A crescut prețul la gaze „nefundamentat”. Premierul cere măsuri

Premierul Marcel Ciolacu a remarcat, vineri, că există furnizori care au crescut „nefundamentat” preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au scăzut în alte state europene.

El a cerut, în şedinţa Guvernului, ministrului Energiei, Sebastian Burduja, şi Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să analizeze această situaţie.

„Astăzi alocăm sumele necesare în vederea bunei funcţionări a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. În paralel, îi cer domnului ministru al Energiei, domnul Sebastian Burduja, să se uite cu atenţie la ceea ce se întâmplă în privinţa preţului la gaze. Am văzut că au apărut situaţii de furnizori care au crescut nefundamentat preţurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut. E drept că aceste majorări nu se resimt în facturile populaţiei, unde există plafonare, dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferenţa faţă de preţul plafonat. De aceea, vă rog să verificaţi situaţia şi sper ca şi ANRE să se sesizeze”, a transmis Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

  1. in nov. in Europa a fost pana la 50 de euro MWh, dar acum oscileaza in jurul lui 40 euro, chiar 38 de euro, deci vorbeste vorbe pt a plati bir distribuitorilor de gaz caci nici la 50euroMWhX4,96 lei/euro/1000KwhX10,5Kwh/m3=2,604 lei/m3 de gaz nu 3,255 lei/m3 subventionat

  2. pai acum e bataia pestelui la gaze, pret mare, consum mare, TVA proportional = bani mai multi la buget

  3. energia electrica cu 30% mai mult ca Germania! In Norvegia primesti 0,3 coroane per Kw de la stat, numai sa consumi. La noi, baietii destepti cumpara cu un leu si vand cu 10!
    Sa nu uitati sa mergeti la vot!

  4. a ajuns un om fara pregatire, unul care a fost mereu bugetar, salvatorul Natiunii, va recomand sa va puneti centurile de siguranta. Vom avea o aterizare dura!
    Vom ateriza in realitate.

  5. Gargara a la Ciolacu. Face valuri, dar nu se va lega de ” baietii destepti „, ca n-are curaj.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.