Radu Herjeu, postare uluitoare pe Facebook

Radu Herjeu, membru al CNA,  a postat pe pagina sa de socializare un tabel de la europarlamentare cu mesajul  „La oameni noi, aritmetică nouă, nu?“.

Textul este însoțit de fotografia unui proces verbal încheiat la o sectie de votare din Bruxelles.
„Au intrat în secția asta din Bruxelles 1673 de români care au ștampilat 5341 de buletine de vot pentru alegerile europarlamentare! ? Baconschi, urmașii tăi îți fac cinste!
– poza de la Ionut Apahideanu“, 
scrie Radu Herjeu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Author

39 de Comentarii

  1. Scopul scuza mijloacele! Nimic ce facem noi nu este ilegal chiar daca este ilegal! Clar?!

  2. Daca este adevarat, vrem sa vedem cine se … autosesizeaza!

  3. In ce tara traim. Sa vezi ce zdrente ies din securisti, din drogati.Cat de mizerabil poti sa fii sa te bucuri si sa faci caz de o ‘victorie” falsa. Unde in lumea asta mare se mai intampla chiar asa? Sper sa-i apese toate pacatele celor pacaliti. Asa sa aiba parte in viata aceste specimene urat mirositoare. Sictir leprelor.

  4. Pai daca nu se fura pe rupte, mai castiga PNL alegerile, mai ajungea USR la o diferenta de 0,1% de PSD sau mai faceau Pro-Romania, PMP si UDMR pragul? Astia de la PSD si-au dat seama ca au fost lucrati, dar cui sa se planga, cand si Sistemul si Occidentul sunt impotriva lor?

  5. 1673 votanti, formulare 7000, 5324 valabile…daca au fost trei formulare europarlamentare si doua pt referendum trebuiau sa fie un MULTIPLU de 3, deci 6999 nu 7.000, Daca toti alegatorii au dorit sa voteze si la referendum si la europarlamentare atunci 1673 de votanti X 3 = inseamna 5019 formulare predate/folosite primite de cei 1673 alegatori in proces apar 5324 deci in plus cu 305 formulare, daca in fiecare din cele peste 400 de centre de votare s-au ”aranjat” voturile in acelasi mod, in Diaspora si de ce nu in tara unde sunt peste 18.000 de circumscriptii, cat de mare poate fi o ”eroare” ? daca o asemenea fapta ar exista la nivelul intregului proces electoral, atunci ar trebui sa ne intrebam daca mai are sens sa votam, caci altii hotarasc nivelul ”imaginatiei”…imi cer scuze, n-am luat in considerare si voturile anulate, deci 305 + 17+=322…deci pentru astfel de cifre s-a organizat alegerile si consultarea poporului…? Cat de ”morali” sunt aceia care au avut un scor incredibil? Trebuie sa ne consolam Videanu cunoaste mecanismul la TV in miez de noapte se lauda ca are „rezultatul”, desi unii nu incheasera inca procesele verbale. De ce Macovei nu striga doua milioane de voturi fraudate? Cumva asta este ”marja de eroare” pe care o poate realiza sistemul Macovei-Basescu si urmasii lor? Cat de adevarat a fost ca a fost prezenta mai mare sau de fapt a fost asteptarea verificarii Cartii de identitate, care a dat impresia statului la coada cu un supliment de cateva minute pt fiecare accesare a datelor. Practic s-a dublat timpul.

  6. @OANA
    „SCOPUL ILEGITIM NU SCUZA MIJLOACELE ILEGITIME”
    „SCOPUL ILEGAL OBTINUT PRIN MIJLOACE ILEGALE NU ESTE/SUNT /SCUZATE/”.
    Nimic ce facem noi -CARE „NOI”?
    DECI VOI VA REVENDICATI ILEGALITATILE,ILEGITIMITATILE !

    SUNTETI O ORGANIZATIE SUBVERSIVA A LEGILOR IN STATUL ROMAN AVAND SCOP ILEGAL DE ATINS PRIN MIJLOACE ILEGALE !
    Nici ca se mai poate de „CLAR” asa cum ameninti !PE CINE AMENINTI ?
    Cineva trebuie sa vada cine esti si ce se ascunde in spatele tau ,al acelui „noi” si al spuselor tale.

