A început săparea gropilor pentru morții de coronavirus (FOTO)

Sâmbătă dimineața a început, la Cimitirul militar ”Sf. Proroc Ilie Tesviteanul”, apartinând Garnizoanei militare Timișoara, săparea gropilor individuale pentru morții de coronavirus din oraș.

Autoritățile au decis ca aceștia să fie îngropați întrun cimitir aflat în afara municipiului de pe Bega, atât din cauza aglomerării din celelalte cimitire, cât și pentru ca transportul decedaților din morgile spitalelor sau camerelor frigorifice să se facă organizat. Se are în vedere, în mod evident și protecția populației pentru ca riscul de infectare cu Covid -19 să fie eliminat pe cât posibil.

”M-a chemat admistratorul firmei cu care lucrez să fac primele șase gropi pentru morții ăia periculoși care trebuie îngropați aici. Nu știu dacă aduce vreunul azi”, a declarat, pentru Cotidianul.ro, mecanicul mini-excavatorului utulizat pentru săparea gropilor. Acestea ar trebui să aibe o adâncime de 3 metri sau, în cel mai rău caz, o adâncime mai mică dacă pânza de apă freatică se află la foarte mică adâncime. În partea din spate a cimitirului putea fi văzut un bărbat care marca viitoarele gropi, pe o suprafață pe care pot fi săpate, aproximativ, 150 de locașuri individuale.

”Vom face azi primele gropi, în avans, pentru ca înhumarea morților să nu ne prindă fără să avem pregătite locurile. Nu știu dacă aici vor fi îngropați doar militari care mor de coronavirus, sau și civili. Probabil din amândouă categorii”, ne spunea un reprezentat al firmei de pompe funebre contractat de către administrația cimitirului militar. Persoanele decedate vor ajunge la cimitir în sicrie închise, în interiorul cărora cadavrele se vor afla în saci din plastic închiși și sigilați. La înhumare nu pot participa decât un număr redus de persoane,

Conducerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș a transmis Primăriei Timișoara, în data de 26 martie, o solicitare prin care cerea administrației municipale să identifice și să comunice, printre altele, de câte spații, ori camere frigorifice, dispun firmele de pompe funebre autorizate. Solicitarea avea în vedere eventualitatea în care morții de coronavirus din oraș ar depăși numeric posibilitățile de depozitare în camere frigorifice, existente la morga spitalelor în care aceștia decedează. Probabil într-o astfel de situație limită ar putea fi folosite, pentru depozitarea cadavrelor, autoizoterme. La fel s-a întâmplat și în urmă cu 31 de ani, atunci când 43 de cadavre aparținând timișorenilor împușcați pe străzile orașului în timpul demonstrațiilor anticomuniste din Decembrie 1989, au fost furate din morga Spitalului Județean Timișoara și transportate cu o mașină frigorifică la Cimitirul Cenușa din București, pentru a fi incinerați.

Sergiu Miat EXCLUSIV : Cotidianul.ro

Foto: Sergiu Miat –

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

13 Comentarii

 1. Și uite așa și în România vom avea mumii cu blesteme autohtone! Vor sta virușii în sacii ăia de plastic câteva mii de ani! Soluția corectă este incinerarea. Se supără BOR, dar asta este!

 2. Da, o idee foarte buna ! Si dupa aia sa dea drumul cenusii la vale pe Bega, ca la Benares (Varanasi) ! Deja Romania a devenit un fel de Rajasthan, cu vaci, boi si multi indieni cocalari care se plimba brambura pe strazi !

 3. „In camp cu flori de papadie,
  Acolo viata e pustie,
  Nu-ntreaba nimeni ce-i cu tine,
  Deranjul, nici ca se cuvine!
  Apar destui cascada-i mare,
  Politic, crima-i de valoare,
  Pedepse, ioc ca doar se poate,
  Intra in ocolire toate!
  Sa nu te sperii drag pamant,
  Eu sunt un chip, am fost un gand,
  De bunatate si iubire,
  A plaiului spre amintire!
  Cu ochii-n lacrimi si bolnavi,
  Strig ajutor la toti cebravi,
  Paziti-mi viata de tot raul,
  Ce-i aruncat in aer, de un…boul!
  Si lacom si betiv si curva,
  E aiurit de-atata scarba,
  Schimonosit la moaca si botit,
  E scaunarul bou de peste timp!
  La jug de-l pui, te schilodeste,
  La masa daca-i chemi,
  Tot te jicneste,
  In functie de-l pui,
  Comod s’aseaza,
  Pe scaunul lacheului corvoada!”

