A murit Frédéric Mitterrand

 

Regizor, producător, jurnalist, scriitor, fost ministru al Culturii și membru al Academiei de Arte Frumoase, Frédéric Mitterrand a murit la vârsta de 76 de ani. De mai bine de un an era bolnav de cancer.

Pentru Frédéric Mitterrand, împărtășirea numelui de familie cu al unchiului său François Mitterrand a fost un aspect cu care a știut să joace de-a lungul carierei, scrie Le Figaro.

Născut la 21 august 1947, omul de litere și cinematograf, nepotul fostului președinte al Republicii François Mitterrand, a murit joi, 21 martie, la vârsta de 76 de ani, potrivit informațiilor comunicate de familia sa.

Frédéric Mitterrand suferea de cancer de mai bine de un an, după ce a supraviețuit Covid-19. Această încrucișare dureroasă l-a inspirat pe Frédéric Mitterrand să scrie una dintre numeroasele sale lucrări, A Funny War (Robert Laffont, 2020), astfel intitulată pentru a evidenția termenul militar pronunțat de Emmanuel Macron – „Suntem în război…” – în timpul discursului său în care a anunțat prima izolare, 16 martie 2020.

De-a lungul vieții sale, Frédéric Mitterrand, considerat un dandy erudit și popular, a fost operator de cinema, gazdă-producător de emisiuni de televiziune, scriitor, regizor, scenarist, comentator al vieții capetelor încoronate… În 2009, a devenit ministrul Culturii și Comunicării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. Cel putin fata de Romania a fost o jigodie la cum a stiut sa o filmeze si sa o vorbeasca de rau

  2. Imposibil sa se fi numit cartea „Une drôle de guerre”.
    Pentru ca, se stie, francezii scriu numai in engleza. Extraterestrii aterizeaza numai in America. Iar google translate, mentorul noii generatii, stie doar engleza de balta…

  3. @ omul simplu…:ei,și d-ta! ce ai fi vrut?să nu fie solidar cu”neamul”său,atât de supărat pe România fiindcă zgârcitul de Ceaușescu contribuise cu o sumă prea mică la campania electorală,încât nu numai că susținea în ’88-90 pretențiile Ungariei,dar trimitea și franțuji în ajutor…vedeți declarațiile de atunci ale unchiului,ca să-l înțelegeți pe nepoțel…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.