Către pașapoarte de imunitate și vaccinare obligatorie?

Se vor introduce pașapoartele de imunitate Covid-19? Va fi vaccinarea obligatorie?  Întrebarea planează din primele săptămâni ale pandemiei, însă guvernele occidentale au ocolit-o. Apariția vaccinurilor aduce din nou această problemă în prim-plan. Rusia a decis să recurgă la un soi de pașapoarte de imunitate pentru cei care s-au vaccinat cu vaccinul Sputnik V. Ce se va întâmpla în UE, in SUA, Marea Britanie, Canada?

Din nou, autoritățile se feresc de un răspuns limpede. Însă portavocile guvernelor din presă încep să pregătească masele pentru introducerea unor asemenea pașapoarte. La fel fac și companiile aeriene, care au însă grijă să păstreze ambiguitatea.

Nici nu a început bine campania de vaccinare în SUA, că CNN pregătește populația pentru ideea unui pașaport de vaccinare, despre care spune că i-ar permite posesorului să călătoarească ca în perioada pre-pandemie, ”să meargă la cumpărături și la film”.

”Pentru aceste activități s-ar putea să aveți nevoie de ceva mai mult decât un vaccin: un pașaport de vaccinare sub forma unei aplicații pe telefon”, se arată în articolul publicat de CNN. Ca și când nu ar avea suficiente informații despre cei care le utilizează tehnologia, mai multe companii high-tech au început să lucreze la asemenea aplicații, care ar urma să conțină date despre testele Covid-19 făcute de utilizator, date despre vaccinare, despre concertele, evenimentele sportive, spectacolele, filmele și țările în care a fost în ultima perioadă.

Nu e de mirare că în spatele unui asemenea proiect se află și Forumul Economic Mondial, care a început să lucreze cu ONG-ul The Commons Project din Geneva și cu mai multe companii aeriene (Swiss Airlines, JetBlue, Lufthansa, United Airlines, Virgin Atlantic). Aplicația dezvoltată de aceștia va stoca informații medicale despre utilizator și va avea un cod QR care va putea fi scanat înainte de o călătorie.

”Poți fi testat de fiecare dată când treci o frontieră. Însă nu poți fi vaccinat de fiecare dată când treci o frontieră”, spune Thomas Crampton, de la The Commons Project, citat de CNN.

IMB a dezvoltat o aplicație asemănătoare. Google și Apple au lăsat rivalitatea deoparte și colaborează la un sistem care să ofere notificări în cazul în care o persoană ce deține smartphone a fost expusă la un transmițător de Covid-19.

Fundația Linux, care spune că dorește să ofere soluții pentru combaterea pandemiei, s-a aliat cu IMB și Common Pass pentru a stabili „standarde universale” pentru o aplicație pentru vaccinare pe telefonul mobil. ”Dacă vom reuși, atunci vom putea spune: am un certificat de vaccinare în telefon, pe care l-am primit când m-am vaccinat într-o țară și pe care îl folosesc pentru a putea intra într-o altă țară, pentru a putea merge, spre exemplu, la un concert la care participarea este permisă doar celor care s-au vaccinat”, spune Brian Behlendorf, directorul Fudatiei Linux. ”Aplicația ar trebui să fie interoperabilă, așa cum internetul este interoperabil. Oficialii de la un punct de intrare – fie frontieră, fie o instituție – vor dori să știe ce vaccin ai făcut, cel de la Pfizer, cel rusesc sau cel chinezesc, pentru a lua o decizie în consecință”, spune amintitul Thomas Crampton.

 

Așadar, până ca aleșii din parlamente și guverne să lanseze dezbateri și să pregătească vreun proiect, marile companii high-tech, companiile aeriene și ONG-urile vor fi decis în privința pașapoartelor de imunitate.

Un exemplu este marea companie aeriană low-cost Ryanair. Poziția oficială a companiei a fost aceea că nu le va impune pasagerilor să se vaccineze înainte de a se sui într-unul din avioanele ei. Însă acum, pe site-ul Ryanair stă scris clar: ”Vaccinează-te și călătorește”, sub forma unui promo pentru o ofertă. ”Fă-ți rezervare pentru la vară – Vin vaccinurile”, ”Vaccinează-te și călătorește!”, ne îndeamnă Ryanair.