 4. Ha ha ! Se pare ca, dupa 30 de ani, la Timisoara situatia va fi inversa ! Daca in ’89 numarul victimelor evenimentelor (sper ca nu vreti sa utilizez termenul de spalare a creierelor utilizat de criminalul bolsevic Iliescu, „revolutie” !) era umflat cu pompa, in scopul cautarii legitimitatii pentru niste criminali si a atragerii simpatiei (dar mai ales a banutilor) vestului, acum se pare ca situatia e inversa : din cite am impresia (citind cifrele incredibil de mici, sa speram ca ma insel si ca sint int-adevar mici, dar nu cred ! si vrajela cu „comorbiditatile”) eu cred ca numarul deceselor va fi artificial diminuat pentru ca, e clar, in paralel sa fie diminuate si vinovatiile ! Sincer, ma astept de la astia la orice, inclusiv (scuze, poate sint putin sinistru !) si la doi decedati in sicriu sau la doua sicrie in groapa !

 5. Vai de mama si bunica noastra!!! Nu-ti mai poti ingropa apropiatii nici in mormantul familiei!
  Va lasa constiinta sa dormiti acuma ma Iohannis, Orban? Ca politicanti fuseriti de mana a 2-a nu ati avut niciodata constiinta! Voi cu capetele alea mediocre de politruci pe provocarea de criza politica si alegeri anticipate v-ati irosit timpul!!! Adica la interesul vostru de grup! Depozitele cu echip. de protectie erau goale, stiati asta de la inceput si ati ceva avut timp sa rezolvati problema. Ati incercat sa va justificati dezinteresul de pana atunci prin faimosul edict prezidential: „nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală.” De parca prostia prezidentiala poate fi circumstanta atenuanta!!! Apoi ati lasat granitele deschise, pe cei intrati nu i-ati izolat eficient, permitand raspandirea bolii in comunitate. Doar nu era sa va suparati votantii, nu? Iar acuma ii aruncati pe mortii acestei tari in „gropi comune” la mama dracului? Rusine!

 6. Deja nu mai pot, nu mai suport! Daca si fostul prim-ministru Petre Roman decreteaza ca trebuie demolate viloaicele cu turnulete ale brunetilor din Tandarei votanti ai lui Johannis de 3 ori la coada pe afara si aducatori de moarte in Romania, inseamna ca e groasa rau de tot! Singura solutie pentru alungarea ciorilor este pusca cu alice! Poate macar de la zgomot sa se sperie porumbeii negri si fug cu BMW-urile la Bug sau in Africa Neagra! Cica, dupa 30 de ore, autoritatile(care autoritati ca sunt in disolutie de 30 de ani de la lichidarea lui Ceausescu la zid) au ridicat femeia moarta de COVID-19 in Bucale in apartament, fara sa sa-l deranjeze pe Vela! Huuo handicapatilor pozitivi si care conduceti poporul roman fara proceduri!

 7. Cum se face că avem atâția absolvenți la zi cu studii medii, când marea lor majoritate ar fi trebuit să rămână repetenți in clasa a opta ,datorită materiei numită anatomie… Ăstor-a bolnavi de anxietate, nu virusul vă va omorâ, ci criza economică, mascată in pandemie va afecta tot vulgu naiv.

 8. Învățătura din toata aceasta nebuneala: nu mai am incredere in nimeni, in nimic, niciodata!

 9. De ce nu sunt incinerati ! E trist, nu ma bucur, dar imi aduc aminte de cei 60.000 de morti ai Timisoarei…?! Sa fie blestemul amaratului din cimitirul Ghencea Civil ! Dar Liviu Dragnea de ce sta in puscarie ?! Ai ! Canaliilor abjecte si ticaloase, v-a dat PSD si pe cur si pe gura si i-ati bagat liderul in puscarie ! Pentru ce, ca nu mai tin minte. Pe Pamant se plateste tot, satanicilor, si se pare ca a venit timpul judecatii si a socotelilor. Nu putea Dumnezeu sa lasa lumea, a se citi Romania, pe mana unor Satanici…?! S-Audi, cei 66,66%, diasporezi, LGBT, USR-isti, bestii basiste, etc. si nici nu a inceput bine…?!

 10. Este o exagerare exact ca si cu cei 60 de mii, ai dreptate. Cred ca in timisoara mor unul, doi de covid intr-o saptamana.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.