A murit fiica lui Charlie Chaplin

Actrița Josephine Chaplin, fiica lui Charlie Chaplin şi a celei de a patra soţii a acestuia, Oona O’Neill, a murit. Avea 74 de ani. 

Decesul a survenit pe 13 iulie la Paris, au anunţat vineri apropiații săi.

Josephine Chaplin s-a născut în Santa Monica, California, în 1949. Ea a fost unul dintre cei 11 copii ai lui Charlie Chaplin (1889-1977) şi provenea din a patra căsătorie a marelui actor de comedie cu actriţa Oona Chaplin (1925-1991), fiica dramaturgului american Eugene O’Neill.

Josephine a devenit cunoscută pentru rolul May în adaptarea cinematografică a lui Pasolini din 1972 a „Povestirilor din Canterbury’ de poetul englez Geoffrey Chaucer. Ea a trăit mulţi ani la Paris.

Chaplin a cunoscut-o  pe O’Neill în 1942 şi s-a căsătorit cu ea în anul următor. Vedeta cinematografiei mute „a găsit în sfârşit adevărata fericire şi se pare că amândoi şi-au găsit sufletul pereche, în pofida faptului că Oona avea doar 18 ani, iar Charlie 53”, era anunțul vremii.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Pacat. Numai ca fotografiile pe care le publicati nu sunt ale Josephinei Chaplin.

  2. Trist ! Trăim vremuri Triste ! Pe când Charles Chaplin a jucat in Comedii !

  3. Următoarea Eclipsa Totala de Soare vizibila in Romania va fi pe 3 septembrie 2081 ! Nu o mai apucam !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.