  7. Eram SIGUR !

    Am simtit frauda chiar din atitudinea Sefuletei Sectie de Votare unde am votat, cand i-am cerut sa traga LINIE in dreptul rubricii cu numele meu, dupa LEGE, pe tabelele cu Referendumul Agentului Strain PUS de Straini si acceptat cu lasitatre maxima, COCALARA, de Cocalarii INTERNI, care menevreaza Papagalii „POLITICI” la vedere …

  8. Pristanda ar fi fost invidios, cum „au cazut” pe cheie, dar, mai ales, de ce AEP(BEC)nu au sesizat/informat, …. sa fi fost oare, si aici, „mana” Rusiei, la ce „mana lunga” au astia ???????!!!!!!!

  9. Eram SIGUR !

    Am simtit frauda chiar din atitudinea Sefuletei Sectie de Votare unde am votat, cand i-am cerut sa traga LINIE in dreptul rubricii cu numele meu, dupa LEGE, pe tabelele cu Referendumul Agentului Strain PUS de Straini si acceptat cu lasitate maxima, COCALARA, de Cocalarii INTERNI, care manevreaza Papagalii „POLITICI” la vedere …

  10. E grea matematica cand te cheama Harjeu!Deci fiecare votant a primit 3 buletine-unul pentru euro si doua pentru referendum,adica 1673 x 3= ???:)))Refa calculele Harjeu si spune tu cu gurita ta cat e frauda……Dar C=D+E+F

  11. Noi vrem sa stim cine a votat cu UDMR in judetele Teleorman,Ialomita,Dambovita si Olt si daca fosta conducere a PSD are un aranjament in acest sens cu UDMR!

  12. @ aritmetica— este PV de la EUROPARLAMENTARE

    7000(buletine de vot primite)-1659(votanti)-17( buletine de vot anulate)= 5324 buletine de vot ramase si nu voturi valabil exprimate.
    VOTURI VALABIL EXPRIMATE:1642 Adica : 1659(Votanti) – 17 (voturi nulate) = 1642
    Sa furam fara numarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

  13. In strainatate au votat doar 125 000 de romani care nu aveau cum sa influenteze nimic. In tara au votat aparoape 9 milioane de romani. PSD a luat bataie la poponet de a vazut stele verzi in tara de la cei aproape 7 milioane de romani care au votat impotriva lor. ALDE nu a intrat in Parlamentul European cum singuri s-au dat de gol pentru ca nu se asteptau ca 9 milioane de romani sa iasa la vot! Herjica ca toti prostii suparati ca au inceput sa piarda malaiul gratis in loc sa mediteze de ce a pierdut PSD-ALDE alegerile in tara, sta de aritmetici in diaspora!Pentru ca nu inteleg niciodata nimic, se va sterge pe jos cu candidatul PSD la prezidentiale si la iarna tot in tara, l-a fel cu Iohannis l-a batut la poponetul gol si pe ponta cu 1 milion de voturi tot in tara in 2014! Herjica era mai de folos daca arata listele cu voturile UDMR in tara!

  14. Violeta rozeta securista, bai inteligentio, procesul verbal in cauza este cel de incheiere a votului pentru alegerile euro-parlamentare. Cei care au vota pentru Referendum nu sunt inclusi in acest tabel. Citeste mai bine inainte sa tragi fasuri mincinoase pe forum.

