A mâncat conserve de peşte. A doua zi, coşmar!

Caz îngrijorător. Un pacient cu botulism este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Secţia Boli Infecţioase, el afirmând că, la data de 9 aprilie, ar fi mâncat două conserve de peşte.
Este vorba despre un pacient de 51 de ani, din Urlaţi. El spune că ar fi mâncat două conserve de peşte. O zi mai târziu, au debutat simptomele digestive, respectiv vărsături şi diaree. El s-a prezentat la Spitalul Urlaţi, unde i s-a dat tratament, iar ulterior au apărut şi simptome neurologice, respectiv nu mai putea înghiţi şi nu îşi putea ridica pleoapele.

Medicii de la Spitalul Urlaţi l-au trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde i s-a pus diagnosticul de botulism.

Pacientul a primit până acum două doze de antitoxină botulinică, obţinute cu ajutorul Spitalului de Boli Infecţioase din Chişinău, în condiţiile în care, când s-a făcut cerere la nivel naţional, aceasta nu a fost găsită nicăieri în ţară.

Starea bărbatului s-a îmbunătăţit mult, iar în cursul acestei zile este aşteptată a treia doză de tratament, care vine tot de la Chişinău, cu sprijinul DSU, a mai precizat directorul medical al spitalului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

16 Comentarii

 1. Otravirea populatiei de catre supranationalele neverificate de nimeni continua netulburata. DAr problemele atat de vigilentilor procurori nu sunt acestea, ci sa bage la zdup cat mai multi intreprinzatori romani.

 2. Inca odata a fost probata incompetenta ministerului sanatatii din Romania, prin lipsa antitoxinei botulinice din tara.

 3. asta ne mai lipsea
  toxina botulinica!
  (antitoxina botulinica;
  apropos,
  la vaxxin mai urmeaza o doza,
  doar una singura:
  antidotul final!)

 4. Dece nu se precizeaza ce conserve erau alea, de unde le-a cumparat omul si dece nu au fost retrase din comert?

 5. Nu exist verificarea importurilor in vami. E perfecf legal sa fie importate conserve iradiate sau cu toxina botulinica, cu mercur, metale grele etc nu conteaza tara

 6. știre ca să fie! populimea trebuie să trăiască într-o frică și nelininiștă la comandă ! ÎNTR-O ȚARĂ -UN CAZ -CU DOUĂ CONSERVE -? NU LE-O FI DESCHIS IERI CA SĂ MÂNÂNCE POIMÂINE !

 7. @Hotul neprins
  ANPC stie,a auzit de Fukushima,
  Una din două conserve de ton are în compoziţie peşte contaminat …
  http://www.apc-romania.ro › NDczLTA
  24 aug. 2017 · … Pacific, în prezent neexistând vreo variantă pentru stoparea acestui flux. … contaminare cu Cesiu radioactiv (Cs) decât … Pacific este iradiat …

  Recomand consumatorilor să evite conservele de ton care au în compoziţie peşte capturat în Oceanul Pacific,
  respectiv din următoarele zone: FAO …

 8. Asta-i vreunul din aia care a luat in serios lozinca aia cu ,,Nicio masa fara peste”……[Rumburak]

 9. „Botulismul plăgilor este întâlnit cel mai des în cazurile de injectare drogurilor de stradă.” știre ca să fie! populimea trebuie să trăiască într-o frică și nelininiște la comandă ! ÎNTR-O ȚARĂ -UN CAZ -CU DOUĂ CONSERVE -? NU LE-O FI DESCHIS IERI CA SĂ MÂNÂNCE POIMÂINE !

 10. si vine Editat:
  -pentru cele 2 restaurante ale BNR
  -cu circuit inchis-
  rabinu Isarescu a lansat o oferta de aprovizionare,
  exclus ton radioactiv!!!!!!!
  (enumera zonele alea)

  Av. Gheorghe Piperea: Gura Loazei păcătoase adevăr grăiește
  28 mar. 2024 · Valentin Loazea este economistul-șef al BNR de un milion de ani. A păpat salar de la stat la cote majore mereu.

  -probabil a mancat ce si-a adus de acasa
  si a dat deliru-n el!

 11. Ce mi-e Moldova Maiei Sandu, ce mi-e la comasati la Ciolacu, Rares Bogdan, Ciuca, Rares Bogdan…botulism, pesticide,

 12. Sa spuna si de unde aveau saraciile alea de moldoveni antitoxina, ca doar nu au fabrici si laboratoare mai multe decat in rommanistan…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.