A murit „mesagerul Moldovei în lume”

Scriitorul Ion Druță, originar din Republica Moldova, a decedat  pe 28 septembrie, la Moscova, unde locuia. Avea 95 de ani.

„Ion Druță a fost mesagerul Moldovei în lume, atunci când limba și cultura noastră erau prigonite la ele acasă. A luptat pentru limbă și alfabet încă din anii ’60. A descris satul moldovenesc, satul drag inimilor noastre, ca nimeni altul. Ion Druță a adus prin cărțile sale multă dragoste pentru valorile morale ale neamului nostru, pentru viața și munca țăranilor, pentru limba noastră vie și bogată. Îl vom reciti cu drag și îi vom privi spectacolele cu multă emoție și de azi înainte.” – a transmis preşedintele Maia Sandu, într-un mesaj pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

5 Comentarii

 1. @alogen: Ca sa intrebe alogenii useristi untoldisti.

 2. De ce pangaresti numele lui Dumnezeu, ATEU Editat de la 9:23? Parca erai contra Maiei Sandu pentru ca nu sta in pozitie de drepti in fatza lui Rasputin!!! Faptul ca INDIVIDUL a murit la Moscova spune mai multe ca o mie de cuvinte, ji vina sovietica!!!
  PROPAGANDA „moldoveneasca” a facut-o la ordinul Moscovei, pentru ca daca facea o propaganda PATRIOTICA trebuia sa fie ROMANEASCA!!!

 3. Dumnezeu sa-l odihneasca! Ti-a mai zis careva ca esti prost? Tu ramai la cantarea Romaniei. Ce logica gaunoasa ai .Si da,buna intrebare:ce cauta la Moscova?

  • @un choi
   din același motiv pentru care Pavel Stratan a plecat din România după atâția și atâția ani.
   Pentru ca este mai iubit și apreciat atundeva decât printre cei ca tine.
   Pentru că cercul să pe prieteni si suporteri era la Moscova si nu la Chișinău ori București.
   El acolo , la Moscova a încercat să facă cunoscut și să sensibilizeze lumea la frumusețe si valorile morale ale satului molvovenesc.
   El acolo ma Moscova era giuvaler și nu la Chișinău ori București.
   Cu el povestea s-a încheiat întrebarea e ce facem azi cu restul culturii “moldovenești” cu restul creatorilor de sensibilitate de la sat din Moldova care nu sunt neaparat aliniați politic ca plitura după fier pe linia USR ori AUR ori BXL ori mai stiu eu ce ?
   Ce facem cu “Cântarea României” ce facem cu geniile care iubesc România pentru românitatea sa gen Adrian Păunescu și nu pentru alinierea cu hahahaha “puterile garante” ?
   Se poate iubi România doar pentru România si nu doar cu dispensă de la Inalta Poartă ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.