A murit Anouk Aimée

Anouk Aimée, una dintre cele mai frumoase și mai sofisticate vedete franceze, a murit astăzi la Paris.

Actrița, considerată o icoană a romantismului condamnat în anii 1960 datorită filmului premiat cu Oscar „Un bărbat și o femeie“, avea 92 de ani.

Fiica ei, Manuela Papatakis, a făcut anunțul oficial: „Avem imensa tristețe să anunțăm plecarea mamei mele… Am fost aproape de ea când a murit în această dimineață, la casa ei din Paris”.

Cauza morții actriței al cărei nume era, de fapt, Nicole Françoise Florence Dreyfus nu a fost încă dezvăluită.

Între 1947 și 2019, vedeta a apărut în peste 70 de filme, printre acestea numărându-se La Dolce Vita (1960) și 8 1/2 (1963) de Federico Fellini.

După moartea ei, fanii au apelat la X, fostul Twitter, pentru a împărtăși sincere condoleanțe familiei lui Anouk și a aduce un omagiu.

Regizorul Claude LeLouch, care a regizat „Un bărbat și o femeie“, a scris: „Anouk, bona mea, ne-a părăsit în această dimineață. Ea a plecat să se alăture lui Jean-Louis, Pierre, Francis și altora.

Ea a fost însoțitoarea mea de drum, prietena mea pentru totdeauna. Ea mi-a dat toate șansele și a spus da când, tânăr regizor fiind, alții au spus nu. (…) Silueta și grația ei vor rămâne pentru totdeauna gravate pe o plajă din Normandia.

După ce a făcut să viseze întregul pământ, acum va face pe îngeri să viseze. (…)

Fanii au scris: „legendara actriță franceză Anouk Aimée ne-a părăsit, din păcate, la vârsta de 92 de ani, era cunoscută pentru rolurile sale atemporale din „Lola”, „Un bărbat și o femeie” sau chiar „La Dolce Vita”. .

„Atât de trist ce pierdere uriașă – grație infinită și un nume atât de frumos” și „O persoană atât de frumoasă. Atât de trist’.

„Am revizionat „un bărbat și o femeie” în această dimineață. Am simțit că Anouk Aimee este frumoasa actriță din toate timpurile.  Adio!’

 

 

Deși majoritatea filmelor sale au fost franceze, ea a făcut și filme în Spania, Marea Britanie, Italia și Germania, împreună cu unele producții americane.

Anouk era cunoscută pentru trăsăturile și frumusețea ei uimitoare și considerată una dintre cele mai sexy sute de vedete din istoria filmului – adesea înfățișând o femeie fatală în filme.

A câștigat cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes pentru filmul lui Marco Bellocchio, A Leap in the Dark în 1980.

În 2002, a primit un premiu César onorific.

Jean-Louis Trintignant, coprotagonistul lui Anouk în „A Man And A Woman“, a murit în 2022.

 

Aimée a fost căsătorită și a divorțat de patru ori: Edouard Zimmermann (1949–1950), regizorul Nico Papatakis (1951–1954), actorul și producătorul muzical Pierre Barouh (1966–1969) și actorul Albert Finney (1970–1978).

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. „Cauza morții actriței al cărei nume era, de fapt, Nicole Françoise Florence Dreyfus nu a fost încă dezvăluită.” 😁

    Ce cauză a morții? Voi sunteți sănătoşi la cap? Avea 92 de ani!

    Dumnezeu s-o odihnesscă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.