Ce poate transmite această reclamă? Ca Ryanair introduce obligativitatea vaccinului? Reclama este ambiguă. Până acum, poziția CEO-ului Eddie Wiklson a fost că Ryanair nu va introduce această obligativitate, câtă vreme operează curse scurte.

 

Iar dacă vreun guvern a lăsat să se înțeleagă că va apărea un pașaport de imunitate, atunci este vorba despre guvernul spaniol. Potrivit AFP, ministrul Sănătății de la Madrid, Salvador Illa, a sugerat că Spania ar putea avea un „registru” în care să fie trecuți toți cei care refuză vaccinarea. ”Va fi făcut un registru care va fi pus la dispoziția partenerilor noștri europeni… cu oamenii cărora li s-a propus să se vaccineze și au refuzat”, a spus ministrul. ”Nu va fi un document care să fie făcut public și va fi întocmit cu respectarea strictă a normelor de protecție a informațiilor cu caracter personal”.

Ca și alte guverne europene, executivul de la Madrid a arătat că vaccinarea nu va fi obligatorie. Însă ideea ”registrului” lansată de ministrul Sănătății nu sugerează acest lucru. ”Modalitatea de a învinge virusul este să ne vaccinăm cât mai mulți dintre noi”, a spus el. Guvernul Spaniei se așteaptă ca 15-20 de milioane de cetățeni să se vaccineze.

Ce se va întâmpla însă cu cei care refuză vaccinarea? Vor fi trecuți în „registru”, iar companiile aeriene le pot refuza dreptul la mobilitate, ajutate de companiile high-tech și aplicațiile lor pentru smartphone. Revenirea la normalitate nu va fi posibilă pentru acești cetățeni. Spania nu este singură – cetățeni din mai multe state europene își fac griji privind siguranța unui vaccin abia lansat și dezvoltat în mare grabă. Un studiu Alpha Research arată că mai puțin de unul din cinci bulgari care au făcut parte din primul val de vaccinare s-a oferit benevol. Un sondaj IFOP arată că doar 41% dintre francezi ar dori să se vaccineze.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

47 de Comentarii

  1. Suntem convinsi ca cei cu imunitate parlamentară si prezidentiala isi vor folosi, cu succes, imunitatea in fata organelor de anchetă, dar si-n cea a virusului. Va dati seama ce ar însemna că un virus sa faca o cerere catre Parlament ca sa i se ridice imunitatea lui Citu, ca apoi să poată sa-l infecteze si ca virusul cel mare sa-i dea secund handului prim ministru un arest la domiciliu de 14 zile, cu posibilități de prelungire la Balaceanca, fără intubare, dar cu mioare Turcane.

  2. asta ar vrea „ei”. ceea ce conteaza este acceptarea de catre omenire a acestei minciuni ucigase. o natie unita care REFUZA SA DOARMA, nu are cum sa fie controlata totalitarian de un guvern mondial intru indatorare, infometare si exterminare.

  3. Dar ce, au cunoscut-o vreodată? Si daca, prin absurd, au cunoscut-o candva, cine le-a prezentat-o si-n ce cadru sau conjunctura?
    Ps. Ar putea sa ne dea Harafat ceva detalii de la prima intalnire?

  4. Pașaportul de vaccinat NU te scutește de purtatul măștii. Unii merg și pe vaccinul rușilor.

    Pașaportul ăsta include numai ce e westic?

  5. Intrebarea este toti trebuie sa facem aceasta boala prin Cov-19. Multi au o buna imunitate. Chestia cu aceste pasapoartele este o aberatiem Sa aibe facut un test cu 48 de ore inainte de orice calatorie cu avionul este mai rezinabila. Cred mai curand ca industria farma vrea sa castige cat mai mult ori aceasta vaccinare. Vor deoasi industria petroliera si auto la bani incasati in scurt timp pe vaccinuri de proba.

  6. „Un studiu Alpha Research arată că mai puțin de unul din cinci bulgari care au făcut parte din primul val de vaccinare s-a oferit benevol” (?!?) … Pai … ce sa intelegem de aici ? Ca ceilalti patru din cinci au fost fugariti pe strada, prinsi cu arcanu’ si înțepați ?

  7. Pensiile? Unde este marirea pensiilor? Citu dobitocule, ai ales sa infometezi milioane de pensionari si sa le furi veniturile. MIZERABILULE.
    Ori tai salariile, ori le ingheti dar maresti pensiile contributive. Vierme nenorocit.

