A murit fotbalistul care l-a învins pe Maradona

Andreas Brehme, fotbalistul care a marcat golul victoriei Germaniei de Vest în finala Cupei Mondiale din 1990, a murit la vârsta de 63 de ani. El a decedat în urma unui stop cardiac, la o lună după moartea mentorului său Franz Beckenbauer.

Brehme, care era fundaș stânga, a marcat din penalty în minutul 85, și echipa lui Franz Beckenbauer a învins Argentina cu 1-0 la Roma.

Brehme a jucat de 86 de ori pentru Germania în timpul carierei sale de jucător și pentru Kaiserslautern, Bayern Munchen și Inter Milano, printre altele, la nivel de club.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

 1. La CM din 1990, Italia, Țopescu zicea că Breme are o nevastă la care nu știi ce să-i apreciezi mai întîi: frumuseșea sau inteligența. Dumnezeu să-l ierte!

 2. @Calin
  -tot prin ’90,’94 Ionel Stoica comenta un concurs de miss:
  „aceasta concurenta,
  aceasta pastă de castane…”

 3. Ce fotbalisti remarcabili au fost inainte de 1990, inclusiv in Romania!

 4. Antrenorul Mircea Rednic a ajuns din nou de urgență la spital. În octombrie 2021 anunțase că s-a vaccinat și-i critica dur pe “iresponsabilii” care nu purtau mască și nu stăteau în case.

 5. Imi amintesc un articol memorabil din „Catavencu” scris de Viorel Motoc: „Brehme trece. Brehme vine”. Odihna vesnica!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.