A murit Lucian Avramescu

Poetul şi jurnalistul Lucian Avramescu a încetat din viață la vârsta de 73 de ani.

Lucian Avramescu a fost găsit în stop cardio-respirator în locuința sa din localitatea prahoveană Sângeru, iar echipajul de ambulanță chemat să intervină nu l-a putut resuscita.

Născut la 14 august 1948 în comuna Sângeru, județul Prahova, Lucian Avramescu a fost licențiat în arhitectură peisageră și ziaristică și a debutat în presa literară în anul 1970.

A publicat volume de versuri, note de călătorie, antologii, eseuri si pamflete jurnalistice. Intre altele amintim „Poeme” – Editura Albatros (1975), „Stele pe dealuri”, Editura Scrisul Românesc (1976), „Transplantul de albastru”, Editura Sport-Turism (1976), „Un liber albatros” (1978), „Ei, aș! Spunea poetul” (1979), „Nu cer iertare”, trilogie (1981-1983, 1985), Editura Eminescu; „Această generație” – poezii in limba greacă, Editura Athena, Grecia (1985), „Bună seara, iubito”, volumul I, Editura Eminescu (1986), „Bună seara, iubito”, volumul II, Editura A.M. PRESS (2000).

„Bună seara, iubito” a devenit una dintre cele mai cunoscute poezii ale sale.

Bună seara, iubito!
Te-aștept ca din cer,
Să îmi aduci continente,
De p-alt mister!
Cu trenul acesta,
Personal și stingher!
Bună seara, iubito!
Iubite, bună seara!
Te-aștept ca din cer!
Te-aștept să îmi aduci continente,
De p-alt mister!
A, aaa, aaa,
Bună seara, iubite!
Te-aștept ca și cînd
Numai dragostea noastră ar fi pe pămînt!
Mai presus!
Bună seara, iubite!
Te-aștept ca și cînd
Numai dragostea noastră ar fi pe pămînt!
Mai presus de măriri, de căderi, de măriri, de cuvînt!
Bună seara, iubito!
Pot să-ți spun prin cuvinte,
Că puține mai sînt pe pămînt lucruri sfinte.
Că intră iubiri, prematur, în morminte …
Bună seara, iubito!
Sînt destui care vor să ne pună la ușa iubirii zăvor,
Să pună cătușe cuvîntului dor.
Bună seara, iubito!
Iubite, bună seara!
Te-aștept ca din cer,
Te-aștept să îmi aduci continente,
De p-alt mister!
A, aaa, aaa,
Bună seara, iubite!
Te-aștept ca și cînd
Numai dragostea noastră ar fi pe pămînt!
Mai presus!
Bună seara, iubite!
Te-aștept ca și cînd,
Numai dragostea noastră ar fi pe pămînt!
Mai presus de măriri, de căderi, de cuvînt!
Bună seara, iubite!
Te-aștept ca și cînd
Numai dragostea noastră ar fi pe pămînt!
Mai presus!
Bună seara, iubite!
Te-aștept ca și cînd
Numai dragostea noastră ar fi pe pămînt!
Mai presus de măriri, de căderi, de măriri, de cuvînt!
Bună seara, iubito!
Te-aștept ca și cînd
Numai dragostea noastră ar fi pe pămînt!
Mai presus de măriri, de căderi, de cuvînt!
Bună seara, iubito!
Te-aștept ca și cînd …

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Author

19 Comentarii

  1. Reacțiile adverse post-vaccin care duc la deces sunt cauzate, în principal, de disfuncționalități ale aparatului circulator. În luna octombrie 2021 a fost administrat un număr record de doze de vaccin anticovid (prima doza – rapel – a treia doză): 3,3 milioane de doze. Printr-o coincidență bizară, numărul deceselor cauzate de deficiente ale aparatului circulator a avut o creștere uluitoare. În octombrie 2021 au murit din cauza bolilor aparatului cardiovascular la fel de multe persoane câte au murit, pe media ultimului deceniu, în întreaga lună octombrie (20 836 de persoane au murit de inimă în octombrie 2021, în timp ce media deceselor totale, de toate bolile, în lunii octombrie a fost, în ultimul deceniu, 21.615). Și, totuși, ni se spune, din cauza vaccinului nu a murit nimeni.

    P.S. Dacă vă întâlniți cu un domn medic, Octavian Jurma, spuneți-i din partea mea, atunci când face calcule, să studieze, mai întâi, culegerile de probleme de aritmetică ale lui Gheba și Arimescu pentru școala primară.

  2. Nu a mai putut rezista pana la ziua de nastere, a plecat cu 8-9 luni inainte de timp. Toti avem un final de viata, doar putini rezista pana in ultimele zile de viata pe acest pamant! Fie-i tarana usoara!

  3. Presupun ca este o noua victima a vaccinurilor experimentale care provoaca tromboze si afectiuni grave ale inimii. In cazul sau experimentul si-a atins tinta. Dumnezeu sa-l odihnesca in pace.

  4. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l fericeasca la loc de verdeata si viata vesnica!!!

  5. #hanna
    in primul rand viata oamenilor a fost schimbata, obligati sa stea in casa, afectati neurologic de televizorul care inspaimanta (pentru bani), cu sistemul imunitar slabit, injectati cu ceva experimental si infectati de virus fara sa stie!
    Mureau mult mai putini daca era libertate, se vaccinau doar cei cu comorbiditati, iar ceilalti treceau prin prima varianta de virus (foarte posibil nu mai apareau atatea variante).
    Eu cred ca sistemul, rautatea (prietena cu prostia) celor care conduc lumea, „alesii democratici cu indicatii clare”, asta i-a ucis!
    Au fost ucisi pentru bani , pentru
    ca Catu sa se scarpine undeva fericit. (asa fac toti repetentii care se cred inteligenti)
    Dumnezeu sa-l ierte!