  8. Voi cei care impuneti aceste reguli sau contribuiti la aplicarea lor [politicieni,functionari de rang inalt,medicii,milionari, propietari de mass media etc]care momentan aveti culoar verde,adica circulati fara restrictii,asa cum spunea Adina Valean [test,vacinare] ,ganditi-va ca in momentul cand nu veti mai fi in functii,veti suferi si voi si familiile voastre la fel ca noi.Deasemenea cei care sunt folositi in propagarea si aplicarea acestor reguli[ziaristi,jurnalisti,medici,asistenti, politisti] ,pe viitor veti suferi si voi la fel ca noi.Vinovati sunt cei care dau ordine dar si cei care le aaplica fara discernamant,pentru un salariu sau niste bani in plus.

  9. In prag de an nou le doresc acestor derbedei sa moara in chinuri. Daca nu ar fi fost propaganda lor imbecila poate m-as fi vaccinat. Insistenta lor suspecta m-a facut sa citesc mai mult, sa ma informez, asa ca am decis sa nu ma vaccinez, chiar daca voi pierde dreptul sa ma plimb cu avionul. Au pierdut un client.Poate vor exista hoteluri, restaurante, aeroporturi pentru nevaccinati. Daca nu, asta e.

  10. Un prim pas pentru îngrădirea dreptului universal de mișcare, va urma abolirea altor drepturi ?! Se deschide neoficial drumul spre totalitarism, tot cu față umană, aceiași retorică : ‘grija față de om/omenire’ !

  11. Păi te prinzi greu și uiți repede,. Unul dintre motivele pentru care acest virus a fost produs și lansat pe piață este exact faptul de a te ține acasă, in ograda ta, de a te pune să nu mergi acolo unde de fapt nu ai treabă, nu e țara ta, nu e ograda ta. Clar de acu vei avea pașapoarte in care vei avea nevoie de vize de tot felu, care se vor obține din ce in ce mai greu.. Ai priceput bree ?? Sigur ??

  12. este un razboi impotriva crestinismului !
    iudeomasonii au planificat un asa zis prim val in primavara anului 2020 : limitari de drepturi si libertati abuzuri pentru a lovi in Biserica in ortodoxie, interzicandu-ne sarbatoarea Invierii Domnului Iisus Hristos !
    a urmat al doilea val, lovind in sarbatorile de Craciun de Nasterea Domnului Iisus Hristos, cu aceleasi restrictii si abuzuri impotriva Bisericii, impotriva poporului ortodox, impotriva omului ! de asta data cu propaganda pentru a primi asa zisul vaccin salvator, un mijloc de control asupra omului prin faptul ca este ceva nou care interactioneaza la nivel de genetica umana !
    urmeaza al treilea val care va lovi ce sa vezi tocmai de sarbatorea de Pasti de Invierea Domnului Iisus Hriatos, in primavara anului viitor! deja santem anuntati, avertizati ca apar „tulpini” noi, mai agresive, si ce sa vezi vaccinul nu te protejeaza total de poti infecta, reinfecta…masca tot trebuie purtata, restrictiile nu se ridica…mai inventam un vaccin un mijloc de control adica !
    pentru ca ne-au avertizat in primavara : ” de acum nimic va mai fi la fel ca inainte” !
    „lumea nu va mai fi la fel” !
    cine mai debita astfel? imediat dupa zisele atentate din 11 sept 2001 decat alt pion al iudeomasonilor, bush!
    pai sa spuna cineva sanatos la minte si la suflet daca nu este ceva necurat din tot ce se intampla azi in lume, ca doar traim pe pielea noastra tot, nu ne povesteste cineva vreo intamplare oarecare !
    si mai ales cand toate acestea au fost planificate anuntate de indivizi de genul bill gates si soros, care prin declaratiile dar mai ales prin actiunile lor duc la indeplinire acest plan diabolic de dictatura globala, de distrugere a identitatii popoarelor a culturii, a traditiei, a familiei, pentru a forma o babilonie multiculturalista, fara identitate, controlata si manipulata prin card si cip si paine si circ, un control total si global al lumii de reducere a populatiei prin orice mijloace (inclusiv prin vaccinuri)

  13. Într-o țară condusă de slugi votate 66% e colonie. Nu că sub regimul Petrov era altfel.

    După PNListul Zuckerman baronii roșii nu e cumint că nu e cu stăpânirea. Au trecut la PNL acum e cuminte toți.

