Mark Rutte, nicio scuză. „Sunt optimist cu prudenţă”

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat marţi că este „optimist cu prudenţă” că Ungaria va renunţa la opoziţia faţă de numirea sa în fruntea NATO, după discuţiile cu premierul ungar, Viktor Orban, transmite AFP.

Rutte este în mare parte cotat pentru a-l înlocui pe norvegianul Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al NATO până la sfârşitul anului 2024, după ce a primit sprijinul majorităţii membrilor Alianţei Atlantice, inclusiv al Statelor Unite.

Însă până acum, el întâmpină opoziţia lui Viktor Orban şi se confruntă cu concurenţa preşedintelui român, Klaus Iohannis.

„Sunt optimist cu prudenţă în ceea ce priveşte Ungaria”, a declarat presei Rutte după ce s-a întâlnit cu Orban în marja summitului informal al celor 27, luni seara, la Bruxelles.

Orban indicase că este pregătit să renunţe la opoziţia faţă de Rutte dacă acesta din urmă va prezenta scuze pentru comentariile despre Ungaria pe care liderul naţionalist le-a considerat jignitoare şi dacă Budapesta va obţine o scutire de la creşterea ajutorului militar acordat Ucrainei.

Rutte a dat asigurări că Orban „nu i-a pretins scuze, şi am subliniat că, desigur, am luat act” de reacţia societăţii maghiare „după ceea ce am spus în urmă cu doi ani”.

„Am lăsat lucrurile aşa, am luat notă, privind spre viitor, iar el nu a pretins scuze”, a subliniat premierul olandez.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

 1. Cu scuzele de rigoare pentru ce scriu, este din datele personale!
  N. 14.02.1967, are 57 bastoane impliniti. Oare acest mediocru, „doar in Romania se făcea școală adevărata, în străinătate, cursuri online sau universitare la fara frecventa cu note în funcție de prețul imaginii Universității”, întreb și eu:
  – Oare nea sfântul prezentat, a învățat ceva din lecțiile de viață karmic pentru că, la vârsta actuala sa fie și să acționeze echilibrat? Omul pare că e pe panta dictatoriala, doar el hotărăște orice, nu se informează suficient pentru că, suficientă proprie depășește limita umanității. Anu asta ajunge în funcție pentru că, nu are pe cine arunca să își rupă gâtul în funcție dar, ori nu rezista presiunilor, ori demisionează si pleacă în altă funcție mult mai liniștită, încât, la 63-64 ani karma iar îl lovește și, cred că, ori se retrage acasă, ori pe imobiliare, ori într-o funcție fara probleme. Sincer, decât plăvanul.ro, plin de prostie, aroganta prostească, nesimțire, un eșec total pentru orice entitate, mai bine acest individ care își rupe gâtul și demisionează imediat după finalizarea mandatului, plecând în altă funcție.

 2. nu cred ca a fost o intelgere ci mai degraba o informatie bagata sub nasul lui orban carui nu prea i-a placut… scheltele incep sa danseze… poate fi si mai rau.

 3. Luati-va gandul ca RUTTE va mai fi ceva !
  E OUT !
  E ca si ar fi fost laudat CEAUSECU dupa 22 decembrie !

  MISHTEAUX spune ca „ei” si-au luat mana de le el ! 😐
  [vom vedea, predictiile lui mishteaux sunt stranii insa para-statistic merita atentie marita ! JOE BIDEN e dement = nu ar cum duce un nou mandat , chiar de-ar fi ales, inca 4 ani LA CUM E DEJA PUBLIC RUINA ACUM ! ]

  MAGA ! TRUMP = POTUS (castig pariul pe Marele Blond! DEMOCRATII ca partid sunt prinsi in premeditatul CLENCI iudeo-ukran 🙂 !)
  ATENTIE: USA nu va alege un presedinte incapabil, din motive de sanatate, sa mai conduca macar un an … pentru ca
  IN SPATELE lui ANTI-DEMOCRATIC sa conduca un …VICEPRESEDINTE sau un „deep state” ca si pana acum!

  Urmeaza dezvaluiri din „LAPTOPUL din IAD” care vor baga multi la parnaie si … multora le va inchi9de cariera politica !

  PS: Ce mai e cu esalonul 1 canibalizeaia esalonul 2 din SRI (strtaniu, via ambasada) si … chelul FBI din USA …
  -> Ce inca stie … KODRUTZA ? ! 🙂

 4. IOanhhnis va fi acuzat de inalta tradare ( precum fostul guvernant slovac , cel cu MIG-urile date Urkaniei) daca
  se va afla … faza cu PATRIOTUL ! si „targurile” adiacente” …
  E suparare anti-nemteasca subternana 🙁 … mare la NATO ! (Razboiul ukran e gata-n septembrie ! 🙁 Prea putine victime russnace pentru a „INVESTITIE” a la „LEBENSRAUB” pierduta atat de costisitor-PROSST ! 🙁 )

  ISRAELUL dupa „faza din GAZA” nu mai are obligatii fata de „CITY”-ul londonez ! 😎 [… streaniu cum anitipam GENOCIDUL ? 😮 ]

  (exact cum ATUNCI in-inteligibil a pre-zis straniu-misteriosul MISHTEAUX ! -> HUNTER BIDEN = PARNAIE, JOE BIDEN = nu va fi candidatul democratilor la POTUS ! Puteti paria pe asta ! 😐 )
  IQ=?

 5. A fost la un moment dat in fruntea UE unul mai tot timpul beat,..care l-a numit pe Orban Viktor ”micul dictator”,. A incățat pantofi in două culori și dus a fost.. Rutte nu este prea diferit de Junker, nu are educația de a fi cinstit , modest sau unul care să-și ceară scuze, măcar pentru antecedente..nu pentru faptul că există.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.