A murit Rosalynn Carter, fostă Primă Doamnă a SUA

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite Rosalynn Carter, în vârstă de 96 de ani, a murit duminică la ea acasă, alături de soţul ei, Jimmy Carter, şi el la sfârşitul vieţii, a anunţat Carter Center, scrie AFP.

Sub îngrijiri paliative de vineri, „s-a stins în pace, cu familia alături”, la reşedinţa celor doi din Plains, în statul Georgia (sud-estul Statelor Unite), a făcut cunoscut într-un comunicat fundaţia care gestionează imaginea şi moştenirea politică a lui Jimmy Carter.

„Rosalynn a fost partenera mea de la egal la egal în tot ceea ce am realizat”, a declarat fostul preşedinte democrat, citat în text.

La Casa Albă din 1977 până în 1981, pentru un singur mandat, este cel mai în vârstă fost preşedinte american din istorie.

Jimmy şi Rosalynn Carter s-au căsătorit în 1946, mai scrie AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. C-asa-i omu’ facut: sa mai si moara si sa lese loc altora pi pamant.

  2. Declaratia ILEGALULUI Comintern Carter referitoare la sotia sa o sa serveasca ca dovada de complicitate in Procesul Comunismului!!!
    Vezi si generalul de Securitate COMINTERNIST Pacepa care i-a servit de consilier pe probleme de…SECURITATE BOLSEVICA!!!

  3. vreun argument?
    Un crestin devotat precum Jimmy Carter nu putea fi un presedinte bun pt. o țară cu asemenea apucaturi agresive. A facut erori, dar nu mai mari decat clinton-trabuc sau actualul decrepit. Si apoi nici Bush nu e scutit de 9.11, chiar daca altii au facut planul. Sa nu uitam ca in America, Reagan e considerat cel mai slab presedinte (desi habarnistii români nu pot intelege asta).
    Jimmy Carter e considerat cel mai bun ex-presedinte america, fiind trimis in multe misiuni de pace, toate incheiate cu succes, datrita caracterului sau (crestinesc).

  4. @Ileano: consilierul individului a fost Brzezinski, nazist de origine poloneza, din cauza caruia dezastrul european actual. Toti presedinti americani national-socialisti (adica Democrati) începând cu Roosevelt, al carui glorios succesor a fost Carter, si-au fixat distrugerea Europei drept prim scop. „Trimis în misiuni de pace încheiate cu succes”: nu, zau?! „misiunile” la care te referi, morti, adica, peste tot, au fost, cu toatele, provocate de SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.