  14. Poate exista ceva mai râu decât nazism și comunism?
    Da prin combinația celor două.

  15. Ia auziti ce se spune in articol: „…vor dori să știe ce vaccin ai făcut, cel de la Pfizer, cel rusesc sau cel chinezesc, pentru a lua o decizie în consecință”!!! Cum adica?? Va fi valabil numai cel de la Pfizer??

  16. Propaganda foloseste expresia „au primit vaccinul” parca au primit Sfanta Impartasanie in loc de mai simplul au fost/s-au vaccinat. Curat satanist (mai ales daca am stii si ce contine …)

  17. Nimeni nu va putea ajunge în cer cu un astfel de pașaport.
    „ Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”
    Nicodim I-a zis: „Cum se poate naşte un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale şi să se nască?”
    Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Spirit, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.
    Ce este născut din carne este carne şi ce este născut din Spirit este spirit.
    Nu te mira că ţi-am zis: ‘Trebuie să vă naşteţi din nou.’
    Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul, dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Spiritul.” ”(ioan 3:3-8)
    „ Şi , după cum a înălţat Moise şarpele în pustie, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului,pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa eternă.
    Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa eternă.”(ioan 3:14-16)

  18. Le sugerez stimabililor care stabilesc ei, in vitutea nesimtirii si bataii de joc care caracterizeaza gindurile si actiunile lor sa-si ia vaccinul si pasaportul si sa si le bage undeva, mai ales dinstinusului bisnitar streinu-cercelus, caruia ii comunic, ca mintile, la care face apel spre a fi bagate in cap, sint doar o iluzie, creierul fiind doar o interfata regulatoare a proceselor care se desfsoara in organism. dicolo de minti, asa cum le numeste distinsul facator de nimic este SUFLETUL care nu e nici in ficat, nici in inima nici in stomac. Si pentru ca in decusrul timpului nu s-a putut localiza sufletul, „psihologii” au tabarit pe minte ca li se parea mai palpabila. Aiurea, esec total. Deci dle Cercel, cinta la alta masa ca, indiferent de circumstante, eu nu ma voi vaccina pentru sars-cov2 si fac ceva pe pasaportul vostru imbecil. Grija fata de ceilalti, asa cum se mentioneaza mai sus este o ipocrizie fara seaman care produce scirba. Puterea este in noi, in cei multi si credeti-ma ca astia, liderii de trei parale, fac pe ei de frica si in consecinta fac tot ce pot ca oamenii sa nu fie uniti. Cind ne vom hotari, putem darima toata aeasta cultura mizerabila a crimei pe care conducatorii guverne, presedidnti, monarhi au creat-o si o vor promovata la nesfirsit in beneficul puterii si exercitarii controlului.

  19. 2021 începe în loc de tradiționalul 《Primiți cu plugușorul?》 cu noul trend în globalizare:
    Primiți vaccinul!!! Sau stați afară.

  20. nu exista niciun razboi impotriva crestinismului. crestinusmul se razboieste cu sinele. musulmanii nu ataca, budistii nici atit, maiasii isi vad de ale lor… exsita un razboi impotriva sufletului care nu are religie! dar daca asta va incalzeste puteti considera ca doar crestinii l-ar avea, ceea ce este totusi o fundamentala eroare. religiile separa, divizeaza. omul-umanitatea a aparut cu multe mii de ani inaintea crestinismului. pina si crucea este simbol precrestin. hai sa cautam ce ne uneste.

  21. Nu , nu sunt Catu (Bibiloi) , nici macar Stelian Ion , sunt medic , dar nu profesor ca doamna Monica pop , dar imi tip necazurile si napasta ; oameni buni , vaccinati-va pe lumea asta !

  22. Mult zgomot pentru nimic. Orice companie isi stabileste conditiile, dar NU TE OBLIGA. Pretul cu care ti se ofera un serviciu, sau un produs, nu este o CONDITIE? Locul de une poti lua bilet de avion, nu este o CONDITIE? Asa si cu vaccinul. Compania cutare te primeste daca esti vaccinat. Si? NU TE OBLIGA, tot la fel cum ne te obliga supermarketul sa cumperi produsele de la el.