  15. PROCESUL VERBAL este pt UN SINGUR vot EUROPARLAMENT, deci NU se imparte sau imnulteste cu 3, trebuie sa fie inca DOUA procese verbale pt Referendum intrebarea I si altul pt. intrebarea DOI. Comentatorul „Aritmetica” a gresit pt ca a considerat ca pe acelasi proces verbal sunt si intrebarile. Deci „EROAREA” este de 5324+17 bultetine de vot pentru 1673 de persoane care au votat pentru EUROPARLAMENT deci 5341-1673=3668 buletine in PLUS. Nu vad de ce nu te deranjaza o frauda de 300 sau 3668 voturi, chiar daca ar fi fost si un singur buletin in plus era o fapta, dar cand sunt sute sau mii de buletine introduse in plus. ORIBIL

  16. E clar de ce urla astia cu diaspora,un fenomen usor de „manevrat”,din pacate pentru romanii care muncesc acolo,care n-au nici cea mai mica dorinta,cu exceptii,sa se inregistreze,18.000 din cca.4 mil.de expati?Ei din afara vor o tara ca afara,desi multi trag din greu,noi la fel,DAR CU CE MA?INTAI PRODUCI,PIB,S’APOI PRETINZI.DE CE IN ANII LUI PETROV N-ATI CHIUIT,DRUMURI,SCOLI,SPITALE?PARCURI IN PADURI,TERENURI DE FOTBAL IN PANTA,MARILE CREATII,CAND VIDEANU RADEA LA ALEGERI CU NUMARATOAREA,CA IESE CUM VREA EL,ASA A FOST!CAUZE SI EFECTE.VITEZA LUMINII LA PARIS,AUSSI LA BRUSELS.AR TREBUI SA INTRAM IN CARTEA RECORDURILOR CU UN POMELNIC DE BULETINE,MIX DE INTREBARI CRETINE,NEAPLICABILE,EVER,INTR-UN STAT DEMOCRAT,ASA CA CLOSETUL S-A INFUNDAT PREA MULT SI LE INUNDA IZMENELE „VICTORIOSILOR”!O”BROASCA” DEVENITA „NEMERNICA”GRATULATII DE LA UNUL CU NEGRU IN CERUL GURII,NAZIST CA DOBERMANN,PRODUS CREAT IN LABORATOARE,NU CU PEDIGREE,IOHANNIS.CONCLUZIE,NE INTOARCEM LA ABAC,FARA LISTE SUPLIMENTARE,TE-AI INREGISTRAT,AI CI,EXISTI,N-AI,PA,VOTEAZA IN PUNGA.DACA NU INTELEGI,NE INVARTIM IN JURUL COZII LA MODUL INFINIT.

  17. Singurul raspuns plauzibil si corect este acela ca alegerile au fost fraudate masiv. La nivelul intregii tari au existat 1,5 milioane de votanti plecati in drumetie prin tara. In judetul Cluj au votat pe listele suplimentare, turisti electorali 48.000 de cetateni, deci in intreaga tara au fost cam 40.000 de votanti voiajori in fiecare judet. Daca s-ar controla firmele de transporturi care au pus la dispozitie autobuzele pentru turismul electoral s-ar vedea si cine a platit pentru asigurarea transportului celor 1,5 milioane de turisti electorali???

  18. Fiindca este la guvernare PSD a organizat alegerile si a avut reprezentanti in toate sectiile de votare…

    „Principala diferență dintre reprezentant și delegat este aceea că reprezentantul participă la operațiunile biroului electoral al secției de votare (având calitatea de membru al biroului), în timp ce delegatul doar asistă la operațiunile biroului electoral al secției de votare.
    Atât reprezentantul, cât și delegatul au dreptul de a sesiza (în scris) președintele biroului secției de votare cu privire la nereguli, iar președintele biroului secției de votare trebuie să soluționeze sesizarea. În plus față de delegați, legea conferă reprezentanților dreptul de a contesta identitatea persoanei care se prezintă la vot.”

    Herjeu e din nou penibil, ca de obicei.

  19. Pai nu e nimic neclar, doar e cunoscut de ani de zile ca la Paris si prin alte parti, iata acum ca si la Bruxelles, se prezinta la vot romanul-caracatita, care in fiecare brat poate tine cite o stampila de vot ! Atentie ! se aude ca pentru alegerile din noiembrie se pregatesc „verisorii” din India (zeii hindusi) care au mult, mult mai multe brate !

