A crescut numărul „criminalilor de război” judecați

Ucraina va trimite în judecată 80 de persoane suspectate că au comis crime de război, anunță Sky News.

Procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova, a declarat că Ucraina începe urmărirea penală a 80 de suspecți de crime de război.

Procurorul general a mai spus că Estonia, Letonia și Slovacia au decis să se alăture unei echipe internaționale de anchetă în Ucraina.

Biroul procurorului general a deschis deja peste 8.000 de anchete penale legate de război și a identificat 600 de suspecți.

Săptămâna trecută, în primul caz legat de război, un tribunal ucrainean a condamnat un militar rus capturat la pedeapsa maximă de închisoare pe viață pentru uciderea unui civil.

Marți, un tribunal din Ucraina a condamnat alți doi militari ruși pentru crime de război prin bombardarea unor clădiri civile. Judecătorul i-a condamnat pe amândoi la 11 ani și jumătate de închisoare.

Kremlinul continuă să nege că trupele sale sunt responsabile pentru uciderea civililor din Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. Ukraina a împînzit europa cu ucigași!!(racheți)..!..pe ăștia cine-i judecă?..

 2. Nu vă supărați, da dumneavoastră v-a funcționat astăzi saitul Cotidianul până undeva după prânz?

 3. Skamatorul Khazar Zelenskyy a Ars Toate Bibliile Crestinilor Ortodocsi inainte de a fi Dekapitati in Tribunalul Nazist al Statului Esuat Mafiot Ukraina.
  Trupele Speciale GRU il Monitorizeaza prin Satelit pe Skamator 24/7 inainte de a fi Kapturat si Judecat pentru Crime impotriva Lumii Crestin Ortodocse.
  Zombie Joe TaliBiden mai are un Singur Depozit de Arme Expirate din timpul Razboiului din VietNam de trimis ca „ajutor” Mercenarilor in Solda CIA dupa care, in Buna Traditie Amerikana, il va Abandona ca pe un Gunoi in Bratele Ursului Putin care, la rindul dinsului, il va oferi Aligatorului Sergey Lavrov pentru Desert.
  SLAVA SKAMATORUL ZELENSKYY SI MAMICA DINSULUI, TOVARASA VICTORIA NULAND !

 4. STIRE de azi: ..152 de CADAVRE de mercenari nazisti Azov au descoperit rusii intr-o „remorca frigorifica” din Uzina Azovstal. Cadavrele in putrefacție au fost ABANDONATE de „luptatorii EROI”!?? ucraineni. O ARMATA ADEVARATA, NU-si arunca CAMARAZII la GUNOI niciodata,dar mercenarii nazisti Azvo lupta pe BANI (multi $$$..).

 5. Asa-i bre,numai in Romania infractionalitatea a crescut cu 20 la suta de cand Klausica si guwernul mieu a lasat sa intre care si cum a vrut.Ghinion.E la mintea cocosului ca toti raketii si traficantii au fugit buluc ,si-au permis sa manjeasca vamesii cu 1.500-3.000 de euro de caciula,astea sunt tarifele in gard, in timp ce in Ucraina au ramas dar saracanii desculti si flamanzi.Pas cu Pas.Spargeri,violuri,talhari,trafic de persoane…da rumanachii nostri tac ca ratanii in cucuruz.Pai ce ? Ori suntem leberali,Ori nu mai suntem.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Hi..hi..hi..dragii miei rumani.Ghi-ni-on.

 6. @ Sphinx Saptamana trecuta au gasit tot pe acolo cam 300 cadavre,erau filme+poze,acum, acei 150 de eroi erau aranjati militareste peste 3 mine in remorca frigorifica care nu functiona.

 7. Nume predestinat „vedentinskaya „vendeta . ai lor sunt parfum ,Ivanii au ucis in Vietnam ,Cambodgia , Laos , Iraq , Guatemala , Panama , Yugoslavia , Libia ,Siria , Sudan ,etc… Al dreaku Putin … S-a imbracat in costumul lui „oncle Sam „i i-a tocat pe to(n)ti .Poate Vendetkaya il ,sau ii gaseste pe Ivani vinovati si d razboiul hutu si tutsi … La citi neuroni are ,zici ca-i bagata-n priza…

 8. Stie cineva de ce in Cehia la intrarea in multe magazine scrie ca nu au voie ucrainenii?

 9. He he ! Ucraina „judeca” si „condamna” (se cheama „in contumacie”) „criminali de razboi” ori imaginari, ori imateriali, pe care n-a pus si probabil ca nici nu va pune niciodata mina, pe cind Rusia are o rezerva de peste 2000 de ucrainieni prizonieri (daca e sa-i socotim doar pe aia de la Azovstal !) „candidati” seriosi, dupa cum au anuntat rusii, la pedeapsa capitala ! Cam asta e diferenta. Cit despre condamnarea celor doi militari rusi pentru „bombardarea unor clădiri civile”, asta e o alta porcarie ucrainiana : cei doi (e sigur ca sint ei, s-au semnat pe obuze ?) sint doar niste artileristi, au bombardat la kilometri departare probabil tintele care li s-a ordonat sa fie bombardate (fara sa stie despre ce tinte e vorba), respectind mai mult ca sigur niste coordonate care le-au fost date. Si o alta intrebare : „cladiri civile”, dar intesate de sniperi ucrainieni, care trageau impotriva rusilor ? …

 10. Nu vreau sa fiu rautacios, dar poate cei 152 din remorca erau ucrainieni care „si-au luat lumea in cap” dupa atita asediu rusesc si au vrut sa se predea mai repede, inainte de capitularea generala de la Mariupol ? … Iar camarazii lor de arme sa le spuna, bagind glont pe teava : „Asta nu-i frumos, nu se face !” …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.