  23. ce te faci ca si slugile satanei au suflet? impunere crestinismului s-a facut iclusiv prin crima. a asocia crestinismul cu Dumnezeu pare sa fie o blasfemie. 2000 de ani de crestinism e foarte putin in comparatie cu viata insasi. N-ar fi mai simplu sa onoram divinitatea, si pe noi insine – parte a divinitatii in esenta noastra- traindu-i esenta fara a o agata de nicio religie ci de ceea ce facem in fiecare zi, felul in care gindim, vorbim, actionam protejind raiul in care traim si ma refer la aceasta minunata planeta cu toate formele de viata vazute si nevazute pe care le gazduieste?

  24. @patru opinca:
    Poate ca ne vom vaccina pe lumea cealalta! Aici…sub nicio forma! Lasa vrajeala asta, nu tine#
    Cat despre pasaport de la tampitii lacomi si mincinosi pentru cetateanul csre inca mai gandeste, sikkktir cu afacerile mincinoase adunaturilor de rahat! Scuze pentru limbaj!

  25. crestinismul adevarat, ortodox adica, niciodata nu a fost impus cu forta.
    invatatura Sf Evanghelii nu permite si nu invata asa ceva… devreme ce Mantuitorul Iisus Hristos a zis : iarta pe vrajmasul tau ! ba chiar mai mult IUBESTE pe vrajmasul tau !
    si asta tocmai pentru a salva sufletul, chiar si acela al slugilor satanei cazut in intunericul pacatului, al urii, al invidiei, al lacomiei, al desfraului !

  26. twitter com/NationalFile/status/1344381301877583878?fbclid=IwAR0KwAuHrGX31-fO7W-tEd8BfEod5w5hPXb-mI8Vdr7quM8NTHzGkiu3rvE

    NASOL 😉 !

    Cica preluarea directa (in REALTIME !) a sitemelor de vot DOMINION e o chestie deja demon-strata de xperti !
    Intrebarea e … (observand TELEOLOGIA premeditatului atac „rusesc” la SOLARWINDS 😀 !) …s-au folosit „ei” si de portita WIFI de comunicare cu ata de sigurele laudate sisteme de la DOMINION ?

    😉

    (atentie la april 28 . 2021 !)

  27. in privinta vacinelor anti-COVID …tinand cont ca vaccinarea pentru o boala la care s-a creat imunitate (= ai avut boala si ti-a trecut !) …:

    – Va fi vaccinarea deja-intretimp-imunilor OBLIGATORIE ?

    (Daca ca DA cu ce alt scop decat otravirea cu anticorpi a celor deja imunizati …adica … INTRETIMP milioanelor care deja au avut boala [parca-s milioane care deja in ritmul de infectare din martie pana acum, au avut deja boala, n-asa ?] )

    ;))

    [de meditat FARA CONSPIRATII pe …tema !]

  28. Si care e crestnismul fals? Cel fals nu se raporteaza tot la Dumnezeu? Nu va mai jucati cu cuvintele…
    Crestinismul, din care se trage inclusiv cel ortodox, adevarat sau nu, este cel care a fost impus si prin crima.

    Sufletul exista dinaintea religiilor si intr-o forma sau alta era salvat. Pentru simplul fapt ca Dumnezeu transcede timpul, religiile, este infinit. Unii oameni vor sa marcheze vremelnica lor trecere prin timp prin reducerea doar la ceea ce stiu ei de 2000 de ani. Suna a monopol si ignoranta.

  29. Cand esti prost, nimic nu te salveaza. Oricate cunostinte ar ingurgita, ei tot nu le pot mesteca si digera. Daca niste rotite nu se misca acolo, poti face din ei ce doresti, exact cum face MSM in slujba Ocultei.

  30. Vaccinarea prin dictatura soft si controlul asupra unei majoritati credule cum a fost 66% care nu gandeste prea mult.

    Nimic nu e obligatoriu/impus dar toate alternativele necontrolate sunt eliminate in mod subit. Sau asa cred ei.

  31. Abia astept s avad cum respecta rrrromaniinostrii vcaccinarea pentru a face ce stiu ei mai bine , migrarea in scop „lucrativ”

  32. O să iasă Werner victorios cu pipitrul binecunoscut la Arcul de Truimf, el singur și cu securiștii lui.

    Vaccinații mei, am învins Pee_See_Dee, 66.66% s-au vaccinat!