  20. Este eroare generala. Probabil ca cele 7.000 sunt bultinele de voturi primite de biroul electoral al sectiei de votare inainte de inceperea votului pentru votul la europarlamentare, pentru votul la intrebarea 1 pentru Referendum si pentru votul la intrebarae 2 de la Referendum. Este o nebunie totala deoarece altfel am accepta ca 1673 de migranti romani au primit cate trei buletine de vot pentru a vota la europarlamentare, adica 1673 x 3 = 5324 voturi valabil exprimate, 17 buletine de vot, din cele exprimate au fost anulate, iar 1659 buletine de vot au ramas neutilizate si anulate dupa inchiderea votarii, deci in total = 7.000 de buletine de vot. Daca nu este o confuzie, prostie si o eroare generala, inseamna ca ne aflam in fata unei fraude de proportii inimaginabile produsa la votul din diaspora, motiv pentru care BEC si Procurorul General trebuie sa se sesizeze urgent din oficiu dat fiind caracterul oficial al Procesului Verbal ca fiind intocmit la sfarsitul alegerilor pentru Europarlamentare nu pentru votul la Referendum. Bravo, domnule Herjeu, felicitari ?!

  21. Asa castiga alegerile opozitia in frunte cu cotrocenistul! Avum ce fac cei de la DNA sau institutia care ancheteaza aceste infractiuni grave?
    Referendumul obligatoriu trebuie ANULAT si IMPUTAT! Nu e bășcălie,ANULAT OBLIGATORIU! Sunt destule dovezi cu falsuri cam la fel si cu semnaturile pentru sustinerea fara penali in functii sau pentru candidatii care au strans semnaturi pentru depunere la europarlamentare! – De ce tace DNA-ul acum?
    Doar cei de la guvernare trebuiesc anchetati si opozitia nu? Destul ca au balacarit diaspora total cand de fapt,au fost cativa din strainatate si restul din tara! Cetatenii romani din diaspora sunt putini care au iesit la vot,dar nu ii mai bagati pe toti in aceeasi oala! Nu veti avea niciun avantaj,ba mai mult,va vor da o lectie de care va temeti toti!

  22. Umbla vorba in targ ca acest specimen cu ochiii tulburi din CNA nici nu prea se spala emitand la propriu duhori greu de suportat pentru cei din jur si ar fi si pe invers, e adevarat sau barfa? Intreb, nu dau cu parul!

  23. Erata- „Probabil ca cele 7000 sunt buletinele de vot…”. Multumesc, dar e groasa rau de tot daca la mijloc nu este prostia si dobitocia membrilor birourilor sectiilor de votare care trebuiau sa intocmeasca 3(trei) Procese Verbale Finale, separat pe fiecare urna de vot, adica: un P.V. cu votul final dat la Europarlamentare; un P.V. cu votul dat la Intrebarea 1 de la Referendum si; un P.V.cu votul dat la Intrebarea 2 de la Referendum. E frauda uriasa.?! Alo, Militia, Parchetul, Serviciile, ce faceti in fata acestor dezvaluiri si dovezi irefutabile de frauda uriasa la votul din 26 mai 2019. Doamna Carmen Dan, cumva asta vroiati sa spuneti cand v-ati referit la „tablete”…!

  24. Harjeu „saracul” s-a plictisit mancand banii statului(degeaba!) si isi doreste o noua pomana de la PSD!Altfel s-ar fi documentat si ar fi aflat de la BEC ca lista ca cei 1500 si ceva sunt cei de pe lista dinvregistrul electoral ,iar pana la 5000 si ceva sunt cei de pe listele suplimentare inscrisi sivei pe documentul final cu acte si semnaturi!Asa ca sarcina primita si de Dorneanu ca sa tranteasca referendumul ii face pe amandoi de ras ca mercenari slabuti!Oricum penibil si jenant,d’aia va pierde PSD in continuare!

  25. Au furat poporul cu tableta! Huuuo STS! Sa vedem daca DNA-ul lui Johannis si-au procurat bibliile necesare si daca se autosesizeaza!

