A ieșit… semiluna pe strada Petrolului!

 

Când jucătorii au plecat în vacanțe cu conturile goale, restanțele financiare atingând cifra de trei luni, viitorul apărea în cele mai sumbre culori pentru Petrolul Ploiești, echipă care s-a și despărțit de două piese cheie: fundașul olandez Meijers și mijlocașul brazilian Jair. Ultimul, foarte probabil, va rămâne în SuperLiga, la Universitatea Craiova, batavul alegând după patru ani la Ploiești să revină în țara sa.

Președintele clubului, Claudio Tudor, mărturisea recent că doar o minune ar putea salva Petrolul de probleme mult mai grave, pentru că fără drepturile bănești achitate e clar că ar fi urmat un exod al jucătorilor și transferurile, dacă ar fi fost, ar fi reprezentat soluții modeste.

Însă, când se părea că dezastrul bate la ușă, fotbalul ploieștean a primit o veste imensă. Pe strada echipei fanion a Prahovei a ieșit nu soarele, ci semiluna, Petrolul fiind cumpărată de doi investitori turci despre care s-a scris în iarnă că negociaseră fără succes cu gruparea prahoveană.

De acum, lucrurile sunt foarte clare. Tnformația a apărut oficial deja și în presa din Turcia, iar persepctivele negre sunt înlocuite acum de un viitor foarte optimist. Cei doi investitori, Serhan Cetinsaya și Sertac, ambii cu vechime în fotbal, în funcții de conducere la Beșiktaș și respectiv Trabzonspor, au ambiții mari așa că, cel mai probabil, vor urma achiziții importante de jucători.

Nu va fi păstrat actualul antrenor, Laszlo Balint. Există două variante pentru banca tehnică: fie fostul mare internațional turc de la Fenerbahce, Mehmet Topal, care ar fi la primul job de antrenor, fie fostul coleg al lui Adrian Mutu de la Verona, italo-argentinianul Mauro Camoranesi.

La capitolul lot, dincolo de alte transferuri de români și străini, se va pune accentul pe aducerea de tineri jucători de la cele trei puteri din Instanbul, Galatasaray, Fenerbahce și Beșiktaș, care vor fi rodați în SuperLigă, putând fi apoi readuși la echipele lor când acestea vor considera că au ajuns la un nivel necesar de a juca în Super Lig a Turciei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

 1. Birleşmiş Milletler Bölümü:
  Türkiye Cumhuriyeti (luată anul 1100, „Hagia Sophia” și „Fenerbahçe” luate anul 1453 cu indiferența papistașilor vestici),
  Repüblika türkă a Țiprului dă Nord (luată anul 1974 cu bunăvoința parșivă a javrelor britișe și amerloce),
  Repüblika türkă Azerbayçan (luată anul 900),
  Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti (luată anul 2023,8 cu ajutorul progre$$iștilor franțuzi a’ Micronului slugă $$oroșizdă),
  Repüblika türkă Türkmençe (luată anul 800),
  Repüblika türkă Kazakça (luată anul 700),
  Repüblika türkă Özbekistan (luată anul 700),
  Repüblika türkă Kırgızça (luată anul 700),
  Repüblika türkă dă Șese Zîle dă la Ploieștiçaantimonarkikă (luată anul 2024,4 cu ajutoru’ tanjuÇolakului türk saivanizd-FeÇe$$eBizd și a măCiucăi eroice nassiriyene oltenești patrihoțiçe ca șî brînkoveanul stră moșesk), etc.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Turkic_languages#/media/File:Turkic_Languages_distribution_map.png
  Allah e mare… beșikizd… :))

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.