Mare.

Cherecheș a depus jurământul în scandările unor pensionari, care au venit în fața sediului Primăriei: „Cherecheș, nu uita: Baia Mare e a ta!”, „Libertate pentru primar” și „Baia Mare te vrea”.

Primarul a declarat la momentul de depunere a jurământului la sediul primăriei unde a fost adus sub escortă de la Penitenciarul Gherla, că le mulțumește băimărenilor și maramureșenilor de la care a învățat „ce înseamnă să fii demn, să fii mândru, să fii curajos, să fii mereu cu fruntea sus, să mergi cu demnitate și onoare înainte, să crezi în Dumnezeu”, transmite Agerpres.

„Am venit azi, acasă cu foarte mult dor de Baia Mare, și dragoste pentru băimăreni . Am venit acasă pentru a îndeplini o datorie de onoare pentru oraș, pentru băimăreni și pentru sufletul meu. Am venit, astăzi, acasă pentru a depune jurământul pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, am venit astăzi, acasă pentru ca în fața băimărenilor să depun cu onoare și cu demnitate jurământul pentru binele băimărenilor, și pentru binele acestui oraș. Doresc să le mulțumesc oamenilor din acest oraș pentru că mi-au fost alături și îmi sunt alături. Vreau să le mulțumesc celor care mi-au rămas prieteni, vreau să le mulțumesc și celor care nu mi-au rămas prieteni. Vreau, astăzi, venind acasă, să le mulțumesc băimărenilor pentru cea ce m-au învățat; și am învățat de la toți băimărenii și maramureșenii ce înseamnă să fii demn, să fii mândru, să fii curajos, să fii mereu cu fruntea sus, să mergi cu demnitate și onoare înainte, să crezi în Dumnezeu, dar să crezi și oamenii de lângă tine. Le mulțumesc pentru această lecție pe care am învățat-o zi de zi de când m-am născut în acest oraș, le mulțumesc pentru că pe parcursul multor luni, ani am arătat cum poate un oraș să renască”, a spus Cherecheș.

Primarul arestat a cerut membrilor noului Consiliu Local să nu abandoneze orașul și să demonstreze că există viitor.

„Ș vă rog pe dumneavoastră să nu lăsați acest oraș să moară! Astăzi am marea bucurie să simt o picătură de libertate, și fac acest lucru cu foarte multă sete de libertate, dar cu foarte multă dragoste pentru un oraș pentru care mă voi lupta, pentru oamenii acestui oraș care m-au învățat să fiu un băimărean adevărat, un maramureșan adevărat și un român adevărat. Astăzi, mie îmi rămân câteva lucruri care unii le-ar fi considerat puține, dar sunt atât de multe și de cuprinzătoare; mi-a rămas să mă rog, să gândesc, să iubesc, să fiu alături de familia mea și de băimărenii mei dragi”, a mai spus Cătălin Cherecheș.

Imediat după terminarea solemnității depunerii jurământului și scurtele alocuțiuni convenite în protocol, primarul a fost îmbarcat în dubă și transportat la Penitenciarul Gherla.

La ședința de depunere a jurământului de către Cătălin Cherecheș au participat 18 consilieri locali, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinții CJ, Doru Dăncuș și Lucian Morar, arhiepiscopul vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Iustin Hodea Sigheteanul, precum și un reprezentant din partea cultului romano-catolic. Ședința a avut un singur punct pe ordinea de zi care consta în depunerea jurământului de către primarul ales.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.