A murit din cauza rujeolei

Primul deces din cauza rujeolei din acest sezon s-a înregistrat deja în România. Este vorba despre un bebeluș de doar 7 luni, scriu jurnaliștii de la Știri pe surse.

În cadrul actualei epidemii de rujeolă din România a fost raportat primul  deces din cauza rujeolei la un copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) din județul Brașov, contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic.

În perioada 01.01.2023-10.12.2023, în România au fost notificate 2010 cazuri confirmate cu rujeolă în 29 de județe și în Municipiul București, potrivit INSP.

În urmă cu fix o săptămână, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă, având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.
Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli.
În România, 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. Părinți tâmpiți. Să le mulțumească antivaccinistilor, să le dea ei copilul înapoi.

 2. Vezi sa nu.. de aia publicati articole propagandistice platite cu bani grei, odata la 2-3 zile, ca sa convingeti unul (1) din cei 10 parinti care nu-si vaccineaza copilul. Rujeola este boala catalizatoare a sistemului imunitar (componenta dobandita) iar vaccinul rujeolic este unul din cei mai ,,activi” producatori de autisti. Decesele cauzate de rujeola au scazut cu 99,4% (!) inainte de vaccinare, aaa ca nu exista nicio dovada ca vaccinarea a jucat vreun rol in scaderea deceselor. Din contra. Dovezi foarte clare sunt in grafice si statistici. In general nu se stie, dar in general peste 50% dintre cazurile de rujeola/oreion/rubeola au fost vaccinate. Luati ca exemplu ce zice un vaccinator, Dr. Gregory Poland, printre cei mai duri și cei mai deschiși critici ai „iraționalității nevaccinaților”, profesor de medicină și fondator/lider al Grupului de cercetare al vaccinurilor de la Mayo Clinic, una dintre cele mai mari organizații de cercetare a vaccinurilor din lume; redactor-șef al revistei științifice, Vaccine; beneficiar a numeroase premii; președinte al comitetelor de monitorizare pentru gigantul farmaceutic Merck; titular de brevet în diferite procese de vaccinare; cineva care se bucură de un statut special de angajat la CDC și DoD. Nimeni nu-l poate acuza că vede vaccinurile dintr-o perspectivă restrânsă (sic). A eunutat asta în 2012, enumerând „numărul surprinzător de cazuri apărute la persoane care au primit anterior una sau chiar două doze documentate de vaccin care conține rujeolă”. În timpul focarelor din SUA din 1989-1991, 20% până la 40% dintre cei afectați au primit una sau două doze. Într-un focar din 2011 în Canada, „peste 50% dintre cei afectati au primit două doze de vaccin împotriva rujeolei”. Surprinzator, misterios și inexplicabil pare să fie o bună scuză pentru orice.

 3. copilul a murit sigur din ALTE CAUZE. AUTOPSIE! hai siktir. propaganda de ucidere a copiilor! toate otravurile au acum M-ARN!

 4. Dr. Mikko Paunio, de la Universitatea din Helsinki, Finlanda, și colegii săi au studiat 51 de persoane care au contractat rujeolă și 214 care nu au făcut-o, în timpul unui focar „exploziv” de rujeolă în Finlanda în 1989. S-a descoperit că copiii vaccinați ,,nu erau complet protejați împotriva infecției cu rujeolă și, dacă s-au infectat, erau la fel de contagioși ca și copiii infectați care nu au fost vaccinați”. American Journal of Epidemiology 1998;148:1103-1110.
  ,,Copiii care au fost vaccinați împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei au arătat un risc crescut de rinoconjunctivită, în timp ce infecția cu rujeolă a fost asociată cu un risc mai scăzut de eczemă mediată de IgE. folosesc antibiotice restrictiv, au puține vaccinări, iar dieta lor conține de obicei lactobacili vii, care pot afecta microflora intestinală”.
  CONCLUZIE: Anumite caracteristici ale stilului de viață antroposofic, sunt asociate cu un risc redus de boli alergice la copii. Flöistrup H, et all. Allergic disease and sensitization in Steiner school children. The Parsifal Study Group .J Allergy Clin Immunol. 2006 Jan;117(1):59-66. Epub 2005 Nov 28. Institute of Environmental Medicine, Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden.