  33. nu intelegem de ce tre sa ne intepam, daca nu am facut boala?, nu am racit macar o data in 60 de ani, de ce sa ma vaccinez?, cine vrea si e convins ca ajuta, sa faca , la fel ca vaccinul antigripal…..cine nu, nu…..parca e prea mare insistenta, te toaca la tv continuu, pute domnilor, pute rau……….chiar nu suntem tembeli

  34. @singur 14:27
    Tocmai pe „logica” si mentalitatea ta de sclav se bazeaza ofensiva totalitara – NU poti echivala „vaccinul” cu restul „conditiilor” enumerate pentru ca sunt aspecte cu implicatii total diferite. Pe acest rationament se ajunge la o segregare si discriminare FUNDAMENTALA in societate. Ar fi minunat ca toate magazinele sa contitioneze accesul la HRANA de dovada vaccinarii ? Ce vrei tu de fapt este ca toti sa fie FORTATI sa accepte un act medical riscant si experimental cu consecinte necunoscute! In numele a ce ?? Aaa ca asa te-a spalat pe creier mafia transnationala si slugile lor guvernamentale – asta e doar simpla propaganda.

  35. Mamăăă căte mai știe românul! Te sperii câți savanți sunt pe acest forum de comentarii! Vai de mama voastra!

  36. Am o boala autoimuna si sunt si dator sotiei: cu un Paste la Betleem, cu un Craciun intr-o casa de afroa-mericani in Georgia si cu un revelion la Moscova. Am inteles ca de cand au inceput vaccinarile oamenii au inceput si ei (in sfarsit) sa moara si din cauze naturale. Mai bine ma vaccinez si scap de toate.

  37. @Ha ha ha

    consideri ca milioanele care conform statisticilor oficiale si durata acuta a bolii (cateva saptamani in care sau mori sau te AUTOIMUNIZEZI si nu mai ai virusi ci doar anticorpi la virusi)

    consideri ca milioanele alea vor fi OBLIGASTE sa se vaccineze ?

    (cum ar putea fi justificata … o astfel de cerinta absurda ?)

    PS: Comentariile la acest articol … nu le vad … ca ceva absurd ci doar vad temerile si grijila fiecaruia !
    Nu toti simt si gandeesc la fel … unii-s chiar excesiv de tematori la … CE ADUCE obsevabil viitorul

    :*

    (e mai usor sa razi, din propria perspectiva, de altii decat sa judeci … ce-i face pe altii sa fie cum sunt ei si nu cum esti cel care-i , „din propriile motive”, judeci altfel ?)

  38. N-are nicio importanta ca, din toate punctele de vedere, abordarea mondialist-mediatica a problemei e aberanta. Cine poate contesta discursul dominant? Aveti voi vreo televiziune, vreun ziar, vreun radio romanesc?
    A posta pe forumuri nu aduce nimic. Cel mult o inscriere intr-un registru de potentiali opozanti, buni de adunat mai tarziu in lagare.
    Cata vreme mijloacele de comunicare sunt ocupate, discutiile nu vor duce nicaieri. Dreptate va avea cel care controleaza mass-media.
    Daca maine la TV se va spune ca niste Flamingo verzi periculosi au evadat de la Polul Nord si vin sa aduca ciuma bubonica, toata lumea se va inchide in case- cine sa le spuna altceva? Alternativa nu exista, deci libertatea e un cuvant gol. In cazul de fata cel putin.

  39. @NeluCotrocelu
    gresesti …hahaha !

    Masa critica nu apare din senin ! …ci apare taman din detalii de genul unor comentarii pe un forum obscur 😉 !
    Pas-cu-pas se schimba … modul de gandire al omului ! Tu mai gandesti acum cum gandeai cand erai copil ?
    Daca gandesti altfel … NU crezi ca mediul prin anumiti „stimuli” unii vizibili altii SUBLIMINALI si altii doar „detalii” la marginea contientizarii volitive …te-au facut sa gandesti si judeci lumea cum o faci azi ?
    Imagineaza-ti cum ai fi gandit azi daca erai infiat de-un musulman … ?
    [nimeni nu poate sari peste …umbra lui 😉 ! Putini gandesc c-o cibernetica de gradul 2 lumea !]

  40. Personal ca amator, inteligent …
    cred/anticip ca „aceia” de-au organizat (simplist !, dar eficace !) discretul atac la/prin SOLARWINDS … stiau/stiu ce-nseamna si la ce-„ajuta”
    CIBERNETICA de gradul doi

    🙁

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.