A murit actorul din „Love Story”

Doliu în lumea filmului. Actorul american Ryan O’Neal, cunoscut pentru rolurile din filmele lui Stanley Kubrick, „Love Story” şi „Barry Lyndon”, a murit vineri, la vârsta de 82 de ani. Anunțul trist a fost făcut de fiul său.

 

„Este cel mai greu lucru pe care l-am avut vreodată de spus, dar asta este. Tatăl meu a murit liniştit astăzi”, a anunţat pe Instagram fiul său, Patrick O’Neal.

Ryan O’Neal a devenit faimos în 1970 după ce a jucat în „Love Story”, o poveste de dragoste în care a interpretat rolul unui student la drept de la Harvard care se îndrăgosteşte de o tânără nevoită să lucreze la bibliotecă pentru a-şi plăti studiile. Rolul i-a adus o nominalizare la Oscar.

Ulterior, el a mai jucat în special în „Barry Lyndon”, regizat de Stanley Kubrick în 1975, o satiră socială care explorează obiceiurile secolului al XVIII-lea.

Actorul a fost cunoscut şi pentru relaţia sa tumultoasă cu actriţa Farrah Fawcett, care a durat câteva decenii. Farrah Fawcett a a murit de cancer în 2009, în aceeaşi zi cu Michael Jackson.

După moartea actriţei, Ryan O’Neal s-a aflat în centrul unei dispute privind un portret al lui Farrah Fawcett semnat Andy Warhol, revendicat de Universitatea din Texas. După o bătălie în justiţie, un tribunal din California a recunoscut în 2013 că Ryan O’Neal este proprietarul portretului.

Actorul avusese anterior probleme cu legea. În 2009, el a fost condamnat la un program de dezintoxicare de 18 luni, după ce poliţia i-a arestat pe el şi pe fiul său Redmond şi a găsit metamfetamină în locuinţa lor din Malibu.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

 1. Zbor lin spre stele, Ryan O’Neal ! Ne-ai fascinat si fermecat tineretea. Ne-ai dat scanteia si „forjat” ambitiile si dragostea tinereasca/omeneasca pentru a fi mai buni si mai oameni pe Pamant. Dumnezeu sa te ia la Sufletul/Pieptul Lui sa poata mai usor domoli javrele si bestiile cu chip de om care au bantuit si inca mai bantuie pe fata Pamantului.

 2. ce film… durerea este a celor care raman aici. Dumnezeu sa-l odihneasca.

 3. ,,Love Story” a fost un film tragic, extraordinar de apreciat. L-am vazut la anii’70 si imi amintesc si acum ce plansete de femei erau in sala de cinematograf.
  Chiar daca nu ai fi plans la terminarea filmului, ieseai cu sufletul complet rasturnat.
  Dumnezeu sa-l ierte pe acest actor. A lasat o capodopera durabila in urma lui……[Rumburak]

 4. @rumburik
  -poti avea parte de aceeasi egsxperienta:
  du-te la teatru lu maya!

  Teatrul Evreiesc de Stat
  Adresă: Strada Doctor Barasch Iuliu 15, București 030167

 5. uite in ce termeni decurge Critica de film,

  ” If anyone, Kubrick should have had the guts to follow Nabokov and cast a girl as Lo, instead of a woman. Once you refuse to cast a young teen as Lo, you have destroyed the entire plot and all the commentary, and you might as well make a different movie. Which is basically what he did. „

 6. @rumburik
  -repede,
  trebuie niste felicitari,
  născută: 8 decembrie 1944 (vârsta 79 de ani), Kanpur, India,
  Vandana inca traieste!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.