Becali, eliberat: „Nu mai facem circ”

Gigi Becali a fost eliberat condiționat din penitenciar. Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, vineri, contestaţia DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui Gigi Becali. Decizia magistrații Tribunalului Constanța este definitivă.

Astfel, patronul Stelei este eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare.

Becali a spus, la ieşirea din penitenciar, că primul lucru pe care vrea să îl facă este să se împace cu toată lumea.

”O să vorbesc cu voi pentru că pușcăria m-a sporit în dragoste și o să vorbesc aici cu voi pentru că a stați aici de ore în șir. Voi ieși în viața publică. Vreau să împlinesc dreptate Domnului. Să mă împac cu toți cei pe care i-am supărat: judecători, procurori, jurnaliști. De aici mi-am dat seama că am crescut în dragoste. La început aveam un alt sentiment. Acum, în ultimul timp nu mai vreau rău la nimeni, eu la rugăciune mă rog și pentru dușmani. Sunt unele persoane care, probabil, mi-au făcut rău în viață. (…) Eu vă spun lucruri importante. Nu mai facem circ. Pe mine nu mă mai interesează viața publică, vreau mântuire. Din dragoste stau aici cu voi. Să mă ierte fetele mele și nevasta mea că stau cu voi aici. Ce fel de tată sunt eu, că nu pot să-mi ajut fetele? Că le filmați voi. Dacă știam, nu mai voiam celebritate. (…) Pușcăria am primit-o cu dragoste. Pentru că suferința este postul sufletului”, a spus Gigi Becali.

Întrebat dacă îl iartă şi pe Traian Băsescu, acesta a spus: ”Am greşit şi eu faţă de el, îl atacam toată ziua. Cum să-l ataci pe preşedintele ţării? În Sfânta Scriptură spune că Sfântul Apostol Pavel a trăit în vremea lui Nero, cel mai sângeros rege, un cuvânt nu a spus niciodată rău despre Nero, şi eu cine eram, atacam preşedintele ţării. Vina lui, ce a făcut mai departe, nu trebuia să facă”.

Becali a mai povestit la ieșirea din penitenciar că la puşcărie, el era şef de cameră, şef de secţie, şef de toate. „În puşcărie se conduce cu pumnul sau cu mintea. Mie mi-au spus că am condus cu dragostea”, a declarat patronul Stelei.

Luni, instanța a judecat contestația procurorilor DNA împotriva deciziei de eliberare a omului de afaceri, sentinţa fiind amânată pentru azi.

Becali a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, după ce a primit trei ani de detenție în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale, la care s-au adăugat alte șase luni după condamnarea în dosarul „Valiza”.

Condamnat la închisoare în 2013, Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă, fiind încarcerat în regim deschis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.