A început prohibiţia generală în România

Marţi a început prohibiţia generală a pescuitului în România în toate apele naturale din tara, conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, activitatea comercială şi recreativă urmând să fie reluată în bazinele naturale pe data de 8 iunie, cu unele excepţii.

Prohibiţia va dura 60 de zile în habitatele piscicole naturale, iar în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv în golful Musura, va dura 45 de zile, pescuitul urmând să fie interzis în perioada 16 aprilie – 30 mai, inclusiv.

În perioada 9 aprilie – 7 iunie, pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial este interzis inclusiv în complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale.

Perioada de prohibiţie a pescuitului se stabileşte în funcţie de perioada de reproducere a resursei acvatice, aşa încât aceasta să fie protejată, în vederea unei exploatări durabile.

În perioada prohibiţiei, pescarii recreativi îşi pot desfăşura activitatea în complexe lacustre private, în condiţiile ordinului aprobat de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

 1. Mda,. Explică asta Editat, care spală perdelele in rău,..

 2. Aruncarea gunoaielor in rauri nu e prohibita? Ca oamenii nu inteleg ca acum nu mai e ca acum 100 de ani cand ce aruncau la rau era biodegradabil…

 3. Și pentru cetățeni a început de ceva timp prohibiția la semnături pentru candidați politic. Tupeu de borfași la USR azi! Mă înconjoară un grup de vreo 10 în amestec și întâi diplomat apoi forțat, sa le dau datele personale și să semnez pentru ei! Vă închipuiți circul pe trotuar langa statia de autobuz exact cum s-a întâmplat în mai 2020 când urlam la un idiot cu riscul de apariție a cătușelor, da! Te mint și te chiorăsc de la ochi in orice! Nici eu nu am fost prejos, am turuit precum cațele la colțul străzii sau moșnegii doritori de orice! Nu au reușit încercarea in schimb, m-au invitat în partid. Nu am avut nicio reținere sa le spun, eu în politica escrocilor, a mincinoșilor și hoților de lux,.. ciuciu!

 4. Nu-s de vină oamenii. De vină-s cei ce ne bagă ambalaje de plastic la orice. Tot ei ne urechează după aceea că nu sîntem civilizați și, cum altfel, ne taxează pe față sau pe ocolite.
  Într-un loc la munte unde erau cîteva case s-a umplut de cabane. Primăria a pus lăzi mari de gunoi într-un loc. De atunci și în acel loc e jale!
  Desigur pînă să vină, șobolanii de oraș” (așa-i numește cel mai mare geograf al Franței) locul era frumos, curat, liniștit. Acuma-i obligă e localnici să-și pună fose septice.

 5. Doua lucruri pe lumea sata miros a peste. Unul e pestele, care nu se mai prinde. Celalalt, la fel, pentru ca suntem in post. Faceti dusuri reci baieti!

 6. Doua lucruri pe lumea asta miros a peste. Unul e pestele, care nu se mai prinde. Celalalt, la fel, pentru ca suntem in post. Faceti dusuri reci baieti!

 7. In alte vremuri prohibitia incepea dupa Florii, era chiar obiceiul sa se manance scrumbie de Dunare…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.