  26. chiar ne crezi fara capacitate de a intelege?…peste 18.700 de sectii in tara, daca sunt aprox. 19 milioane de votanti, ar insemna o medie de aprox. 1.000 de alegatori pe sectie, deci cum se face ca in tara o sectie are 1000, hai 2000, iar in strainatate intr-o sectie pot vota 5341 de alegatori, de 3 sau 5 ori mai mult plus ca trebuie sa completeze si o declatie, fata de unul din tara care doar intra si primeste buletinul/buletinele de vot si da una sau trei semnaturi? 14 ore au 840 de minute, iar fiecare sectie are O TABLETA pt scanarea actului de identitate, la cate secude a fost introdus actul de identitate ca sa voteze 5341, la 9 secunde? tu poti ”tasta” atat de rapid si citi daca documentul e valid?

  27. Hai sa-mi dau si eu cu parerea ! Domnii jurnalisti de la ,, Cotidianul ” , sper sa nu aveti nimic impotriva ! Cu ,, toata dragostea ” , as zice ca dl. Herjeu si comentatorii de mai sus care au pus boticul , gresesc ! Ce vi se pare anormal ? Se vede clar ca s-au prezentat la vot 1673 alegatori ! Fiecare alegator a primit 3 buletine de vot : un buletin pentru europarlamentare , un buletin pentru intrebarea nr. 1 de la Referendum si un buletin pentru intrebarea nr.2 ! 1673 alegatori X 3 buletine = 5019 voturi exprimate ! E vreo problema ? Pentru ca fiecare alegator a avut libertatea sa-si exprime optiunea pentru fiecare subiect al votarii : o optiune pentru europarlamentare , o optiune pentru intrebarea nr. 1 Referendum , o optiune pentru intrebarea nr. 2 ! Nu poti considera un alegator = un vot ! Un alegator poate fi cotat cu 1 , 2 sau 3 voturi ! Pentru ca a putut opta sa voteze sau nu ! Si fiti siguri ca Diaspora a votat la toate trei ! As zice ca dl. Herjeu sta prost si cu logica si matematica !

  28. @Alcibiade.Braila.: 1. Bre , domnu’ , 1673 x 3 nu o sa faca niciodata 5324 , oricate Ordonante de Urgenta ar da Veorica ! 2. Ai fracturi de logica ! Esti de acord ca pot fi peste 5000 de voturi exprimate , dar pe urma spui ca e o nebunie , e o frauda colosala…. ! Pai daca admiti ca pot fi peste 5000 de voturi exprimate (1673 alegatori X 3 buletine = 5019 voturi ) , unde naiba e ,, frauda de PROPORTII INIMAGINABILE ” ?

  29. „Nastratine”, ai pe forumm PV cu rezultatul voturilor valabil exprimate la Europarlamentare, nu P.V cu rezultatul voturilor valabil exprimate la Intrebaraea nr.1 de la Referendum sau P.V cu rezultatul voturilor valabil exprimate la Intrebarea nr.2 de la Referendum ! Este imposibil si exclus ca acest PV sa mentioneze „peste 5000 de voturi valabil exprimate” pentru Europarlamentare, cand au votat 1673 de persoane la sectia de vot din diaspora bruxellesa, decat doar daca membrii biroului sectiei de votare au inmanat fiecarui votant cite 3 buletine de vot sa voteze la europarlamentare ?!Ce cred eu! Eu cred ca tampitii si idiotii din biroul sectiei, la sfarsitul procesului de votare, au amestecat si au numarat la gramada toate buletinele de vot exprimate la Europarlamentare cu cele exprimate la Referendumul 1 si la Referendumul 2 si le-ai contabilizat pe toate la un loc, eroare uriasa deoarece au dublat sau triplat automat votantii atat la Europarlamentare cat si la Referendumul 1 si 2. Ai inteles mai nene in ce consta uriasa frauda electorala. Asadar, in ipoteza I-a, pot fi 5019 voturi valabil exprimate la Europarlamentare, dar asta inseamna o uriasa frauda electorala deoarece au dat unei persoane votante cate trei buletine de vot pentru Europarlamentare. Sau, ipoteza II-a pot fi 5019 voturi valabil exprimate, doar daca s-au contabilizat toate buletinele valabil exprimate in sectie, la Europarlamentare, Referendumul 1 si Referendumul 2, intr-un singur PV, tripland votantii pentru fiecare categorie de scrutin, ceea ce reprezinta tot o frauda electorala uriasa. De aceea se impune sesizarea urgenta a BEC-ului si Parchetului General si arestarea Trantarului Solemn si Nemernic care si-a batut joc de alegerile Europarlamentare.