  Copii crescuti in noroi, la ferma, tanti Elena, nu in eprubete. Mai citeste o carte interesanta in afara de siropurile pseudo-porno ale Sandrei Brown.

 5. @Elena Popa spune:
  12 dec. 2023 la 16:18

  „Părinți tâmpiți. Să le mulțumească antivaccinistilor, să le dea ei copilul înapoi.”

  TAMPIT esti TU.

  Chiar nu poti intelege?
  „un copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR)vaccinarea cu ROR)… face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni”
  Deci tampitel, nu putea fi vaccinat.

 6. ‘În România, 9 din 10 parinți își vaccinează copiii’

  Dovada ca AUR face sub 14% !!! Georgel lupta cu Izdraelul, cu Departamentul de Stat al SUA si cu statistica. Sub o limita de varsta si peste alta, nu se vaccineaza !

 7. Daca inca mai credeti ce mint astia, nu-mi pare rau de voi.

 8. „Este vorba despre un bebeluș…”

  ” PRUNC „, ne mor pruncii!!!!!!
  -v-ati uitat aplombu acasa!

 9. Si sa ne uitam si la prospect, sunt riscuri inclusiv „blocarea unor vase de sange”. „Prospect: informaţii pentru utilizator PRIORIX”
  De ce se spune doar partea pro-vaccin in mass-media?

 10. cica daca te-ai vaccinat
  sau daca „ai trecut prin boala”
  (ghess who?)
  poti fi assimpomatic si sa imprastii virushi:
  -DE CE TE-AI VACCINAT?

  nu te speria,e ca la impushcare:
  -acuzarea trebuie sa demonsetreze traiectul balistic al virusului
  ca l-ai dat tu si a lovit pa ala micu….

 11. Aplomb
  În baletul clasic, aplombul se referă la o stabilitate neclintită menținută în timpul unei poziții sau mișcări verticale. Cuvântul este de origine franceză, …

  „stabilitate neclintită” e un aplomb in sine…..

 12. Un copil de 7 luni a murit din cauza rujeolei,
  a fost în contact cu fratele de 3 ani nevaccinat / În România a fost declarată epidemie de rujeolă

  -nu-i mai interesseaza ca ala nicu era sau nu era vaccinat,
  pt. ca is dead;
  au pus ochii p-ala mai mare
  cica e criminal!

 13. ” Pângărirea drapelului României, pedepsită ”
  -aplomb!

  Romaia e ca Statuia Libertatii
  numai ca poarta un drapel peste…trup,
  PESTE TRUP,
  măi!

  („aplombu” asta e de sorginte(!) khazarim
  avem o idee beton)

 14. Amish People, total population: 383,565 (2023).

  Steve Kirsch în timpul audierii din Senatul statului PA: „Nu există nici un singur copil autist printre nevaccinați” în cadrul comunității Amish.

  El a mai declarat că părinții care au ales să nu-și vaccineze copiii ar trebui să fie aplaudați pentru decizia lor, făcând aluzie la convingerea sa că vaccinurile contribuie la epidemia de boli cronice din America.

  În timpul depoziției sale, Kirsch a atras atenția asupra comunității Amish, pe care a descris-o ca fiind o populație în mare parte nevaccinată.

  El a susținut că apariția bolilor cronice, cum ar fi autismul, ADD, bolile autoimune și epilepsia, a fost extrem de rară printre Amish.

  „Amish sunt un exemplu perfect al unui grup mare de oameni care sunt în mare parte nevaccinați și nu putem găsi niciun copil autist care să fi fost nevaccinat”, a declarat Kirsch.

  „Este foarte, foarte rar în comunitatea Amish, foarte, foarte rar. Nu veți găsi copii cu ADD, boli autoimune, PANS, [și] epilepsie. Pur și simplu nu găsești niciuna dintre aceste boli cronice la Amish.

  „Și, știți, guvernul SUA a studiat Amish de zeci de ani, dar nu a existat niciodată un raport pentru public.”

  „Motivul, bineînțeles, este că ar arăta că, oh, dacă nu respecți recomandările noastre, vei deveni mai sănătos… Raportul ar fi devastator pentru narațiune”, a adăugat el.

 15. Daca frate-sau mai mare era bolnav, trebuia pus in izolare.
  Daca bebelusul nu avea doctor ca maica-sa sa intrebe ce si cum, acum ce sa le faci?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.