A murit Rona Hartner

Actrița și cântăreața Rona Hartner a murit joi la doar 50 de ani după ce s-a luptat cu cancerul.

Sora Ronei Hartner, Rinda, şi-a actualizat, joi, contul de pe reţelele de socializare, postând o fotografie cu o lumânare.

Actrița în vârstă de 50 de ani se afla pe patul de moarte, conform anunțului făcut de sora sa miercuri seara.

„Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”, este anunțul trist postat de sora Ronei, cu o zi înainte ca actrița să se stingă.

​Rona Hartner reușise să câștige lupta cu cancerul la colon, însă la scurt timp boala a recidivat și a fost, din nou, diagnosticată cu cancer, de această dată la plămâni și creier.

Rona Hartner era de origine germană pe linie paternă, și română pe linie maternă. În anul 1991, începea studiul la Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar din 1992 la Academia de Teatru și Film din București.

Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif i-a dat rolul principal în filmul Gadjo dilo – Străinul nebun, care s-a filmat în România. Pentru această prestație, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Tot în 1996, a jucat în coproducția franco-română Asfalt-Tango regizată de Nae Caranfil.

În 1997, a plecat în Franța, unde a jucat în thrillerul Nekro regizat de Nicolas Masson. În 1998, a revenit în țară pentru a juca în filmul Dublu extaz al lui Iulian Mihu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

 1. Sincere condoleante. Lumina cea fara de sfarsit sa o imbratiseze si sa o aline.

 2. Sincere Condoleantze ! Chiar citisem in urma cu doua ore un Articol al Surorii Sale !

 3. i s-a tras de la vampiru e.colistatinescu
  fostu prezident:
  -ala e o satana f. mare!

 4. Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa-i dea o reincarnare frumoasa daca nu a reusit mantuirea!
  Sincere condoleante tuturor cunoscutilor dneai si familiei indoliate!
  (Am si eu persoane cu cancer in familie si ma tem ca a devenit asa o mare moda printre secu pe vechi sa dea comenzi cu nanoboti si etc. …)

 5. Voi glumiți sau e realitate😯? Am citit zilele astea doar atacuri la această mama care, cică, are un copil și panaramele nu încetau sa o atace, nu contează pe ce motive! Daca este realitate, mă închin și spun că orice etnic român:
  – Dumnezeu sa ii tina țărâna ușoară!
  – Drum drept cu și spre lumina!

 6. @parere…
  -nu glumim:
  e.colistatinescu
  trebuie ars in candela,
  e o satana in carne si oase!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.