A murit după ce și-a văzut factura. Era greșită…

S-a întîmplat în Italia, victima, o femeie în vârstă de 88 de ani. Suma trecută pe factură i-a provocat un șoc, e vorba de 15.000 de euro. 

Și nu e singura eroare. La fel s-a petrecut și în Molise. Valoarea trecută pe factură, ceva mai mică, de doar ”62.044,94 de euro”, destinatara s-a ținut mai ”tare”, deznodământul nu s-a repetat, din fericire.

Victima chiar a formulat o acțiune în justiție ca să își facă dreptate, potrivit Mediafax.

Cazul din Camporosso, Imperia, unde a avut  loc episodul dramatic, este cu atât mai revoltător după ce s-a aflat că factura nici măcar nu era valabilă.

Massimo Saluppo, președintele consiliului de administrație al societății care gestionează serviciul de apă în Italia, a găsit de cuviință să își ceară scuze „pentru neplăcerile provocate utilizatorului” din cauza „facturării incorecte cauzate de o transcriere inexactă a citirii”.

De asemenea, admite existența unor probleme pe care, a arătat, speră să le poată rezolva „odată cu sosirea contoarelor inteligente”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

7 Comentarii

 1. Sa explice cineva oamenilor batjocoriti de ce „transcrierea inexacta a citirii da erori…” doar in sus, si de ordinul zecilor de mii?!
  Dati un singur exemplu in care factura in loc de 50 de euro sa spunem, a venit 2 euro?
  Explicatii pentru prostime….’s-a strecurat o eroare”- dar numai si numai in sus!

 2. Să vină în colonie să vadă facturi umflate de firmele de utilități!…

 3. decat in Romania unde se taxeaza si apa de ploaie? Ce sa-i faci daca orasul are o armata de oameni care traiesc din taxele locale, daca s-ar renunta la taxe, nu ar mai fi nevoie de angajati, atunci ar fi nevoiti sa se angajeze in mediul privat si nu ar fi necesar sa ”importam” mana de lucru. Este drept ca nevasta, nepoata si iubita, citez din L Orban, n-ar mai fi angajate la stat si ar ramane in grija cui le are…

 4. NU vor explica NIMIC !
  IO de peste 50 de Ani, de la Comunisti, intreb DE CE ni se cer Bani pentru GigaCalorie, cand de la Termocentrale IESE Abur la 400 de Grade, adica ineficient la altceva decat sa fie aranjat in Puncte Termice de Cartiere, sa intre Apa CALDA in Case, Calorifere, Bai, Bucatarii.

  Si astfel sa coste DOAR Transportul Prepararea Apei Calde si un CE Profit Rezonabil …
  TU Consumator de Apa CALDA NU mai ai NIMIC in Plus de platit, in nici un Caz GiGaCalorii care SUNT deja IN ABURUL Tehnologic IESIT din Turbinele care DAU prin Rotirea(Antrenarea) Generatoarelor de Curent Electric, CURENT ELECTRIC pe care TU il platesti la Contorul Electriuc

  NICI un Raspuns de OM, ci Tacere de KKs in Iarba si de curand sari un Dobbitock la Creasta Nerusinarii sa imi explice EL, MIE cum sta Treaba cu TermoDinamica … 🙂

  Lumea este STRAMBATA de diverse Soiuri de Zmeckers si SINGURA Solutie de Scapare de EI, este Educatia si Auto Educatia.
  Cu VOOTuu’ NU se VEDE, mai clar decat la „Rosiorii de LE VEDE” ca vi se rade in Trompe si ca
  NICIODATA,
  NICICAND,
  NICAIERI,
  NICI UN Singur Politician Demagog NU a patit NIMIC, pentru ca:
  – a MINTIT ca o Vaca Spaniola inainte de Alegeri si
  – l-a durut in CUR dupa Alegeri si apoi a plecat cu Banii FURATI?

 5. Renuntati la companiile private din energie. NATIONALIZATI reactorul energetic. UN SINGUR TARIF PT.CONSUMATORUL CAZNIC, ROMAN, IEFTIN SI SUBVENTIONAT DE STATUL ROMAN CARE VA EXTRAGE GAZUL SI PETROLUL DIN PAMANT ROMANESC. Intelegeti oameni buni? Daca au campuri Petroliere si nu face fata statul Roman cu exploatarea, sa negocieze exploatarea lor in participatie cu o companie straina. Dar o companie ROMANEASCA, a statului roman, sa extraga gazul romanesc si sa il vanda ROMANULUI FARA FIRME INTERMEDIARE DE APARTAMENT! CE partid politic va propune asa ceva? AUR? Nu cred! Un singur partid at fi facut asta: partidul comunist. De aia astia de va jefuiesc si va omoara cu zile l-au scos in afara legii. Ca sa faca averi prin silnicia acestor oameni simpli ce nu vor decat sa isi incalzeasca casele.

 6. Acesta-i capitalismul mult dorit in Dec 1989: hotie si specula.
  Ati vrut capitalism? Acum il aveti……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.