  6. Condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor lui. Dumnezeu sa-l ierte!

  7. Accelerarea timpului pe masura ce imbatranim nu este nimic nou. În 1890, William James a descris această experiență exact în Principiile sale de Psihologie: În tinerețe aveam o experiență absolut nouă, subiectiva sau obiectiva, în fiecare oră din zi. Reținerea este vie, puternică ,capacitate de a memora și amintirile noastre din acea vreme, sunt interesante si stimulative. Dar, fiecare an care trece transformă o parte din această experiență în rutina automat in care ne-am remarcat cu greu, la toate, zile și săptămâni netezi în reculegere, iar anii cresc goi si fara sens. James a identificat modul in care natura automată a rutinei anihileaza învățarea Dacă oamenii experimenteaza schimbări majore care sparg rutina in viata lor si le ofera ancore pentru a prelua din memorie, viața poate deveni o scurtă secvență, atemporala ,de inacțiune a rutinei. Pentru a încetini trecerea timpului, trebuie umplut cu un progres semnificativ.

  8. Păcat…
    Încă o VALOARE intelectuală a DECIS să ne lase în plata Domnului…
    R.I.P. Maestre….

  9. Chiar dacă n-a murit direct de la vaccinuri, reputatulm acum și regretatul intelectual român s-a dus spre cele veșnice „ajutat” de toată isteria asta plandemică de care este afectată criminal întreaga Lume.
    https://youtu.be/5owFacy4gaw
    Ce ușor se duce trenul vieții uneori/
    Parcă-am fi în viață simpli trecători/
    …….
    Îl privim și ne-ntrebăm apoi /
    În ce gară coborâm și noi ?
    Să-i fie somnul lin și amintirea veșnică !

  10. Inca un titan al cmpaniei pentru injectarea fortata cu serul experimental s-a prabusit la datorie. In August cand s-a vaccinat ultima data, posta cu emfaza ca romanii sunt prosti pentru ca refuza o asemenea oportunitate gratuita de a se injecta. N-a dorit sa ramana printre idiotii Europei, cum ii numea el. El a fost desteptul care s-a folosit de oportunitate. A murit sigur si eficient. Sigur pentru ca nu exista intoarcere si eficient pentru ca a fost gratis. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace.

  11. „Vanitatea este păcatul meu preferat.”(Pact cu diavolul)

    Poetul Lucian Avramescu a decedat în locuinţa sa din comuna prahoveană Sângeru, la vârsta de 73 de ani. Surse medicale au precizat că Lucian Avramescu a fost găsit în stare de inconştienţă, în stop cardio-respirator şi a fost supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat.

    Articolul publicat de același Lucian Avramescu, in data de 9 noiembrie 2021, sub titlul ”Că doar n-om rămâne noi idioții Europei” sună așa:

    ”Ieri am purces la Urlați spre a primi în popoul umărului doza a treia din vaccinul care a scos iar șoșocii și șoșoacele în bulevard, toți îmbrânciți afară de o sfântă și republicană mânie. Zic popoul de la deprinderea copilăriei când orice injecție venea fix acolo.
    O duduie cu mască s-a aplecat cu duioșie spre umărul meu dezgolit în geamul mașinii, eu fiind un vaccinabil nedeplasabil. ”V-a durut?”, aud un glas plăcut de tânără femeie care mi-a aplicat pe umăr ca suvenir un fel de petic mic care părea de chilot. Îl am și acum, plasture într-un umăr care nu m-a durut și nu mă doare.

    Scena s-a consumat sub un castan chel, în curtea Casei de cultură. Am aflat cu acest prilej că-s singurul client venit la respectiva oră – era cam zece – iar după trei zile de iureș, cu cozi ca la Crevedia pentru gheare de găină, chestiunea certificatului verde s-a cam dezumflat în galben.
    ………………………………….
    De ce nu dorm? Pentru bucuria de a vă spune buni zori și a contrazice vestea banală, deja împrăștiată, că aș fi murit. N-am murit, dar știrea asta are nevoie de trei confirmări și cine să ți le dea la trei noaptea?”

    Adriana Vitan Balint

  12. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasaca in pace! Nu l-am cunoscut si personal si nici ca a scris versurile poeziei „Buna seara iubito…” care a devenit fascinananta si inegalabila meodie cu acelasi titlu cantata de frumoasa, talentata si „rebela” Loredana Groza. Insa numai si pentru atat, pentru mangaierea sufletelor noastre cu aceste maiastre si iubitoare de om si de femeie a acestor viersuri ale melodiei, dovedeste ca nu a trait si nu a facut umbra Pamantului degeaba. Sa-ti fie tarana usoara don Lucica ?!

  13. Din aceste caramizi se zideste casa noastra Romania. Caramida a ramas si se aseaza peste alte caramizi .

  14. ”Că doar n-om rămâne noi idioții Europei” – sa-L ierte Dumnezeu pt. voluntarismul asta.

  15. „De-abia plecaseşi. Te-am rugat să pleci.
    Te urmăream de-a lungul molatecii poteci,
    Pân-ai pierit, la capăt, prin trifoi.
    Nu te-ai uitat o dată înapoi!

    Ţi-as fi făcut un semn, după plecare,
    Dar ce-i un semn din umbră-n depărtare?

    Voiam să pleci, voiam şi să rămâi.
    Ai ascultat de gândul ce-l dintâi.
    Nu te oprise gândul fără glas.
    De ce-ai plecat? De ce-ai mai fi rămas?” Tudor Arghezi

  16. @Sa ne vaccinam…
    Sigur ca da, sa ne vaccinam ca sa umplem cimitirele de destepti!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.