  30. @Nastratin

    draga domnule, o fi cum o fi cu aritmetica ( ce scrie Alcibiade mi se pare foarte logic!) eu pun o problema de alta natura!

    ce au votat astia din diaspora? pentru UE in doua viteze, pentru mai multa centralizare a puterii sau pentru descentralizare a puterii in UE? pentru armata proprie a UE sau nu? pentru emigratie sau impotriva ei? pentru intarirea regulilor de protectie a mediului sau relaxarea lor?

    o data la 4 ani am fost obligati sa fim cetateni europeni si sa gandim la problemele UE!

    sa traiesti in UE de-atatia ani si sa nu stii ca alegerile europarlamentare sunt cu totul si cu totul altceva decat alegerile generale, locale sau prezidentiale, ei bine eu zic ca astia din diaspora nu au minte deloc, absolut deloc!

    sa stai 10 ore la coada si sa nu intelegi ce ai de votat, asta da dovada de *inteligenta*!

  31. Au fost liste si procese verbale separate pentru fiecare scrutin. Voturile de la europarlamentare au fost inscrise in pv-ul pt acst tip de scrutin asa cum e mentionat in poza de mai sus. Nu au cum fi amestecati votanti de la referendum cu cei de la europarlamentare. Exista o cheie de inchidere a votarii pornind de numarul de buletine de vot alocate in fiecare circumscriptie. Pentru referendum exista poroces verbal separat in care sint inscrise datele corespunzatoare. Ce haios e Nastratin si cum le stie el pe toate… Bravo, da-i inainte ca te pricepi la dezinformare HA HA HA HA HA HA HA HA HA

  32. Stiti unde e partea interesanta??? La tableta adica la STS. Daca tableta a dat aceleasi date inseamna ca potentialul de frauda este de 7000 – 1659 – 1673= 3668 voturi. Si va mai spun ceva: STS nu accpeta prelucrarea daca nu iesea cheia. Ori o astfel de socoteala, evident de strimba, a fost girata ceea ce induce o singura concluzie: s-au fraudat 3668 de voturi. Aceasta cifra de 3668 trebuia de fapt adunata la d- Numarul buletinelor de vot neintrebuintate si anulate. Si atunci cheia ar fi fost asa: 7000 de buletine de vot din care: buletine vot valabil exprimate: 1656; numar de voturi anulate: 17; numar buletine de vot neintrebuintate si anulate: 5327 . Ceea ce confirma faptul ca am dreptate este ca daca aduni 3668 voturi fraudate cu buletinele aulate ca nefolosite adica 1659 pici exact pe cifra mentionata de 5327. Ori mai e varianta sa seful sectiei de votare habar n-a avut pe ce lume se afla nestiind ce are de facut. Ceea ce mi-e foarte greu sa cred atita vreme cit STS a validat datele.
    Ar mai fi varianta ca la intocmirea pv-ului s-au inversat cifrele intre d si e. Insa nici asa nu se leaga pentru ca 1673-17= 1656. Pe cind aolo este mentionat 1659.

    Incurcate sint caile votului si ale STS-ului… 3668 … asta da pleasca!

  33. Ne arătați și unde sunt semnăturile și ștampilele pe acest proces verbal? Părerea mea este că poate fi un proces verbal completat greșit: cifra de la suplimentare este identică cu cea de la listele electorale – cineva a copiat eronat aceeași valoare și este mai mult ca sigur un proces verbal anulat, de aceea nu apare nicio ștampilă și nicio semnătură!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.