A murit un cunoscut actor din „Star Trek”

Actorul Kenneth Mitchell a murit după o luptă de peste cinci ani cu boala neuronilor motori, scleroza laterală amiotrofică (SLA), potrivit Sky News

Kenneth Mitchell, care s-a remarcat în emisiuni TV și filme, mai ales datorită rolurilor din producţiile „Star Trek: Discovery” şi „Captain Marvel”,inclusiv în „Captain Marvel”, avea 49 de ani.

Familia lui a transmis că actorul a fost „o operă de artă inspirațională pentru toate inimile pe care le-a atins”.

Născut în Toronto, Canada, Kenneth Mitchell a fost căsătorit cu actrița Susan May Pratt. Cei doi au avut împreună doi copii.

Postare emoționantă

Kenneth Mitchell,  „un căutător de speranță, visător cu ochii deschiși, credincios în vise, jucător de fotbal, plimbător pe plajă, îmbrățișător de urși… și mai mult decât orice altceva, un tată mândru”, a fost mesajul familiei, pe Instagram.

Mitchell a avut o carieră vastă, atât în cinematografie, cât şi în televiziune, interpretând roluri diverse, de la jucător de hochei de succes, supravieţuitor al apocalipsei şi astronaut, până la cel de tată al lui Carol Danvers în „Captain Marvel” (2019) sau în serialul „Star Trek”, a amintit familia sa în comunicat.

Actorul, care a fost diagnosticat cu SLA în 2018, a fost recunoscător „pentru dragostea enormă şi sprijinul nesfârşit pe care le-a primit din partea comunităţii sale de-a lungul acestei călătorii, pentru rezistenţa şi puterea de care au dat dovadă soţia, familia şi prietenii săi extraordinari”, se arată în mesaj.

Scleroza laterală amiotrofică este o boală a sistemului nervos care afectează neuronii şi măduva spinării, provocând pierderea controlului muscular, simptomele agravându-se în timp.

SLA este denumită boala lui Lou Gehrig (1903-1941) după numele jucătorului de baseball din echipa Yankees care a fost diagnosticat cu această afecţiune. Nu este cunoscută deocamdată cauza acestei afecţiuni, iar într-un număr restrâns de cazuri boala este ereditară, potrivit Clinicii Mayo din Statele Unite, citată de de EFE.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.